Արդյո՞ք ձմերուկի կեղևը օգտակար է ձեր առողջության համար. Պահել այն թե նետել աղբամանը

Դիտումներ 354

Արդյո՞ք ձմերուկի կեղևը օգտակար է ձեր առողջության համար. Պահել այն թե նետել աղբամանը

Չնայած ձմերուկի կարմիր միջուկը հիանալի համ ունի, նրա սպիտակ և կանաչ հատվածները նույնպես շատ օգուտներ ունեն օրգանիզմի համար.

մանրաթելերի բարձր պարունակություն;
շատ հակաօքսիդանտներ է պարունակում;
Կալիումի, կալցիումի, մագնեզիումի հիանալի աղբյուր է,
ֆոսֆորի բարձր տոկոս ունի;
Ցինկ, երկաթ, սիլիցիում է պարունակում;

Ձմերուկի կեղևն այլ օգտակար ազդեցություն ունի մարդու օրգանիզմի վրա։
Մասնավորապես կարող է.
Նվազեցնել արյան ճնշումը;
նորմալացնել ջուր-աղ հավասարակշռությունը և թեթևացնել այտուցը, եթե մարդիկ երիկամների հետ կապված խնդիրներ ունեն.
Նպաստել քաշի կորստին և օգնել հեռացնել ցելյուլիտը;
Օգնել պայքարել փորկապության դեմ և հեռացնել վնասակար նյութերը մարմնից;
Վերականգնել մարմինը լուրջ հիվանդություններից հետո;
Օգնում է բուժել մարսողական համակարգի բորբոքումները;
Օգնում է հեռացնել քարերը երիկամներից և լեղապարկից։
Այնուամենայնիվ, պետք է զգույշ լինել. այդպիսի օգտակար հատկություններ ունի միայն էկոլոգիապես մաքուր ձմերուկի կեղևը, այլ ոչ թե նիտրատներով «լցվածները»։ 

 



Ինչպես նիհարել ձմերուկի դիետայի միջոցով առանց քաղցած մնալու՝ մաքրելով ամբողջ օրգանիզմը

Ձմերուկի առավելություններն անհերքելի են. Այս համեղ, խոնավեցնող միրգը կարող է օգնել մեզ ավելի երկար կուշտ պահել՝ օգնելով մարմնից դուրս հանել ավելորդ հեղուկն ու տոքսինները: Սրանք ձմերուկի դիետայի առավելություններից միայն մի քանիսն են, որոնք ստիպում են մեզ նիհարել:

Այս դիետան ներառում է այլ մթերքներ, որոնք ունեն կարևոր սննդային արժեքներ։ Այն նաև կօգնի ապահովել այն էներգիան, որն անհրաժեշտ է մեր օրգանիզմին ամեն օր:

Ձմերուկի օգուտները նիհարելու համար

Ձմերուկի դիետայի համար իդեալական պատճառն այն է, որ այն 95% ջուր է: Ջրի այս չափաբաժինը սնունդից հետո օրգանիզմին ապահովում է մեծ քանակությամբ հեղուկով, ինչպես նաև օգնում է մաքրել երիկամները:

 

 

 

 

Մնացած սննդանյութերը կազմում են մոտ 24 կալորիա 100 գրամի դիմաց, որը սովորաբար կախված է ձմերուկի քաղցրությունից։ Ուստի այս միրգը իդեալական ուղեկից է նիհարելու փուլերի համար։

Այն նաև պարունակում է A, B6 և C վիտամիններ և կարևոր հանքանյութեր, ինչպիսիք են երկաթը, կալիումը և նատրիումը: Այն ոչ միայն օգտակար է մեր իմունային համակարգի համար, այլև առողջացնում է մաշկը:

Արդյունքում, այն նվազեցնում է կնճիռները և ամրացնում մեր կապի հյուսվածքը: Եվ նաև կալիումը առատ ջրի հետ միասին մաքրում է միզուղիները։

Եվ նաև այն ոչ միայն խթանում է նյութափոխանակությունը, այլև օգնում է նվազեցնել ցելյուլիտը։

Այս դիետայի կանոնները շատ պարզ են՝ պետք է օրական երեք անգամ ձմերուկ ուտել։ Դա կարող է թվալ անհնարին, բայց դա այնքան էլ դժվար չէ: Քանի որ ձմերուկը շատ ավելի բազմակողմանի է, քան դուք կարող եք մտածել:

 

Ձմերուկը շատ լավ համադրվում է այլ մթերքների հետ, ինչպիսիք են պանիրը, տոստը, հացահատիկը, ընկույզը և այլն:

 

Ձմերուկի հյութեր

Բաղադրությունը․

 

1/2 բաժակ սեխ 1

Բաժակ ձմերուկ

Մի պտղունց քերած կոճապղպեղ (ըստ ցանկության)

Պարզապես խառնեք բոլոր բաղադրիչները բլենդերի մեջ: Արդյունքը շատ արդյունավետ նիհարեցնող ըմպելիք է։

Կարելի է օրական 2 բաժակ խմել՝ մեկը դատարկ ստամոքսին, մեկը՝ սննդի հետ։



Վարունգի կիտրոնի դետոքսային հյութ

Վարունգի առավելությունները ներառում են մանրաթել, ջուր, մագնեզիում, կալցիում, A, C, E վիտամիններ և կալիում:

Այն պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ է.

 

փոքր վարունգ

մեկ բաժակ ձմերուկի միջուկ

½ ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ

և կարող եք նաև մեղր ավելացնել

Պարզապես խառնեք բաղադրիչները բլենդերի մեջ և անմիջապես խմեք այն առավելագույն օգուտ ստանալու համար:

 

 

Կարելի է օրական 2 բաժակ խմել

 

Ձմերուկով աղցան

Կանաչ գազարը համեղ է և կատարյալ նիհարելու համար: Ձեզ հարկավոր է գազար, ձմերուկ, 2 լոլիկ, վարունգ և կանաչ սոխ։ Ինչպես նաև ձիթապտղի բուսայուղ, խնձորի քացախ, Հիմալայան կամ ծովային աղ և սև պղպեղ։

 

Բաղադրիչները մանր կտրատել և խառնել։

Ավելացնել սոուս և վայելել համեղ ամառային աղցան:

 

Երկու ըմպելիքները կազմում են դիետա, որին կարող եք հետևել 7 օր՝ արդյունք տեսնելու համար:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը