Արդյո՞ք պետք է ուտեք արմավենու յուղով մթերքներ. ՇԱՏ ԶԳՈւՅՇ ԵՂԵՔ
Մտնելով ամենասովորական խանութը՝ կտեսնեք, որ արմավենու յուղը նշված է շատ ծանոթ սննդամթերքի բաղադրության մեջ, որոնց մասին ակնարկները հեռու են ամենադրականից:
Բայց ի՞նչ վնաս է հասցնում այս բաղադրիչը մարդու օրգանիզմին։
Արմավենու յուղը պարունակում է հսկայական քանակությամբ հագեցած ճարպեր։ Նրանց ազդեցությունը մարմնի վրա ոչ մի լավ բան չի կրում:
Այս բաղադրիչ պարունակող մթերքներ ուտելիս դա հղի է խոլեստերինի մակարդակի բարձրացմամբ։
Սա անոթային հիվանդությունների անմիջական սադրիչ է, օրինակ՝ աթերոսկլերոզ, թրոմբոզ և սրտի պաթոլոգիաներ։
Դրանք նաև նպաստում են ավելորդ քաշի ձևավորմանը։
Փաստն այն է, որ հագեցված ճարպերը, այսպես ասած, կպչում են արյան բջիջները, ինչը նրանց ընդհանուր խտությունը դարձնում է ավելի հաստ, ինչը նշանակում է, որ դա հանգեցնում է արյան մակարդուկների առաջացմանը:
Միևնույն ժամանակ, արմավենու յուղի օգուտը կայանում է միայն այն մթերքների երկարաժամկետ պահպանման ունակության մեջ, որում այն ներառված է: