Արդյոք օգտակար է արդեն կտրատած հաց գնելը, թե ոչ

Դիտումներ 341

Արդյոք օգտակար է արդեն կտրատած հաց գնելը, թե ոչ

Պլաստիկ փաթեթավորմամբ հացի կտրված կտորներն ավելի արագ են փչանում, քանի որ կա ավելի մեծ մակերես, որի վրա կարող են տարածվել բորբոսի կտորները:

Շնորհիվ իր արագ փչացման հակվածության՝ նման հացը մշակվում է կոնսերվանտներով, որոնք հետո թափանցում են օրգանիզմ։
Բացի այդ, հացի արդյունաբերական կտրատման ժամանակ դանակները մշակվում են հատուկ յուղերով, իսկ արտադրողները հաճախ օգտագործում են անորակ յուղ՝ գումար խնայելու համար։
Հացի կտորները ստացվում են հավասարաչափ, բայց ավելի վնասակար են դառնում օրգանիզմի համար։


 



Տեսեք ինչ է կատարվում մեր օրգանիզմի հետ, երբ քնելուց առաջ հաց ենք ուտում

Շատերին ծանոթ է այն զգացողությունը, երբ առավոտյան ընդհանրապես ցանկություն չունես ուտելու, իսկ երեկոյան չես կարող հանգստացնել ախորժակը: Սա հանգեցնում է գոտկատեղում ավելորդ կիլոգրամների և սանտիմետրերի, ինչպես նաև քնի որակի վատթարացման և արթնանալուց հետո մշտական ​​հոգնածության։ Ինչու է դա տեղի ունենում:

Սննդաբանները կարծում են, որ երեկոյան սովի վրա ազդում են մի քանի գործոն։

Շաքարի մակարդակը․

Գլյուկոզայի նորմալ մակարդակի դեպքում մարմինը արագ հագեցվածության ազդանշան է տալիս, բայց երբ արյան շաքարն իջնում ​​է, դուք հոգնած և քաղց եք զգում: Ինչու՞ մենք չենք զգում, որ առավոտյան գլյուկոզայի մակարդակն իջել է: Մասնագետները կարծում են, որ դրա մեղավորը սթրեսն է. եթե դուք լավ չեք քնել կամ չափազանց նյարդայնացած եք օրվա ընթացքում, ապա օրգանիզմը նախօրոք գլյուկոզա է արտազատում արյան մեջ, ուստի առավոտյան ձեզ կուշտ եք զգում: Իսկ շաքարավազի անկումից հետո երեկոյան կարող եք սաստիկ սովի նոպա զգալ։

 

 

Ինչպե՞ս ուղղել այն: Փորձեք նորմալացնել քնի ռիթմը, առավոտն ավելի հարմարավետ դարձրեք և անպայման առատ ճաշ ունեցեք՝ արյան շաքարի կտրուկ անկումը հետաձգելու համար։ Ինչքան երկար չենք ուտում, այնքան քիչ ենք ուզում։

Շատ սննդաբաններ չափազանց վնասակար են համարում այն ​​կարծրատիպը, թե երեկոյան ժամը վեցից հետո չի կարելի ուտել։ Նման գրաֆիկը կարող է հանգեցնել նրան, որ առավոտյան հազիվ թե կարողանաք ախորժակով նախաճաշել, իսկ երեկոյան ստիպված կլինեք դիմանալ սաստիկ սովի։

Նման պարադոքս՝ որքան երկար չուտենք, այնքան քիչ ենք ուզում, հաստատում են ընդհատվող ծոմապահության կողմնակիցները։ Բայց հարկ է հիշել, որ ամենափոքր խորտիկը կհանգեցնի նրան, որ մարմինը քաղցի հորմոնի մի մասը կթողնի արյան մեջ, և դուք կցանկանաք սրտանց ուտել:

Սովորություն

Առավոտյան քաղցի պակասի ամենատարածված պատճառը ձևավորված սովորությունն է։ Սովորաբար ուտելու ծեսերը ձևավորվում են մանկուց.

 



Առավոտյան դպրոցից առաջ նախընտրում ես մի փոքր երկար քնել, հետո ժամանակ չես ունենում նախաճաշելու, համալսարան գնալու կամ աշխատանքի: Երեկոյան ձեզ սպասվում է ընտանեկան ջերմ ընթրիք։ Օրգանիզմը վարժվում է նման գրաֆիկին եւ արթնանալուց հետո ազդանշան չի տալիս, որ ուտելու ժամանակն է։

Սովորությունները փոխելը կարող է դժվար լինել, սակայն մասնագետների գնահատմամբ՝ վերականգնման համար մոտ երեք ամիս է պահանջվում:

Պետք է ստիպե՞մ ինձ նախաճաշել:

 

 

Փորձագետների կարծիքները տարբեր են. Որոշ մարդիկ կարծում են, որ դուք կարող եք բաց թողնել առաջին կերակուրը և ուտել, երբ քաղց եք զգում: Սա սովորաբար տեղի է ունենում առավոտյան տասնմեկին մոտ, իսկ երեկոյան սահմանափակվում եք բանջարեղենային աղցանով և սպիտակուցային սննդի մի մասով: Մյուսներն առաջարկում են փոխել ուտելու սովորությունները: Դրանում կօգնի քնի նորմալացումը, ինչպես նաև երեկոյան նախաճաշը պլանավորելը։ Մտածեք, թե ինչ կցանկանայիք ուտել առավոտյան։ Դա կարող է լինել ձվածեղ, շիլա, նույնիսկ աղանդեր կամ խմորեղեն: Եթե ​​նախատեսում եք նախաճաշել, ապա առավոտյան ուղեղը ձեզ կհիշեցնի, որ իրեն ինչ-որ հաճելի բան է սպասում ու կօգնի ախորժակին։ Բացի այդ, կարելի է քիչ-քիչ նախաճաշել. սկսել մրգից՝ կերել դեղձ կամ խնձոր, իսկ հետո կարող եք ավելացնել ավելի հագեցնող բան։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը