Արդյո՞ք լոլիկը նպաստում է սրտի առողջությանը, թե այն շատ վտանգավոր է

Դիտումներ 529

Արդյո՞ք լոլիկը նպաստում է սրտի առողջությանը, թե այն շատ վտանգավոր է

 

Ավելացրեք լոլիկ ձեր ամենօրյա սննդակարգում: Դրանք պարունակում են լիկոպեն պիգմենտ, որը հզոր հակաօքսիդանտ է և պաշտպանում է աթերոսկլերոզի զարգացումից։ Հայտնի է, որ աթերոսկլերոզը սրտանոթային հիվանդությունների հիմնական պատճառն է։

Լոլիկը պարունակում է նաև կալիում, վիտամին C և մանրաթել, որոնք կարևոր են սրտի առողջության համար:

Լոլիկը դրական է ազդում մարդու առողջության վրա նույնիսկ հյութի կամ մածուկի տեսքով օգտագործելու դեպքում։

 

 



Ամենահամեղ լոլիկի պահածոն սեփական հյութի մեջ՝ առանց քացախի

Այս բաղադրատոմսը պատրաստվում է առանց քացախի, և բացի անչափ համեղ լինելուց, այն նաև իսկապես առողջարար է։ Փորձեք ինքներդ...

Բաղադրությունը

Խոշոր լոլիկ `5-6 կգ

Փոքր լոլիկ - 1,5–2 կգ

Աղ - 2 ճ.գ.

Շաքարավազ - 4 ճ.գ.

 

 

Պղպեղի հատիկներ - ըստ ճաշակի

Բուլղարական պղպեղ

Մեխակ - ըստ ճաշակի

Դափնու տերեւ - ըստ ցանկության

Չիլի պղպեղ - ըստ ճաշակի

Խոշոր լոլիկները կտրատել, դնել կաթսայի մեջ։ Լցնել կես բաժակ ջուր, որպեսզի լոլիկը չայրվի եփելու ժամանակ և եփել միջին ջերմության վրա մինչև փափկի՝ երբեմն խառնելով։

Լոլիկները հարում ենք բլենդերով։

Սոուսը նորից եռացրեք, նորից մաղով անցկացրեք՝ ուղղակի գդալով խառնելով։



Մյուս լոլիկները պատառաքաղով ծակում ենք և լոլիկը դնում ենք ստերիլ բանկաների մեջ։ Համեմունքները լցնում ենք տարայի մեջ (յուրաքանչյուր տեսակի պղպեղից 3 կտոր մեկ տարայի մեջ) և 20 րոպե թողնել եռման ջրի մեջ, որպեսզի լոլիկը լավ տաքանա։

Այս պահին եռացրեք սոուսը, ավելացրեք աղ, շաքարավազ և մի քիչ չիլի պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։ Եռացնել եւս 10 րոպե։

 

 

Քամել եռացող ջուրը բանկաներից և լցնել եռացող լոլիկը: Բանկերը կափարիչներով փաթաթում ենք ու շուռ տալիս։ Փաթաթել մինչև ամբողջովին սառչի։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը