Ի՞նչ լուրջ հիվանդություններ է առաջացնում երշիկեղենը
Սրտաբան Աննա Կորենևիչը նշել է սննդային սովորությունները, որոնք կապված են հիպերգլիկեմիայի և շաքարախտի զարգացման հետ։
Սրտաբան Կորենեւիչը նշել է, որ շատերը համոզված են, որ շաքարախտը զարգանում է նրանց մոտ, ովքեր շատ շաքար են օգտագործում։ Այնուամենայնիվ, գործնականում շաքարավազ կամ քաղցրավենիք չօգտագործող մարդիկ հաճախ դառնում են դիաբետիկ:
Բժշկի խոսքով, շատերը չեն գիտակցում, որ ռաֆինացված ածխաջրերը մեծ քանակությամբ առկա են իրենց սննդակարգում։
«Շաքարային դիաբետի դեպքերի 70%-ի դեպքում մեղավոր է անհավասարակշիռ սննդակարգը, երբ մարդը օգտագործում է չափազանց շատ զտված ածխաջրեր», - կիսվել է Աննա Կորենևիչը։
Բժիշկը պարզաբանել է, որ պարզ ածխաջրերն օրգանիզմ են մտնում սպիտակ բրնձից, հացաբուլկեղենից և ցորենից, սպիտակ ալյուրից ստացված այլ մթերքներից։ Բացի այդ, ավելացրել է Կորենևիչը, երշիկեղենի օգտագործումը կարող է հանգեցնել շաքարախտի, արյան շաքարի բարձրացման նախանշանի։
Երշիկը, կիսաֆաբրիկատները, պահածոներն այն մթերքներն են, որոնց օգտագործումը կապված է շաքարի մակարդակի բարձրացման հետ»,- ասաց բժիշկը։
Թվարկված մթերքները պետք է բացառվեն սննդակարգից կամ նվազագույնը սպառվեն։
Իր հերթին, ամբողջական ձավարեղենը, բանջարեղենը, ընկույզը, մրգերը պետք է կազմեն ամենօրյա սննդակարգի մեծ մասը: Ըստ ուսումնասիրությունների՝ նրանց սնուցման պակասը ազդում է շաքարախտի վրա։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։