Թույլատրվում է արդյո՞ք ամեն օր ուտել կարտոֆիլ, թե ոչ
Նախ համոզվեք, որ հակացուցումներ չունեք։
Կարտոֆիլի շուրջ բազմաթիվ առասպելներ կան՝ ինչ-որ մեկն ասում է, որ եթե այն հաճախ ուտես, կգիրանաս, իսկ ինչ-որ մեկը, ընդհակառակը, օրգանիզմին ոչինչ չի պատահի։ Տեսնենք՝ ինչն է ճիշտ, ինչը՝ ոչ։
Իրականում կարտոֆիլն այն քիչ մթերքներից է բաղկացած, որը երկար ժամանակ օգտագործելու դեպքում չի կարող վնասել ձեր առողջությանը։ Այն պարունակում է օգտակար նյութերի ամբողջական փաթեթ՝ օրգանիզմի բնականոն գործունեությունը պահպանելու համար։ Սա հուշում է, որ եթե ուզում եք ուտել միայն կարտոֆիլ - կերեք, ոչ մի վատ բան չի լինի։
Կարտոֆիլի բաղադրությունը պարունակում է կալցիում, երկաթ, ֆոսֆոր, B, C, K և P վիտամիններ։ Այն նաև պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ և սպիտակուց՝ օրգանիզմի համար կարևոր նյութեր, որոնք հիմնականում առկա են կեղևում։ Հենց այս պատճառով է, որ կեղևով խաշած կարտոֆիլն ավելի օգտակար կլինի, քան կեղևազատվածը։ Կարելի է նաև կեղևով թխել ջեռոցում։
Հնարավորության դեպքում փորձեք կարտոֆիլ գնել ֆերմերների շուկայում, քանի որ լավագույնը համարվում է մասնավոր հատվածում աճեցվածը, այն կրկնակի օգտակար կլինի նաև հատկությունների առումով։
Առաջին հերթին նրանք, ովքեր խնդիրներ ունեն արյան բարձր ճնշման և սրտանոթային համակարգի հետ։ Երկրորդը՝ երիկամների հետ կապված խնդիրներ ունեցողները, քանի որ այն լավ միզամուղ հատկություն ունի։
Երրորդ՝ այն օգտակար կլինի նրանց համար, ովքեր հաճախ են մրսում, քանի որ այն նաև հակաբակտերիալ ազդեցություն ունի օրգանիզմի վրա։
Կարտոֆիլը պարունակում է փոքր քանակությամբ սոլանին (բուսական ծագման բնական թույն), և դա կարող է բացասաբար ազդել մարդու նյարդային համակարգի վրա: Սա ներառում է կանաչ պալարները սածիլներով, որոնք ձևավորվում են ոչ պատշաճ պահպանման արդյունքում: Սրանք չեն կարող օգտագործվել:
Նաև բարձր գլիկեմիկ ինդեքսով, որը կազմում է ավելի քան 70 միավոր, կարտոֆիլը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել նյութափոխանակության խանգարում ունեցողներին և շաքարախտով տառապողներին։ Բարձր գլիկեմիկ ինդեքսով մթերքները կարող են սովի պատճառ դառնալ և նպաստել մարմնի ճարպի ավելացմանը:
Սննդի 5 խումբ, որոնց փափագը վկայում է օրգանիզմում հետքի տարրերի պակասի մասին
Եթե խոսենք պատրաստման եղանակների մասին, ապա ամենաօգտակարներից մեկը ջեռոցում պատրաստված կարտոֆիլն է։ Ցանկալի է այն թխել անմիջապես կեղեւի հետ։
Լավագույն արդյունքի համար լավ է համատեղել կարտոֆիլը ձկան, մսի, ինչպես նաև շատ կանաչեղենի հետ՝ այսպիսով օրգանիզմն ավելի շատ օգտակար նյութեր կստանա։