Արդյո՞ք պետք է կարտոֆիլ ուտել դիետա պահելիս. 3 սուպեր առողջության առավելություններ

Դիտումներ 632

Արդյո՞ք պետք է կարտոֆիլ ուտել դիետա պահելիս. 3 սուպեր առողջության առավելություններ

Շատերը կարտոֆիլը համարում են միայն ավելորդ քաշի պատճառ։
Արմատային բանջարեղենի ճիշտ պատրաստումը կնվազեցնի դրանց կալորիականությունը և կհագեցնի օրգանիզմը օգտակար հետքի տարրերով:

 


Առողջ օսլա
Այս նյութը դարձել է կարտոֆիլի մերժման հիմնական պատճառը։ Բայց օսլան նախաբիոտիկ է, որն օգնում է օգտակար միկրոօրգանիզմներին բազմանալ ստամոքսում: Ուստի հակաբիոտիկներ ընդունելուց հետո օգտակար է կարտոֆիլով թեթեւ արգանակ ուտել։ Դեղերի այս խումբը բացասաբար է ազդում մարսողության վրա: Բացի այդ, օսլան չի քայքայվում գլյուկոզայի: 

 



Վիտամիններ B4 և B9
Նրանք ամրացնում են բջիջների պատերը, օգնում են լյարդին հաղթահարել տոքսինները և նորմալացնել նյարդային համակարգի գործունեությունը։ 

 


Որպեսզի B խմբի վիտամինները 100%-ով ներծծվեն, կարտոֆիլին ավելացրեք սպիտակուցներ՝ ձուկ, հավի կրծքամիս։

Մագնեզիում և կալիում
Հետքի տարրերը ներգրավված են սրտի և արյան անոթների աշխատանքին աջակցելու համար: 



Մագնեզիումը և կալիումը կանխում են արյան խտացումը։ Սա նվազեցնում է արյան մակարդման վտանգը: 
Զարկերակները դառնում են ավելի առաձգական, ինչը օգտակար է արյան բարձր ճնշմամբ տառապող մարդկանց համար։ 
Կարտոֆիլը պարունակում է նաև կալցիում` ամուր և առողջ ոսկորների հիմքը: Այն հանում է արյան անոթների լարվածությունը, ինչը նույնպես օգնում է արյան բարձր ճնշմանը։

 



Ամենաընթերցվածը