Ինչու պետք է 40-անց կանայք հաճախակի կակաո խմեն, այն կփոխի ձեր կյանքը

Դիտումներ 413

Ինչու պետք է 40-անց կանայք հաճախակի կակաո խմեն, այն կփոխի ձեր կյանքը

Կակաո չես խմում, բայց իզուր... և ահա թե ինչու։ Պարզեք, թե որքան է դա անհրաժեշտ առողջության համար:

Այս համեղ ըմպելիքը էներգիա է հաղորդում և կարող է պաշտպանել վիրուսներից և վարակներից:

Կակաոն կբարելավի տրամադրությունը և կբարձրացնի կենսունակությունը:

Կակաոն պարունակում է նյութեր, որոնք լավացնում են հիշողությունը և խթանում ուղեղի աշխատանքը, ինչպես նաև նորմալացնում են արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։

 

 

Բազմաթիվ օգտակար միկրոտարրերի պարունակությամբ կակաոն առաջատար է ճանաչվել, իսկ ցինկի քանակով, որը պարունակում է, այն բոլորովին հավասարը չունի։

Կակաոյի հատիկները պարունակում են սպիտակուցներ (12-15%), ճարպեր, ածխաջրեր (6-10%), B խմբի վիտամիններ, մանրաթելեր և հակաօքսիդանտներ։

Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ կակաոն ունի մեկ այլ միացություն (կոկոքսիլ), որը նպաստում է մաշկի բջիջների վերարտադրությանն ու աճին, վերքերի բուժմանը և կանխում կնճիռների առաջացումը:

 



Նաև կակաոյի մեջ կա ևս մեկ նյութ՝ էպիկատեքսին, որի շնորհիվ դուք կարող եք պաշտպանել ձեր մարմինը բազմաթիվ վտանգավոր հիվանդություններից, ինչպիսիք են քաղցկեղը, շաքարախտը, սրտի կաթվածը և ինսուլտը:

Ամերիկացի գիտնականները հաստատել են այն փաստը, որ չնայած այն հանգամանքին, որ կակաոն ավելի շատ կալորիաներ ունի, քան թեյն ու սուրճը, այն չի հանգեցնում մարմնի քաշի ավելացմանը։ Կակաոյի նույնիսկ փոքր չափաբաժինը կարողանում է արագ հագեցնել։

 

 

Խորհուրդ է տրվում կակաո օգտագործել օրվա առաջին կեսին։ Կակաոյի մեջ պարունակվող բնական պիգմենտը՝ մելանինը, կլանում է ջերմային ճառագայթները, և դա կօգնի ձեր մաշկը պաշտպանել ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից։

Կակաոյի այս բաղադրատոմսը կզարմացնի ձեզ իր համով և բազմիցս կավելացնի կակաոյի օգուտները:

Կակաոն, դարչինը և մեխակը զարմանալի հատկություններ ունեն, որոնք օգնում են պայքարել մանրէների դեմ և նվազեցնում են հաճախ հիվանդանալու հավանականությունը, հատկապես ձմռան այս ցուրտ ամիսներին: 



Կակաոն հզոր հակաօքսիդանտ է և շատ հարուստ է մագնեզիումով և վիտամիններով։ Ինչն այն չափազանց օգտակար է դարձնում, հատկապես, եթե դուք 40 տարեկանից բարձր եք, ապա դա ձեզ պարզապես անհրաժեշտ է:

Դարչինը բարելավում է շրջանառությունը և նվազեցնում բորբոքումն օրգանիզմում, մինչդեռ մեխակը պարունակում է հզոր հակասեպտիկ և ցավազրկող հատկություններ:

 

 

Բաղադրությունը․

  • 2 բաժակ կաթ, եթե օգտագործեք նուշի կաթ, համն ավելի հարուստ կլինի։
  • 1 1/2 թ/գ կակաո կամ շոկոլադի փոշի
  • 1 թեյի գդալ դարչին
  • 1/2 թեյի գդալ աղացած մեխակ
  • մի պտղունց աղ
  • 1/4 թեյի գդալ շաքարավազ (ըստ ցանկության)

Կակաոն կամ շոկոլադը, համեմունքները, շաքարավազը և աղը լցնել կաթի մեջ և տաքացնել միջին ջերմության վրա, մինչև ամեն ինչ լավ լուծվի կաթի մեջ:  Եվ վերջ կարող եք եռալուց հետո խմել։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը