Արդյո՞ք սուրճը պահպանում է ճանաչողական գործառույթը, թե նպաստում է մոռացկոտությանը

Դիտումներ 218

Արդյո՞ք սուրճը պահպանում է ճանաչողական գործառույթը, թե նպաստում է մոռացկոտությանը

Սուրճի հատիկները պարունակում են բաղադրիչ, որը կարող է օգնել կանխարգելել և բուժել ձեռքբերովի դեմենցիան, մասնավորապես՝ Ալցհեյմերի հիվանդությունը:

Սուրճի մեջ պարունակվող քլորոգենաթթուն պաշտպանում է ուղեղի բջիջները ոչնչացումից։

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ օրական երկու-երեք բաժակ սուրճ կամ երեքից հինգ բաժակ թեյ խմելը կարող է 28%-ով նվազեցնել դեմենցիայի ռիսկը։

 



Սուրճը և թեյը խմել շաքարով թե առանց շաքարի․ Ո՞րն է ավելի առողջարար

Պարզվում է՝ առանց շաքարի թեյ կամ սուրճ խմելու սովորությունն այնքան էլ առողջարար չէ։ Իրականում, այս ըմպելիքները քաղցր պատրաստելն օգնում է ուղեղին աշխատել: Այս մասին պատմել է բնագետ Բորիս Սկաչկոն։

 

 

Այս ըմպելիքները պարունակում են կոֆեին, որն ակտիվացնում է ուղեղի գործունեությունը։ Եթե ​​դուք «աշխուժացնեք» օրգանիզմը կոֆեինով, բայց դրան չտաք այս սնունդը, դա ոչ մի լավ բանի չի հանգեցնի։

Մարդու մարմնի ամբողջ արյունը պարունակում է մոտ երկու ճաշի գդալ շաքար: Եթե ​​նրա պաշարները չհամալրվեն, շատ համակարգեր կմնան «սոված դիետայի վրա»



Իսկ թեյին կոնկրետ երբ շաքարավազ են ավելացնում, տարբերություն կա։ Դա պետք է արվի գարեջուր պատրաստելիս: 

Շաքարի օպտիմալ քանակությունը նույնքան է, որքան թեյի տերեւները։ Եվ, իհարկե, պետք է միայն թարմ եփած թեյ խմել, քանի որ դրա որոշ նյութեր շատ արագ օքսիդանում են։

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը