Արդյո՞ք ստերիլիզացված կաթը առողջարար է
Ստերիլիզացման ժամանակ կաթը տաքացնում են 130 C-ից բարձր և պահում մոտ 30 րոպե: Այս ռեժիմով բոլոր բակտերիաները մահանում են՝ ոչ միայն պաթոգենները, այլ նաև օգտակարները:
Վիտամինների պարունակությունը, որոնց համար կաթ են խմում, խիստ նվազում է, իսկ կալցիումն ու ֆոսֆորը վերածվում են դժվարամարս միացությունների։
Ստերիլիզացված կաթը սննդային արժեք չունի՝ այն սպառվում է միայն համի համար։
Պաստերիզացված կաթն ավելի առողջարար է. այն պահպանում է վիտամիններն ու հանքանյութերը:
Ի՞նչ առողջական խնդրի նշան է, երբ ցանկանում եք խտացրած կաթ ուտել
Խտացրած կաթը սիրում են շատ մեծահասակներ և երեխաներ:
Բարձրորակ խտացրած կաթն ունի հետաքրքիր բաղադրություն։
Ըստ մասնագետների՝ կաթի բոլոր օգտակար հատկությունները պահպանվում են։
Եթե հանկարծ այս մթերքի նկատմամբ ուժեղ փափագ հայտնվեց, ապա դա կարող է ցույց տալ, որ մարմնում որոշակի տարրերի պակաս կա:
Օրինակ, սա կարող է ազդարարել A, B վիտամինների պակասի մասին:
Դա տեղի է ունենում նաև ֆոսֆորի պակասի ժամանակ:
Միևնույն ժամանակ, հնարավոր է նաև մաշկի զգայունության բարձրացում, իմունիտետի նվազում, անհանգստություն, քաշի փոփոխություն և դյուրագրգռություն։
Եթե դուք իսկապես և երկար ժամանակ ուզում եք խտացրած կաթ ուտել, ապա սա նաև ցույց է տալիս, որ օրգանիզմը կալցիումի և սելենի կարիք ունի։Բացի այդ, նման կախվածությունը կարող է վկայել նաև հորմոնների և հոդերի հետ կապված խնդիրների մասին:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։