Արդեն Խաշ կերե՞լ եք այս տարի, թե դեռ ոչ․ Գրեք մեկնաբանություններում

Դիտումներ 336

Արդեն Խաշ կերե՞լ եք այս տարի, թե դեռ ոչ․ Գրեք մեկնաբանություններում

Բոլորիս կողմից շատ սիրված Խաշի բաղադրատոմսը․

Բաղադրիչներ`

300 գ. տավարի կամ 400 գ. ոչխարի ոտերի համար վերցնել

100 գ. գանձակ,

800-1000 գ. ջուր,

աղ,

սխտորն ըստ ճաշակի:

 


Պատրաստման եղանակ՝

Նախապես մաքրած տավարի ոտքերը խանձել, քերելով մաքրել, լավ լվանալ և մասերի բաժանել:

 

 

 

Պատրաստի ոտքերը 24 դնել սառը ջրի մեջ, 2-3 ժամը մեկ ջուրը փոխել:

Դրանից հետո նորից լվանալ, դնել ոչ լայն կաթսայի մեջ և լցնել այնքան ջուր, որ մսից 15-20 սմ վերև լինի:

 



Խաշը եփել առանց աղի, թույլ կրակի վրա, պարբերաբար քաֆն ու յուղը վերցնել ջրի երեսից և եփել այնքան, որ միսը հեշտությամբ անջատվի ոսկորից:

Մատուցելուց 5 րոպե առաջ խաշին ավելացնել քաշած յուղը և մատուցել շատ տաք վիճակում:

Առանձին մատուցել աղ, ծեծած սխտոր` նախապես արգանակով լուծված, բողկ և լավաշ:



Ամենաընթերցվածը