Առանց հսկողության թողնելու դեպքում այս հիվանդությունը կարող է հանգեցնել լուրջ հետևանքների․ Ահա որն է դա
Աշխարհում շատ մարդիկ բրնձի ջուրն օգտագործում են գաստրիտի բուժման և կանխարգելման համար: Ահա թե ինչ պետք է անեք՝ 1 բաժակ բրինձ ավելացնել 400 մլ եռման ջրին։ Թողեք եփվի 8 րոպե, ապա հանեք կրակից։ Քամեք խառնուրդը և խմեք հեղուկը օրը 2 անգամ։
Կտավատի սերմեր
Մարդիկ կտավատի սերմ են օգտագործում նաև թթվային ռեֆլյուքսից ազատվելու և մարսողական այլ խնդիրներ բուժելու համար: Ահա թե ինչ պետք է անեք՝ 1 ճաշի գդալ կտավատի սերմ ավելացնել մի բաժակ ջրի մեջ և թողնել առնվազն 12 ժամ։ Խմեք սենյակային ջերմաստիճան վիճակում։
Գազար
Այո, դուք անպայման պետք է գազար ավելացնեք ձեր առողջ սննդակարգում: Գազարն աշխատում է որպես հզոր հակաբորբոքային և միզամուղ միջոց, և դա կօգնի նվազեցնել ախտանիշները: Դա շատ պարզ է՝ պարզապես գազար ավելացրեք ձեր սիրելի աղցանին կամ այլ ուտեստներին:
Թարմ կաղամբի հյութ
100 մլ թարմ կաղամբի հյութը ամեն առավոտ դատարկ ստամոքսին խմելով կարող է արագ ազատել գաստրիտից առաջացած անհանգստությունը: Սա ավանդական միջոց է, որը խորհուրդ են տալիս շատ բժիշկներ։ Կաղամբը գլուտամինի հարուստ աղբյուր է, որն օգնում է բուժել ստամոքսի լորձաթաղանթը և նվազեցնել գրգռվածությունը:
Ինչի՞ց պետք է խուսափել գաստրիտի առկայության դեպքում.
միս, մսամթերք և կենդանական ծագման մթերքներ (կաթնամթերք և ձու);
արագ և անառողջ սնունդ
սպիտակ ալյուրից պատրաստված մթերքներ
կենդանական ճարպեր, զտված յուղեր և մարգարին
ալկոհոլ, ծխախոտ և կոֆեին
Ինչպես բուժել ենթաստամոքսային գեղձը ժողովրդական մեթոդներով
Ենթաստամոքսային գեղձի անբավարարությունը հղի է բարդություններով և մի շարք հիվանդություններով, ինչպիսիք են պանկրեատը կամ շաքարախտը: Բարեբախտաբար, կան հրաշալի ժողովրդական միջոցներ, որոնք օգնում են բուժել այս օրգանը ոչ ավելի վատ, քան դեղերը: Եթե խնդիրներ ունեք այս օրգանի հետ, մեր հոդվածը ձեզ համար է:
Բաղադրատոմս թիվ 1. Սամիթի սերմեր
Վերցնել 1 թեյի գդալ սամիթի սերմերը և լցնել 1 բաժակ եռման ջրի մեջ։ Մեկ ժամ անց ինֆուզիոն կարելի է պատրաստ համարել։ Օգտագործեք քամելուց հետո։ Ամբողջ ծավալը պետք է սպառել օրվա ընթացքում՝ քիչ-քիչ խմելով։
Բաղադրատոմս թիվ 2. Վարսակ
Վարսակի ալյուրը վաղուց համարվում էր ենթաստամոքսային գեղձի լավագույն ուտեստներից մեկը։
Ամենաօգտակարը սովորական վարսակի ալյուրն է ջրով՝ առանց յուղի և աղի ավելացման։ Կերեք այն օրը մի քանի անգամ մեկ շաբաթվա ընթացքում։
Բաղադրատոմս թիվ 3. Կիտրոն + մաղադանոս + սխտոր
Վերցրեք 1 կիլոգրամ կիտրոն, 300 գրամ սխտոր և 300 գրամ մաղադանոս։ Բոլոր բաղադրիչները անցկացրեք մսաղացով և խառնել։ Խառնուրդը պահել սառնարանում, նախընտրելի է ապակե տարայի մեջ։ Ընդունել 1 թեյի գդալ օրական երեք անգամ ուտելուց 15 րոպե առաջ։
Այս ժողովրդական դեղամիջոցի ազդեցությունն ուժեղացնելու համար խմեք այն ելակի, հապալասի, լինգոնի տերևների հատուկ թուրմով, որը պատրաստվում է հետևյալ կերպ. Չափել ամեն ինչ հավասար մասերով և դնելով թերմոսի մեջ, լցնել եռման ջրով։ Թողնել մի քանի ժամ։ Այն պետք է խմել այսպես՝ խմել 1 թեյի գդալ վերը նշված խառնուրդից 1/3 բաժակ թուրմով։ Այս բավականին արդյունավետ մեթոդը պետք է իրականացվի երեք ամիս:
Բաղադրատոմս թիվ 4. Հնդկաձավար + կեֆիր
Հաջորդ միջոցը պետք է պատրաստել երեկոյան։ Վերցրեք 0,5 լիտր կեֆիր և 1 բաժակ հնդկաձավար։ Հացահատիկը մանրակրկիտ ողողեք, լցրեք կեֆիրով և թողեք թրմվի։
12 ժամ հետո ստացված խառնուրդը բաժանեք երկու հավասար մասերի, որոնցից մեկը ուտում եք որպես նախաճաշ, իսկ երկրորդը՝ ընթրիք։ Օգտակար կլինի առնվազն 2-3 օր անել առանց այլ սննդի։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։