Արդյոք նեխուրը ազատում է ալերգիաներից, գաստրիտից. Նեխուրը կօգնի գլուխ հանել տարբեր հիվանդություններից ու կամրապնդի օրգանիզմի պաշտպանունակությունը
Նրանց համար, ովքեր օգտագործում են նեխուրը միայն որպես համեմունք կամ ճաշատեսակներ զարդարելու համար, այս բանջարեղենային բույսի օգտակար հատկությունները իսկական բացահայտում կլինեն: Չէ՞ որ դարեր շարունակ այն գնահատվել է ոչ միայն իր յուրահատուկ համով, այլև բուժիչ ուժով։ Ավելին, նեխուրը լիովին օգտակար է:
1. Ալերգիա.
2 ճ.գ. Մանրացված արմատները թրմում են 2 ժամ 1 բաժակ սառը ջրում։ Խմեք 1/3 բաժակ՝ օրը 3 անգամ ուտելուց 15-20 րոպե առաջ.
2. Մաշկի բորբոքային հիվանդություններ (թարախակալում, թարախային վերքեր և այլն).
Կես բաժակ տերևները լցնել քացախով, ավելացնել 1/2 թեյի գդալ աղ։ Կիրառեք բորբոքված տարածքներին:
3. Գաստրիտ.
30-40 գ արմատը լցնում են 1 լիտր եռման ջրի մեջ, թրմում 8 ժամ։ Խմեք 2 ճ.գ. օրական 3 անգամ ուտելուց առաջ։
4. Նեւրոզ, քնի խանգարում.
Ընդունել թարմ նեխուրի հյութ 1-2 թեյի գդալ օրական 3 անգամ ուտելուց 20 րոպե առաջ:
5. Օստեոխոնդրոզ, արթրիտ, արթրոզ։
1 կգ նեխուրը լվանում ենք տերեւներով ու արմատներով, անցկացնում մսաղացով։ Ապա կեղևով մանրացրեք ևս 3 կիտրոն։ Խառնել նեխուրին և թրմել մութ տեղում 7 օր։ Թուրմը քամել, ավելացնել 300 գ մեղր։
Դնել սառնարանում։ Խմեք օրը 3 անգամ՝ ուտելուց առաջ 1 ճ/գ:
Երկու չափաբաժին ուտելուց հետո, այսինքն՝ 2 կիլոգրամ նեխուր և 6 կիտրոն, դուք կմոռանաք ցավազրկողների մասին։
6. Ցիստիտ, պիելոնեֆրիտ.
1 թեյի գդալ սերմերի վրա լցնել 1 բաժակ ջուր, մեղր՝ ըստ ճաշակի։ Խառնել ու խմել 2 ճ.գ. օրական 3 անգամ ուտելուց 30 րոպե առաջ.
Կամ՝
2 թեյի գդալ սերմերը եփում ենք 1 բաժակ եռման ջրով` կես ժամ, խմում 3 ճ.գ. օրական 2-3 անգամ։