Արդյո՞ք պետք է կարտոֆիլ ուտել դիետա պահելիս. 3 սուպեր առողջության առավելություններ
Շատերը կարտոֆիլը համարում են միայն ավելորդ քաշի պատճառ։
Արմատային բանջարեղենի ճիշտ պատրաստումը կնվազեցնի դրանց կալորիականությունը և կհագեցնի օրգանիզմը օգտակար հետքի տարրերով:
Առողջ օսլա
Այս նյութը դարձել է կարտոֆիլի մերժման հիմնական պատճառը։ Բայց օսլան նախաբիոտիկ է, որն օգնում է օգտակար միկրոօրգանիզմներին բազմանալ ստամոքսում: Ուստի հակաբիոտիկներ ընդունելուց հետո օգտակար է կարտոֆիլով թեթեւ արգանակ ուտել։ Դեղերի այս խումբը բացասաբար է ազդում մարսողության վրա: Բացի այդ, օսլան չի քայքայվում գլյուկոզայի:
Վիտամիններ B4 և B9
Նրանք ամրացնում են բջիջների պատերը, օգնում են լյարդին հաղթահարել տոքսինները և նորմալացնել նյարդային համակարգի գործունեությունը։
Որպեսզի B խմբի վիտամինները 100%-ով ներծծվեն, կարտոֆիլին ավելացրեք սպիտակուցներ՝ ձուկ, հավի կրծքամիս։
Մագնեզիում և կալիում
Հետքի տարրերը ներգրավված են սրտի և արյան անոթների աշխատանքին աջակցելու համար:
Մագնեզիումը և կալիումը կանխում են արյան խտացումը։ Սա նվազեցնում է արյան մակարդման վտանգը:
Զարկերակները դառնում են ավելի առաձգական, ինչը օգտակար է արյան բարձր ճնշմամբ տառապող մարդկանց համար։
Կարտոֆիլը պարունակում է նաև կալցիում` ամուր և առողջ ոսկորների հիմքը: Այն հանում է արյան անոթների լարվածությունը, ինչը նույնպես օգնում է արյան բարձր ճնշմանը։