Արդյո՞ք լորի ձու կարելի է ուտել, թե այն վտանգավոր է
Քանի որ լորի մարմնի ջերմաստիճանը 42 աստիճան է, նրանք երբեք չեն տառապում վարակիչ հիվանդություններով, ինչպես նաև սալմոնելոզով։ Սա նշանակում է, որ, ի տարբերություն հավի ձվի, մենք կարող ենք անվտանգ օգտագործել այն հում վիճակում՝ ստանալով սննդանյութերի մի մեծ պաշար։
Եթե երեխան դիաթեզ ունի, լորի ձվերը կատարյալ տարբերակ են: Օգտագործելով դրանք մանկական սննդի մեջ՝ դուք կնվազեցնեք երեխայի օրգանիզմի կալցիումի կարիքը։
Լորի ձուն, համեմատած հավի ձվի հետ, պարունակում է 2,5 անգամ ավելի շատ վիտամիններ B1 և B2, հինգ անգամ ավելի շատ կալիում, երկաթ և այլ միկրոէլեմենտներ և ամինաթթուներ:
Լորի ձուն բուժում է դիաթեզը, ոսկորները, նյարդային համակարգը, օգտակար է քաղցքկեղային հիվանդությունների դեմ
1. Քանի որ լորի մարմնի ջերմությունը 42 աստիճան է, այն երբեք չի տառապում վարակիչ հիվանդություններից, ինչպես նաեւ սալմոնելոզից: Այսպիսով, ի տարբերություն հավի ձվի, մենք կարող ենք այն ապահով ուտել հում վիճակում՝ ստանալով սննուցող նյութերի փունջ:
2. Եթե երեխան դիաթեզ ունի, լորի ձվերը լավագույնս կհամապատասխանեն: Դրանք կիրառելով մանկական սնունդի մեջ, դուք կնվազեցնեք երեխայի օրգանիզմի կալցիումի պահանջը:
3. Լորի ձվում, հավինի հետ համեմատ, պարունակվում են 2,5 անգամ ավելի B1 եւ B2 վիտամիններ, հինգ անգամ ավելի կալիում, երկաթ եւ այլ միկրոտարրեր ու ամինաթթուներ:
4. Լորի ձվի կճեպի բաղադրությունը համընկնում է մարդկային ոսկորների կազմի հետ: Կճեպը խթանիչ ազդեցություն է ունենում ոսկրածուծի արյունաստեղծ գործառույթի վրա, օգտակար է անեմիայի եւ ռախիտի դեպքերում:
5. Պարբերաբար ընդունելով լորի ձու, կարող եք ձեզ պաշտպանել մաստոպաթիայից: Այն նաեւ հիանալի միջոց է քաղցկեղային ուռուցքների կանխարգելման համար, քանի որ դրանք զարգանում են թուլացած իմունիտետի պարագայում:
6. Լորի ձուն պետք է օգտագործել նյարդային համակարգի խանգարումների դեպքում, ինչպես նաեւ սակավարյունության, հիպերտոնիայի, շաքարախտի եւ բրոնխային ասթմայի պարագայում:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։