Արդյոք հնդկահավի միսը օգտակար է, թե չի կարելի ուտել

Դիտումներ 405

Արդյոք հնդկահավի միսը օգտակար է, թե չի կարելի ուտել

Եթե ​​ձեր սննդակարգում պարբերաբար ներառեք հնդկահավի միսը, այն բարենպաստ ազդեցություն կունենա սրտանոթային համակարգի և հոդերի աշխատանքի վրա, կբարելավի մաշկի և ոսկորների վիճակը, ինչպես նաև կօգնի նորմալացնել մարմնում նյութափոխանակության գործընթացները:

 

Սրտանոթային համակարգի համար

Հնդկահավի 100 գրամ մսի մեջ պարունակում է 210 միլիգրամ կալիում, հետևաբար այն դրական է ազդում մարդու սրտանոթային համակարգի վրա։

 

Հոդերի համար

Հնդկահավի մսի մեջ ֆոսֆորի պարունակությունը մոտավորապես նույնն է, ինչ ձկան մեջ (մոտ 200 միլիգրամ): Հաշվի առնելով ցածր յուղայնությունը և կալցիումի պարունակությունը՝ հնդկահավի միսն օգտակար կլինի հոդերի հիվանդությունների և օստեոպորոզի կանխարգելման համար։



Շատ համեղ լցոնած հնդկահավ՝ տոնական սեղանի համար

Ձեզ հարկավոր է․

հնդկահավ՝ 3 կգ

4-5 պճեղ սխտոր մարինադի համար

4-6 ուրցի ճյուղ

ձիթապտղի ձեթ

կարագ

50 գ չոր ծիրան

50 գ ձեր սիրած ընդեղենի խառնուրդը (նուշ, պնդուկ, հնդկական ընկույզ, ընկույզ)

1 մեծ սոխ

6 պճեղ սխտոր՝ լցոնման համար

2 սմ թարմ կոճապղպեղի արմատ

6 փոքր բարակ կեղևով նարինջ

1 ճ.գ ուրցի տերևներ

խոշոր ծովի աղ առանց յոդի

Շագանակագույն շաքարավազ

թարմ աղացած սև պղպեղ

աղ

Զարդարման համար.

5–6 կարտոֆիլ

2 գունավոր քաղցր պղպեղ

3-4 պճեղ սխտոր

30-40 գ յուղ

ձիթապտղի ձեթ

 

 

Մատուցելուց մեկ օր առաջ սկսեք պատրաստել։ Տեղադրեք հնդկահավը տարայի մեջ։ Լցնել սառը ջուր, որպեսզի այն ծածկի հնդկահավը 7-10 սմ չափով, չափեք, թե որքան ջուր է պետք և պատրաստեք սոլենադը (մարինադը)՝ 2 ճ/գ աղ և 1 ճ.գ. շաքարավազ 1 լիտր ջրի դիմաց։ Լուծել աղն ու շաքարը, ավելացնել մանրացված պճեղները սխտորն և ուրցը։ Հնդկահավը լցնում ենք, ծանր իրով սեղմում ենք, որ վեր չբարձրանա, թողնում ենք սառը տեղում 12-24 ժամ, ջեռոցը տաքացնում ենք մինչև 230°C։

Միջուկի համար չորացրած ծիրանն ու ընկույզը կտրատել միջին չափի կտորների, վրան լցնել ձիթապտղի յուղ, վրան ցանել ուրց։

Մաքրած սոխը, սխտորն ու կոճապղպեղը շատ մանր կտրատել և տապակել կարագի մեջ 10 րոպե։ Խառնել չորացրած ծիրանի և ընկույզի հետ։

Մեկ նարինջը կեղևը մանր կտրատել և ավելացնել միջուկին։ Մնացածը կտրատել հաստ շրջանակների տեսքով և դնել թխման թերթիկի վրա։

 



Կապեք հնդկահավի ոտքերը, թևերը ծալեք «թևատակերի տակ»։ Հնդկահավը կրծքավանդակի վրա դնել նարնջի վրա, քսել ավելի շատ ձիթապտղի յուղ և դնել ջեռոցի մեջ՝ 30 րոպե: Այնուհետև ջերմաստիճանը իջեցրեք մինչև 140° C և թխեք 1 ժամ, հնդկահավը շրջեք, յուղեք կաղապարից ստացված հյութերով։ Վերադարձնել ջեռոց, թխել ևս 1 ժամ, 10 րոպեն մեկ կաղապարից հյութերը լցնել վրան։ Հնդկահավը կտրելուց առաջ թողեք սառչի ափսեի մեջ՝ վրան դնելով փայլաթիթեղի թերթիկ, բայց ոչ փաթաթելով: Ապա կտրատեք թելերը, միջուկը հանեք և անմիջապես մատուցեք։

Մինչ հնդկահավը ջեռոցում է, կարտոֆիլը երկայնքով կտրատում քառորդների: Քաղցր պղպեղը մաքրել սերմերից և միջնապատերից և կտրատել 3 սմ քառակուսիների:

 

 

Ճզմած սխտորը լցնում ենք կաթսայի մեջ, լցնում յուղը, մի քիչ աղ ենք ավելացնում և դնում թույլ կրակի վրա։ Եփեք 10 րոպե՝ թույլ չտալով, որ սխտորը շագանակագույն դառնա։

Սխտորի կարագը հարել բլենդերով։

Պատրաստի բանջարեղենը դնել թխման թերթիկի վրա, սխտորով ձեթ լցնել և խառնել։ Աղ եւ պղպեղ ավելացնել. Տապակը դնում ենք 180°C տաքացրած ջեռոցի կենտրոնում և թխում ենք մի քանի անգամ նրբորեն խառնելով մոտ 35 րոպե։ Կարտոֆիլը մատուցել տաք վիճակում։



Ամենաընթերցվածը