Արդյոք օգտակար է սև աղացած պղպեղը, թե այն պետք է բացառեք ձեր սննդակարգից
Հենց նոր աղացած պղպեղներն անհավանական բուրմունք ունեն։
Դա համեմունք է, որը կարող է անսովոր դարձնել ծանոթ ուտեստները, նրանց հատուկ համ հաղորդելով։ Սա արդեն պատճառ է այն ավելի հաճախ օգտագործելու խոհարարության մեջ։
Բայց ոչ միայն այս պատճառով, դուք պետք է ամեն օր օգտագործեք թարմ աղացած պղպեղ: Այլ պատճառներ կան.
Հուսալիություն
Այսօր շուկայում շատ կեղծիքներ կան: Եթե դուք արդեն աղացած պղպեղ եք գնում, ապա դրա շնորհիվ պատրաստի ուտեստները համով առանձնապես հաճելի չեն լինի։
Բայց պղպեղի հատիկներով դուք չեք կարող բախվել նկարագրված խնդիրին, քանի որ նրանցով այլ բան փոխանցելը բավականին դժվար է: Եթե դուք ինքներդ աղում եք դրանք, ապա կասկած չկա, որ օգտագործվում է որակյալ մթերք։
Բազմակողմանիություն
Պղպեղի հատիկները կարելի է մանրացնել տարբեր ձևերով: Պատրաստի պղպեղը կարելի է պատրաստել ցանկացած աստիճանի աղալով, ինչը տեղին է ձեզ դուր եկած որոշակի ուտեստի համար:
Օգուտներ
Թարմ աղացած պղպեղը ոչ միայն համով, այլեւ հատկություններով է տարբերվում արդեն վաճառվող աղացած պղպեղից։ Այս տարբերակը պարունակում է ալկալոիդ, որը կոչվում է պիպերին: Նրա հատկությունը կայանում է նրանում, որ այն արտադրում է մարսողական ֆերմենտներ, ինչպես նաև խթանում է սերոտոնինի արտադրությունը։ Այս տարրի առկայության պատճառով ստամոքսահյութի թթվայնությունը կարող է նվազել նաև պղպեղ ուտելիս, որը խոցի կանխարգելիչ է։ Ալերգիան կարելի է վերացնել նաեւ թարմ աղացած պղպեղ ուտելով։