Արդյոք գերհասունացած բանանն ավելի առողջարար է, թե սա միֆ է
Դիետոլոգ Ստրոկով. գերհասունացած բանանն իսկապես ավելի առողջարար է․
Ընդհանրապես ընդունված է, որ բանանը հասունանում է, երբ կեղևը դեղնում է։ Ենթադրվում է, որ շագանակագույն բծերի առաջացումը ցույց է տալիս քայքայման գործընթացների սկիզբը:
Սա ճիշտ չէ. Ընդհակառակը, բանանի կեղևի վրա բնորոշ բծերը ցույց են տալիս, որ պտուղը միայն հիմա է իսկապես հասունացել: Սա ազդում է ոչ միայն համի, այլև բաղադրիչների և դրանց դրական ազդեցության վրա օրգանիզմի վրա։
Հասած բանանը ակնհայտորեն առաջ է իր առողջական ներուժով։ Հենց որ կեղևը սկսում է շագանակագույն դառնալ, բանանի անմարսելի օսլան վերածվում է հեշտությամբ մարսվող շաքարների, որոնք արագ էներգիա են տալիս:
«Չհասունացած բանանը պարունակում է մեծ քանակությամբ չմարսվող օսլա, որը կարող է ուտելուց հետո որովայնի ցավ և փքվածություն առաջացնել: Մյուս կողմից, հասած բանանի մեջ հեշտությամբ լուծվող բջջանյութը դրական է ազդում մարսողության վրա», - ասում է սննդաբան Իգոր Ստրոկովը։
Իմունային համակարգը նաև օգուտ է բերում քաղցր մրգեր ուտելուց, քանի որ դրանք խթանում են սպիտակ արյան բջիջների արտադրությունը: Ասում են, որ հասած բանանի դրական ազդեցությունը ութ անգամ ավելի ուժեղ է, քան չհասունացածինը։
Բանանն օրգանիզմին ապահովում է բազմաթիվ կենսական սննդանյութերով, այդ թվում՝ էական հանքանյութերով, հատկապես կալիումով և մագնեզիումով:
Հասած բանանը ամենահայտնի բնական մթերքներից է, առողջարար և բազմակողմանի, ինչը կարող է գոյություն ունենալ այսօր մեր աշխարհում:
Բանան ուտելու առավելությունները
Բարելավում են մարսողական համակարգը ընդհանուր ստամոքսը. բանանի օգտագործումը կօգնի ձեզ շատ ավելի առողջ մարսողական համակարգ ունենալ: Այն նաև կկանխի այնպիսի հիվանդությունների, ինչպիսիք են խոցը, թթվայնությունը, որը չխնամելու դեպքում կարող է դառնալ գաստրիտ և ստամոքսի բազմաթիվ այլ հիվանդություններ։
Դուք նաև չեք անհանգստանա փորկապության մասին, քանի որ այս միրգը պարունակում է մեծ քանակությամբ մանրաթել, որը կարող է բարելավել պինդ թափոնների շրջանառությունը: Բացի այդ, բանանի օգտագործումը բարելավում է աղիքային ֆլորան, քանի որ դրանք պարունակում են նախաբիոտիկներ, որոնք խթանում են մարսողությունը:
Բարելավում է ձեր տրամադրությունը. բանանը պարունակում է մեծ քանակությամբ ամինաթթուներ՝ տրիպտոֆան, որը արտադրում է շատ սերոտոնին: Սերոտոնինը նյարդային հաղորդիչ է, որը նպաստում է երջանկությանը: Այս պատճառով է, որ դեպրեսիայից տառապող մարդիկ խորհուրդ են տալիս ուտել հասած բանան, որպեսզի ձեր տրամադրությունը հանկարծ չվատանա։
վարժությունները:Պաշտպանում է իմունային համակարգը. Բանանի բարձր երկաթի պարունակության շնորհիվ կամրապնդվի ձեր իմունային համակարգը ցանկացած հիվանդության կամ վնասակար նյութի դեմ: Եթե դուք անեմիա ունեք, խորհուրդ է տրվում օրական առնվազն մեկ բանան օգտագործել, և դրա շնորհիվ դուք հաղթահարում եք արյան մեջ երկաթի մակարդակը:
Դա ձեզ էներգիա է տալիս. վարժություն կատարելուց առաջ և հետո բանան ուտելը ոչ միայն կօգնի ձեզ ավելի շատ էներգիա ունենալ, այլև կօգնի մինչև վերջ կատարել։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։