Առավոտյան արեք այս գործողությունը և կվերանան հոդացավերը, արյան բարձր ճնշումը, գիրությունը և այլն
Սրանք չորս պրոցեդուրաներ են, որոնք պետք է կատարել ամեն առավոտ։
1. Տաք ջուր խմեք
Խմեք արթնանալուն պես, սա հիանալի է օրգանիզմի դետոքսիկացման համար, որն իրականացնում էր նյութափոխանակության և մարսողության գործընթացները քնի ժամանակ։
Բացի այդ, առավոտյան մեկ բաժակ ջուր խմելը կօգնի ձեր աղիքներին ավելի լավ աշխատել օրվա ընթացքում՝ արագացնելով մարսողությունը:
2. Խմեք շատ ջուր
Սա երկրորդ քայլն է։ Խմեք առաջին բաժակ ջուրից 15 կամ 20 րոպե հետո։ Ջուրը տաքացրեք և ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել մի քիչ կիտրոնի հյութ և մեղր։
Սա օգնում է մաքրել մաշկը, նիհարել, դադարեցնել հեղուկի կուտակումը, պայքարել շնչառական գերբնակվածության դեմ, բարելավել մարսողությունը և, իհարկե, դետոքսիկացնել օրգանիզմը:
3. Խմեք մրգային սմուզի
Գաղափարն ավելի շատ ուժ և էներգիա ստանալն է: Ուստի երկրորդ բաժակ տաք ջուր խմելուց հետո սպասեք 15-20 րոպե և խմեք սմուզի։
Ձեզ հարկավոր է.
2 ճաշի գդալ քնջութի սերմեր (նախապես թրմեք 100 մլ ջրի մեջ 1-7 ժամ)
1 ճաշի գդալ կտավատի կամ չիայի սերմեր (նախապես թրմեք 100 մլ ջրի մեջ 1-7 ժամ)
1 բանան
1 խնձոր (կամ տանձ կամ որևէ այլ միրգ կամ հատապտուղ)
1 թեյի գդալ մեղր ըստ ցանկության
Բոլոր բաղադրիչները հարել բլենդերի մեջ և խմել։ Այս ըմպելիքը հիանալի խթանիչ է և օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը, թեթևացնում է ոտքերի ցավերը, դաշտանադադարի ախտանիշները, նպաստում է սրտանոթային առողջությանը և ամրացնում մազերը, ոսկորները, հոդերը և ատամները:
4. Խմեք կանաչ հյութ
Խորհուրդ է տրվում խմել կանաչ հյութ՝ ձեր մարմինը ալկալիզացնելու և անհրաժեշտ սննդանյութերով և վիտամիններով ապահովելու համար: Դա արեք սմուզին խմելուց 30-40 րոպե հետո։
Հոդացավ ունե՞ք․ Շտապ բուժեք ձեր աճառը
Աճառը մարմնի կարևոր կառուցվածքային բաղադրիչն է: Այն կոշտ հյուսվածք է, բայց ավելի փափուկ և շատ ավելի ճկուն, քան ոսկորը: Այն շարակցական հյուսվածք է մարմնի բազմաթիվ հատվածներում, ներառյալ՝ ոսկորների միջև եղած հոդերը (արմունկներ, ծնկներ և կոճեր), ականջները և քիթը.
Ամենատարածված վնասվածքներից մեկը աճառի ցավն է: Նրանք հակված են շատ ցավոտ լինել: Շատ ճկուն կառուցվածք, որն անկշռելիորեն պահում է և հոդերը դարձնում շարժուն: Մեր մարմնում կան հատվածներ, որոնք շատ ավելի խոցելի են վնասվածքների համար, օրինակ՝ ծնկների հոդերը: Այն կարող է ազդել նաև տարեցների վրա՝ հոդերի բնական մաշվածության պատճառով:
Աճառը վերականգնվում է ըստ ձեր կերած սննդի: Կոճերի, ծնկների, դաստակի, արմունկի, ուսի և աճառի վրա ազդող մյուս ամենատարածված պատճառներից մեկը արթրիտն է: Այն այժմ շատ հայտնի հիվանդություն է, որը ազդում է քառասուն տարեկանից բարձր գրեթե բոլորի վրա: Այդ իսկ պատճառով անհրաժեշտ է ճիշտ սնուցում սահմանել, որպեսզի աճառային հյուսվածքն արագ վերածնվելու հնարավորություն ունենա։
Աճառի արագ վերականգնման համար ամենակարևոր ամինաթթուներից մեկը լիզինն է: Այն պատասխանատու է կալցիումի կլանման և կոլագենի արտադրության համար, որը վերականգնում և վերականգնում է վնասված հյուսվածքները։
Մթերքներ, որոնք հարուստ են լիզինով.
1. Չորացրած մրգեր և ընդեղեն, օրինակ՝ չամիչ, թուզ, խուրմա, նուշ, պնդուկ, քունջութ և այլն։
2. Ժելատին
3. Ձու
4. Կաթնաշոռ
5. Լոբի
Եթե ունեք հոդերի հետ կապված խնդիրներ, ուրեմն պետք է սկսել ամեն օր օգտագործել այս մթերքները։ Եվ դուք կզարմանաք արդյունքներից: Շնորհակալություն կարդալու համար և մի մոռացեք կիսվել այս հոդվածով ձեր ընկերների և ընտանիքի հետ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։