Արդյո՞ք պետք է կարտոֆիլը ուտել կեղևով, թե առանց կեղև

Դիտումներ 485

Արդյո՞ք պետք է կարտոֆիլը ուտել կեղևով, թե առանց կեղև

Ինչո՞ւ են դիետոլոգները խորհուրդ տալիս կարտոֆիլն ուտել կեղևով.
Վիտամին C-ով հարուստ կարտոֆիլը պարունակում է նաև մեծ քանակությամբ կալիում, ցինկ և մագնեզիում։ Բայց Ռուսաստանում այն ​​սովորաբար մաքրում են կեղևից, հետո եփում կամ տապակում։ Դիետոլոգները խորհուրդ չեն տալիս կարտոֆիլը մաքրել և խորհուրդ են տալիս կեղևով ուտել այս բանջարեղենը։

Պարզվում է, որ կարտոֆիլի կեղևը պարունակում է հսկայական քանակությամբ սննդային մանրաթել։ Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ հանքանյութեր՝ կալցիում, ցինկ, երկաթ, կալիում, թիամին, ռիբոֆլավին։ Կեղևից ստացված մանրաթելն օգնում է նորմալացնել մարսողությունը, կանխել փորկապությունը և պահպանել էլեկտրոլիտային հավասարակշռությունը:

Եթե ​​շաքարային դիաբետով հիվանդը ցանկանում է կարտոֆիլ ուտել, ավելի լավ է դա անել կեղևներով: Վիտամին C-ն օգնում է նվազեցնել քաղցրավենիքի հանդեպ հակումը և նորմալացնում է ինքնազգացողությունը: Հետևաբար, լավագույնն է կարտոֆիլը թխել և դա անել կեղևով:



Կարտոֆիլի օգնությամբ ազատվեք աղերի կուտակումից և պարանոցի ցավից

Մեզանից շատերը ողնաշարի հետ կապված խնդիրներ ունեն: Հիվանդ ողնաշարը առաջացնում է ցավ գլխի և պարանոցի շրջանում, ինչպես նաև հանգեցնում է վերին վերջույթների թմրության և մարմնի կոշտության: Խնդրի աղբյուրը հաճախ աղեր են, որոնք կուտակվում են ողնաշարում և առաջացնում օստեոխոնդրոզ: Ինչ անել?

Մարդու մարմինը բարդ «մեխանիզմ» է, որի «դետալները» փոխկապակցված են։ Այս «մեխանիզմը» անցկացվում է ողնաշարի վրա, որը բաղկացած է հատվածներից։

 

 

Դրանցից մեկը վզի շրջանն է, որտեղ տեղակայված են շրջանառու համակարգի նյարդային վերջավորությունները և արյունատար անոթները:

Վերջիններս պատասխանատու են պարանոցի, գլխի և դեմքի առողջ սնուցման համար։ Իսկ եթե գլխի հատվածում ցավ եք զգում, ձեռքերի և ոտքերի թմրություն, մկանների թուլություն, դա կարող է ազդանշան լինել մատնված նյարդի մասին: Վզիկի շրջանում ցավից մարդու տառապանքը մեղմելու համար օգտագործում են կարտոֆիլ, մեղվամթերք (մեղր) և եղևնու յուղ։



Քայլ առ քայլ բուժում

Կարտոֆիլը մանր կտրատել և վրան մեղր ավելացնել։ Համամասնությունը պետք է լինի մեկից մեկ:

Խառնուրդը քսեք պարանոցին և վերին վերջույթներին (ուսագոտին):

Մարմնի կոմպրեսով հատվածները պետք է այնպես փաթաթել, որ ջերմությունը չփախչի։ Դրա կիրառման տեւողությունը երկու ժամ է։

 

 

 

 

Կոմպրեսը հանելուց հետո մարմինը սրբեք տաք ջրով։ Դրական արդյունքի հասնելու համար կատարեք 10 կոմպրես։

Եթե ​​լուրջ խնդիրներ ունեք ողնաշարի հետ, ապա նախքան ընթացակարգին անցնելը խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։ Եթե ​​հակացուցումներ չկան, ապա ազատ զգալ շարունակեք այս բուժումը: Մաղթում ենք ձեզ առոջություն!

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը