Արդյո՞ք տաք գինին օգտակար է, թե ոչ․ Եվ եթե այո՝ որոնք են տաք գինու օգուտները
Նույնիսկ կարծիք կար, որ ժանտախտի ժամանակ համեմված տաք գինի խմողները այս մահացու հիվանդությամբ չեն հիվանդացել։
Բազմաթիվ ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ գինին նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների և սրտի կաթվածի վտանգը։ Կարմիր գինին հակաօքսիդանտների հիանալի աղբյուր է, ինչպես նաև բարձրացնում է լավ խոլեստերինի մակարդակը:
Համեմունքները, որոնք տաք գինին տալիս են հարուստ բուրմունք, հայտնի են իրենց օգտակար հատկություններով։ Դասական բաղադրատոմսով պատրաստված տաք գինին ներառում է կոճապղպեղ, դարչին, մեխակ և աստղաձև անիսոն: Այս համեմունքները հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն, իսկ դրանցում պարունակվող օգտակար նյութերը եփելիս տեղափոխվում են գինու մեջ։
Շատ հայտնի գերամանական տաք գինիների բաղադրատոմսը
Բաղադրամասեր․
- Գինի
- Շաքարավազ 100 գր
- Կիտրոն
- Դարչին 0.5 թեյի գդալ
- Մեխակ 3 հատ
- Համեմունքներ
Լվացեք կիտրոնը սոդայով և խոզանակով՝ տաք ջրի տակ։ Կեղևը հանեք կամ կարող եք պարզապես քերել: Կիտրոնի դեղին մաշկի տակի սպիտակ շերտին մի՛ դիպչեք, դա դառը համ կունենա։
Գլինգին պատրաստելու համար վերցրեք համապատասխան ծավալի էմալապատ տապակ։ Շաքարավազը լցնել մեջը, լցնել բոլոր համեմունքներն ու կիտրոնը, խառնել։ Համեմունքներից վերցրեցի դարչին, հիլ, մեխակ և մշկընկույզ։ Խմիչքի համար համեմունքները լավագույնս համապատասխանում են, իհարկե, ամբողջական, ոչ աղացած: Վերջինից գինին պղտորվում է։ Բայց բացակայության դեպքում կարող ես դնել այն, ինչ ունես։ Բացի դարչինից, մեխակից և հիլից, հիանալի են աստղային անիսոնն ու բուրավետ պղպեղը:
Գինին լցնել կաթսայի մեջ, լավ խառնել։
Կաթսան դնել փոքր կրակի վրա։ Եռացնել՝ ըմպելիքը գդալով խառնելով՝ նպաստելով շաքարի լուծմանը։
Տաք գինին հասցնել տաք վիճակի, բայց ոչ մի դեպքում չեռացնել։ Ջերմաստիճանը պետք է հասնի մոտ 80 աստիճանի։
Հեռացրեք ըմպելիքը կրակից և անմիջապես լցրեք գավաթների մեջ։ Ավելի լավ է քամել, որպեսզի համեմունքներն ու համը չմտնեն բաժակի մեջ։ Մատուցեք տաք գինին անմիջապես տաք վիճակում։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։