Նշան, որ ձեր լյարդը մահանում է
Մենք ունենք միայն մեկ լյարդ, և մենք պետք է հոգ տանենք դրա մասին:
Այն ոչ միայն օգնում է զտել տոքսինները և մաքրել արյունը, այն նաև օգնում է հավասարակշռել հորմոնները և մեծ դեր է խաղում սննդից սննդանյութերի վերամշակման և բաշխման գործում: Ինչպե՞ս իմանալ, որ լյարդը օգնության կարիք ունի։
Սխալ կարծիք կա, որ գրեթե ալկոհոլը պետք է վնասի լյարդը, բայց իրականում կան նաև այլ պատճառներ, որոնք կարող են առաջացնել լյարդի վնաս և հիվանդություն:
Դա կարող է լինել, օրինակ, որոշ դեղամիջոցների և օժանդակ միջոցների սովորական ընդունում, որոնք մեզանից շատերն են օգտագործում:
Հետևյալ ախտանշանները վկայում են լյարդի հիվանդության առկայության մասին.
Գունատ, սպիտակ կամ դեղին եղունգներ
Մարմնի տարբեր տեղերում կապտուկներ
Մաշկի և աչքերի դեղնություն
Որովայնի ցավ և փքվածություն
Ոտքերի և կոճերի այտուցվածություն
Մաշկի քորի առաջացում
Սև մեզի
Գունատ կղանք, կամ կղանքը, որն ունի արյունոտ կամ թավ գույներ
Քրոնիկ հոգնածություն
Սրտխառնոց կամ փսխում
Ախորժակի կորուստ
Եթե նկատում եք վերը նշված ախտանիշներից մեկը կամ մի քանիսը, նախ պետք է մաքրեք ձեր լյարդը՝ փոխելով ձեր սննդակարգը:
Կենտրոնացեք ավելի առողջ սնունդ ուտելու վրա, ինչպիսիք են բանջարեղենը և մրգերը, դադարեք օգտագործել նուրբ և վերամշակված սնունդ. հավասարակշռեք ձեր սննդի բաժինները:
Ինչպես մաքրել լյարդը
Խմեք շատ ջուր. Կենտրոնացեք օրգանական մթերքներ ուտելու վրա և խուսափեք ԳՁՕ պարունակող մթերքներ ուտելուց:
Դադարեցրեք բոլոր տեսակի ռաֆինացված շաքարների օգտագործումը, ներառյալ սպիտակ, շագանակագույն, ճակնդեղի և եղեգի շաքարավազը։
Հավասարակշռեք ձեր սննդակարգը. ավելացրեք առողջ ճարպեր, ֆերմենտացված մթերքներ, չբոված ընկույզներ, ծլած ձավարեղեն, սերմեր, հում մթերքներ և բուսական և կենդանական սպիտակուցներ:
Բարձրացրեք կանաչ տերևավոր բանջարեղենի ընդունումը, որոնք հարուստ են B, C և K վիտամիններով, ինչպես նաև մագնեզիումով և ֆոլաթթվով հանքանյութերով:
Ավելացրե՛ք ծծմբի ընդունումը՝ ավելի շատ կաղամբ, բրոկկոլի, բրյուսելյան կաղամբ, ծնեբեկ, սոխ, սխտոր ուտելով:
Խուսափեք զտված յուղերից և նրանցից, որոնք բորբոքում են առաջացնում: Դրանք ներառում են բուսական, սոյայի, եգիպտացորենի, բամբակի սերմի, կանոլայի և արևածաղկի յուղեր:
Փոխարինեք վերը նշված յուղերը ավելի առողջ այլընտրանքներով, ինչպիսիք են կոկոսի յուղը, արմավենու յուղը, գոմեշի յուղը, ավոկադոյի յուղը և խոտով կերակրվող կովի կաթի յուղը:
Բարձրացրեք ամինաթթուներով հարուստ մթերքների ընդունումը, ինչպիսիք են կաղամբը, ճակնդեղը, մաղադանոսը, սպանախը, ձվերը և հավի միսը:
Սահմանափակեք ձեր ֆրուկտոզայի ընդունումը օրական քսանհինգ գրամով: Բարձրացրեք ձեր սննդային մանրաթելերի ընդունումը օրական մինչև 35 գրամի՝ ուտելով բրյուսելյան կաղամբ, բրոկկոլի, ավոկադո, չիայի սերմեր և կտավատի սերմեր:
Փորձեք հնարավորինս խուսափել ալկոհոլից (մենք գիտենք, որ դա այնքան էլ հեշտ չէ, բայց դուք ուզում եք ռողջ լինել, չէ՞):