Արդյոք տնական կոմպոտը առողջարար է, թե հակառակը
Շատ տնային տնտեսուհիներ պատրաստվում են ձմռանը. Ամենահայտնիներից են կոմպոտները։ Ակտիվորեն եփում են նաև ամռանը, երբ սեղաններին շատ թարմ մրգեր կան։
Հիմնական պլյուսն այն է, որ կոմպոտները չեն պարունակում կոնսերվանտներ, ներկանյութեր, և դրանք ամբողջությամբ կազմված են միայն բնական բաղադրիչներից։
Այն էներգիա է հաղորդում, հիանալի հագեցնում է ծարավը, ինչպես նաև լավացնում է մարսողական համակարգը։
Բայց սրանք բոլոր առավելությունները չեն։
Ինչպես նշեց մասնագետը, այս խնդիրների դեմ պայքարում օգնական կարող են դառնալ սթրեսը, անքնությունը, նույնիսկ թրոմբոզի կանխարգելումը:
Նաև մրգերի մեծ մասը, որոնք օգտագործվում են նման ըմպելիքներ պատրաստելու համար, համարվում են բնական ճարպ այրիչներ, ինչը նշանակում է, որ կոմպոտներն օգտակար են նիհարելու համար։
Եթե դուք կոմպոտ եք պատրաստում չորացրած խնձորի հիման վրա, ապա պետք է հաշվի առնել, որ նման ըմպելիքը կօգնի նորմալացնել նյութափոխանակությունը, կբարձրացնի օրգանիզմում երկաթի պարունակությունը։
Եթե խմիչքին ավելացնեք խաղող և թուզ, կարող եք ամրացնել սիրտը, թեթևացնել այտուցը։ Նման կոմպոտը ավելի օգտակար է տարեցների համար։