Արդյո՞ք սուրճը պահպանում է ճանաչողական գործառույթը, թե նպաստում է մոռացկոտությանը
Սուրճի հատիկները պարունակում են բաղադրիչ, որը կարող է օգնել կանխարգելել և բուժել ձեռքբերովի դեմենցիան, մասնավորապես՝ Ալցհեյմերի հիվանդությունը:
Սուրճի մեջ պարունակվող քլորոգենաթթուն պաշտպանում է ուղեղի բջիջները ոչնչացումից։
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ օրական երկու-երեք բաժակ սուրճ կամ երեքից հինգ բաժակ թեյ խմելը կարող է 28%-ով նվազեցնել դեմենցիայի ռիսկը։
Սուրճը և թեյը խմել շաքարով թե առանց շաքարի․ Ո՞րն է ավելի առողջարար
Պարզվում է՝ առանց շաքարի թեյ կամ սուրճ խմելու սովորությունն այնքան էլ առողջարար չէ։ Իրականում, այս ըմպելիքները քաղցր պատրաստելն օգնում է ուղեղին աշխատել: Այս մասին պատմել է բնագետ Բորիս Սկաչկոն։
Այս ըմպելիքները պարունակում են կոֆեին, որն ակտիվացնում է ուղեղի գործունեությունը։ Եթե դուք «աշխուժացնեք» օրգանիզմը կոֆեինով, բայց դրան չտաք այս սնունդը, դա ոչ մի լավ բանի չի հանգեցնի։
Մարդու մարմնի ամբողջ արյունը պարունակում է մոտ երկու ճաշի գդալ շաքար: Եթե նրա պաշարները չհամալրվեն, շատ համակարգեր կմնան «սոված դիետայի վրա»
Իսկ թեյին կոնկրետ երբ շաքարավազ են ավելացնում, տարբերություն կա։ Դա պետք է արվի գարեջուր պատրաստելիս:
Շաքարի օպտիմալ քանակությունը նույնքան է, որքան թեյի տերեւները։ Եվ, իհարկե, պետք է միայն թարմ եփած թեյ խմել, քանի որ դրա որոշ նյութեր շատ արագ օքսիդանում են։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։