Սոդայաջուր խմելը օգտակար է, թե՞ ոչ

Դիտումներ 7061

Սոդայաջուր խմելը օգտակար է, թե՞ ոչ

Սոդան կամ նատրիումի բիկարբոնատը կարբոնաթթվի թույլ թթվային աղ է։ Խոհարարության մեջ այս ապրանքը հաճախ օգտագործվում է քացախով մարված՝ նույն նրբաբլիթները ավելի շքեղ դարձնելու համար:

 

 

Նման քանակությամբ սոդան հաստատ չի վնասի, քանի որ չափավոր է։ Բայց դուք կարող եք լսել առաջարկությունը դրա օգտագործման որպես խմիչքի, նյութը ջրի մեջ լուծելու վերաբերյալ: Անհնար է միանշանակ ասել, թե դա ինչի կհանգեցնի։

Սոդա խմելը մի քանի հետևանքներ ունի. Դրանցից մի քանիսը դրական են, իսկ որոշները կարելի է դասակարգել որպես բացասական։

 



Օգնեք այրոցին

Թթվի ազդեցությունը կերակրափողի պատերի վրա վերացնում է սոդան։ Ռեֆլյուքսը չի զարգանում։ Հարկ է նաև նշել, որ սոդան բարենպաստորեն ազդում է աղիքային միկրոֆլորայի վրա, բարելավում է այն։

 
Մեկ բաժակի չափով դատարկ ստամոքսին խմելը կարող է բարելավել թթու-բազային հավասարակշռությունը։
 
 

Իմունիտետի ամրապնդում

Սոդայի չափավոր օգտագործումը դրականորեն կազդի իմունային համակարգի աշխատանքի վրա։ Օրգանիզմի համար ավելի հեշտ կլինի դիմակայել վարակներին, մրսածությանը, եթե դրանք իրենց զգացնել են տալիս, ավելի հեշտ կհանդուրժեն։

Սոդան կարող է ազատվել նաև սնկային հիվանդություններից, ստոմատիտից և լնդերի բորբոքումից։

 



Հիպերտոնիայի ռիսկը

Սոդա կանոնավոր խմելու դեպքում այն ​​կբարձրանա: Ճնշումը կբարձրանա, չի ընկնի։ Այս դեպքում կարող է զարգանալ հիպերտոնիա, առիթմիա և սրտամկանի որոշ հիվանդություններ կարող են իրենց զգացնել տալ։

Հարկ է նշել, որ դա կարող է տեղի ունենալ միայն այն դեպքում, երբ կան սրտի և արյան անոթների քրոնիկական հիվանդություններ։

Ալերգիա

Սոդան մեծացնում է դրա ռիսկը։ Դրա մասնիկները հզոր ալերգեններ են։ Եթե ​​ռեակցիաների միտում չկա, ապա դրանք դժվար թե առաջանան արտադրանքի օգտագործման ժամանակ:

Բայց ալերգիայով տառապողները միանշանակ չպետք է խմեն նատրիումի բիկարբոնատ, որպեսզի չհրահրեն Քվինկեի այտուցը, ցանի տեսքը և այլ տհաճ ախտանիշներ:
 Սոդա խմելուց առաջ պետք է համոզվել, որ քրոնիկական հիվանդություններ չկան։ Այս դեպքում ապրանքն անպայման անվտանգ կլինի։



Ամենաընթերցվածը