Առանց աղի դիետան մեկ շաբաթում կազատի այտուցը և 5 կգ ավելորդ քաշը
Առանց աղի դիետայի դրական և բացասական կողմերը.
Քաշը հեշտությամբ հեռանում է ցանկացած տեսակի գործչի դեպքում, մինչդեռ ճաշացանկը բազմազան է և հարուստ բոլոր անհրաժեշտ նյութերով: Այս դիետայում՝ հեշտ և արագ պատրաստվող կերակուրներ: Դիետայի ընթացքում կատարյալ բեռնաթափվում է ամբողջ մարմինը՝ ներառյալ լյարդը, երիկամները և սիրտը։ Անհետանում է այտուցը և ավելորդ հեղուկը։
Միևնույն ժամանակ, նրանց համար, ովքեր սովոր են առօրյա մենյուում աղի ավելցուկին, բավականին դժվար է դիմանալ սննդի անճաշակ համին։
Աղի օգտագործման դեպքում կորցրած հեղուկը վերադառնում է, ուստի նրանք, ում ցույց է տրվում առանց աղի դիետա՝ երիկամների, սրտանոթային համակարգի և այտուցների հակվածությամբ իրենց վիճակը նորմալացնելու համար, պետք է ընտելանան աղի և թարմի մշտական սահմանափակմանը: ճաշատեսակների համը.
Առանց աղի դիետայի դեպքում դուք պետք է խուսափեք.
- Մարինացված, աղած, պահածոյացված:
- Ապխտած միս.
- Աղած, չորացրած ձուկ:
- Արագ սնունդ, արագ սնունդ:
- Քաղցր, գազավորված և ալկոհոլային ըմպելիքներ.
- Ալյուր և քաղցր արտադրանք.
Փոքր չափաբաժիններով աղը հայտնաբերվում է ցանկացած մթերքի մեջ, ուստի սննդակարգից կարճ ժամանակահատվածում դրա գրեթե ամբողջական բացառումը չի վնասի օրգանիզմին։
Ինչ ուտել առանց աղի դիետայի.
Թույլատրվում է օրական 2 բաժակ սև սուրճ խմել՝ բացառելով կաթի և շաքարի ավելացումը։
Կանաչ թեյ առանց շաքարի, չգազավորված մաքուր ջուր կիտրոնով։
Հավի, տավարի, հորթի կամ հնդկահավի միս առանց մաշկի:
Բոլոր տեսակի բանջարեղեն, սունկ.
Եփած, թխած ձուկ.
Կաթնաշոռ 5%-ից ոչ ավելի յուղ և կեֆիր։
Քաղցր և թթու մրգեր և հատապտուղներ:
Ամբողջ հացահատիկային հեղուկ հացահատիկ.
Բանջարեղենային ապուրներ.
Թարմ քամած բանջարեղենի և մրգային հյութեր՝ առանց աղի և շաքարի։
Սնունդը շոգեխաշած է, թխում է ջեռոցում, առանց յուղ ավելացնելու։ Կարելի է պատրաստել մարինադներ, օգտագործել սոյայի սոուս։ Աղցանները համեմված են դյուրամարս յուղերով՝ քունջութ, կտավատի սերմեր, դդում։
Մոտավոր ճաշացանկ 7 օրվա համար՝ հաշվի առնելով օրական 1200/1500 կալորիաների սպառումը։
Նախաճաշին մի բաժակ թարմ աղացած սուրճ կամ կանաչ թեյ՝ փոխարինելով տոստով, եփած ձվով կամ թեփով հացով:
Ճաշին՝ բանջարեղենային աղցան 200-300 գ, ձուկ, միս կամ թռչնամիս, թարմ քամած հյութ։
Ընթրիքին ՝ անյուղ կեֆիր, կաթնաշոռ վանիլով պանիր, քաղցր և թթու մրգեր՝ մածունով: Կամ թխած ձվածեղ, միս կամ շոգեխաշած ձուկ, բանջարեղենային խյուս խոտաբույսերով:
Ստամոքսի ծավալը նվազեցնելու համար խորհուրդ է տրվում չափաբաժինները սահմանափակել 200-300 գրամով։ Խմեք ավելի շատ պարզ ոչ գազավորված ջուր, բուսական թուրմեր, թեյ և մրգային կոմպոտներ առանց շաքարի:
Բոլոր ուտեստները պատրաստվում են առանց աղի։
Օրական սպառվում է 1,5-2 լիտր հեղուկ։
Նվազեցրեք ֆիզիկական ակտիվությունը (քայլում, առավոտյան վարժություններ):
Ուտելուց հետո պետք է սովի մի փոքր զգացում լինի։
Ընթրիքը պետք է լինի քնելուց ոչ ուշ, քան երկու ժամ առաջ։
Եթե խափանում է առաջանում, ապա ավելի լավ է սնունդը թեթև աղացնել, բայց շարունակել դիետան։
Ինչպես կարող եք հարստացնել առանց աղի դիետայի դիետան:
Մաղադանոս, սամիթ, նեխուր, ռեհան։
Կիտրոնի հյութ, խնձորի քացախ։
Մեխակ, դարչին, վանիլին։
Մշկընկույզ, կոճապղպեղ, համեմ, քրքում։
Ե՛վ չորացրած, և՛ թարմ սոխ և սխտոր։
Եթե միսը, ձկան ուտեստները մարինացնեք շոգեխաշելուց կամ շոգեխաշելուց առաջ, դա մեծապես կբարելավի դրա համը:
Թարմ խոտաբույսերով և մրգերով սմուզիներում կարելի է դարչին ավելացնել, այն շատ ավելի համեղ կստացվի։
Առանց աղի դիետայի չի կարելի հետևել երկու շաբաթից ավելի, լավագույն տարբերակը մեկ շաբաթն է։ Արդեն այս կարճ ժամանակահատվածում դուք կարող եք օգուտ բերել ձեր առողջությանը և ձեռք բերել ցանկալի ներդաշնակություն։
Դե, առանց աղի դիետայից հետո կարևոր է թույլ տալ, որ մարմինը սահուն վերադառնա սովորական սննդին: Հետեւաբար, պատրաստի կերակուրները նվազագույն աղած են: Ճիշտ սնվեք և եղեք առողջ և նիհար: