Սոդայաջուր խմելը օգտակար է, թե՞ ոչ
Սոդան կամ նատրիումի բիկարբոնատը կարբոնաթթվի թույլ թթվային աղ է։ Խոհարարության մեջ այս ապրանքը հաճախ օգտագործվում է քացախով մարված՝ նույն նրբաբլիթները ավելի շքեղ դարձնելու համար:
Նման քանակությամբ սոդան հաստատ չի վնասի, քանի որ չափավոր է։ Բայց դուք կարող եք լսել առաջարկությունը դրա օգտագործման որպես խմիչքի, նյութը ջրի մեջ լուծելու վերաբերյալ: Անհնար է միանշանակ ասել, թե դա ինչի կհանգեցնի։
Սոդա խմելը մի քանի հետևանքներ ունի. Դրանցից մի քանիսը դրական են, իսկ որոշները կարելի է դասակարգել որպես բացասական։
Օգնեք այրոցին
Թթվի ազդեցությունը կերակրափողի պատերի վրա վերացնում է սոդան։ Ռեֆլյուքսը չի զարգանում։ Հարկ է նաև նշել, որ սոդան բարենպաստորեն ազդում է աղիքային միկրոֆլորայի վրա, բարելավում է այն։
Իմունիտետի ամրապնդում
Սոդայի չափավոր օգտագործումը դրականորեն կազդի իմունային համակարգի աշխատանքի վրա։ Օրգանիզմի համար ավելի հեշտ կլինի դիմակայել վարակներին, մրսածությանը, եթե դրանք իրենց զգացնել են տալիս, ավելի հեշտ կհանդուրժեն։
Սոդան կարող է ազատվել նաև սնկային հիվանդություններից, ստոմատիտից և լնդերի բորբոքումից։
Հիպերտոնիայի ռիսկը
Սոդա կանոնավոր խմելու դեպքում այն կբարձրանա: Ճնշումը կբարձրանա, չի ընկնի։ Այս դեպքում կարող է զարգանալ հիպերտոնիա, առիթմիա և սրտամկանի որոշ հիվանդություններ կարող են իրենց զգացնել տալ։
Հարկ է նշել, որ դա կարող է տեղի ունենալ միայն այն դեպքում, երբ կան սրտի և արյան անոթների քրոնիկական հիվանդություններ։
Ալերգիա
Սոդան մեծացնում է դրա ռիսկը։ Դրա մասնիկները հզոր ալերգեններ են։ Եթե ռեակցիաների միտում չկա, ապա դրանք դժվար թե առաջանան արտադրանքի օգտագործման ժամանակ:
Բայց ալերգիայով տառապողները միանշանակ չպետք է խմեն նատրիումի բիկարբոնատ, որպեսզի չհրահրեն Քվինկեի այտուցը, ցանի տեսքը և այլ տհաճ ախտանիշներ:
Սոդա խմելուց առաջ պետք է համոզվել, որ քրոնիկական հիվանդություններ չկան։ Այս դեպքում ապրանքն անպայման անվտանգ կլինի։