Արագ պատրաստվող ջեմով կարկանդակ՝ առանց ձվի

Դիտումներ 371

Արագ պատրաստվող ջեմով կարկանդակ՝ առանց ձվի

Բաղադրությունը․

Ջեմ - 250 գ

Ցորենի ալյուր - 230 գ

Կեֆիր - 100 գ

Բուսական յուղ - 100 գ

Ընկույզ - 80 գ

Դարչին - 0,5 թ/ գդ

Սոդա - 1 ճ/գ.

 



Լցնել բոլոր հեղուկ բաղադրիչները ամանի մեջ՝ կեֆիր, բուսական յուղ և խնձորի ջեմ:

Խառնել ամեն ինչ հարիչով, մինչև հարթ լինի։

Միավորել բոլոր չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, սոդան և դարչինը։ Մաղել մաղով։ Դրա շնորհիվ չեն լինի գնդիկներ, որոնք կարող են առաջանալ ալյուրի, ինչպես նաև սոդայի կամ դարչինի երկարատև կամ ոչ պատշաճ պահպանման ժամանակ։ Եթե ​​վստահ եք և տեսնում եք, որ ձեր զանգվածային բաղադրիչների հետ ամեն ինչ կարգին է, ապա կարող եք բաց թողնել այս քայլը:

Ընկույզը կտրատել։ Կարիք չկա դրանք շատ մանրացնել կամ նույնիսկ ավելի վատ՝ օգտագործել բլենդեր: Այս դեպքում կտորները շատ փոքր կլինեն, ինչը անցանկալի է։

Միացրեք ջեռոցը 180 աստիճանով։

Թասի մեջ լցնում ենք չոր բաղադրիչները հեղուկ բաղադրիչների վրա և լցնում ընկույզները՝ մի քիչ թողնելով խմորի վերևում։

Եթե ​​ցանկանում եք ավելի բուրավետ տորթ ստանալ, ապա կարող եք ավելացնել կիտրոնի կամ նարնջի համ։ Վանիլը նույնպես լավ է: Այն կարող է լինել ցանկացած ձևով՝ վանիլային շաքար, մածուկ կամ էսենցիա։

Խառնել ամեն ինչ մինչև հարթ լինի: Արդյունքում խմորի պատրաստման գործընթացը ձեզնից 5-10 րոպե կխլի։



Փորձեք քաղցրության համար: Եթե ​​ցանկանում եք ավելին, կարող եք ավելացնել մի քանի ճաշի գդալ շաքարավազ կամ փոշի։

Խմորը դնել կաղապարի մեջ։ Տորթի գագաթին շաղ տալ մնացած ընկույզով:

Թխել նախօրոք տաքացրած ջեռոցում մոտ 35-40 րոպե։

Եթե ​​թխելու ընթացքում հանկարծ տեսնեք, որ վերևը սկսել է կարմրել և շատ արագ մգանալ, ապա ծածկեք այն փայլաթիթեղով։

 

Թողեք տորթը 10-15 րոպե կանգնի ձևի մեջ, որից հետո դրեք մետաղյա դարակին և սպասեք, որ ամբողջովին սառչի։ Մի շտապեք այն անմիջապես դուրս հանել, քանի որ այն բավականին նուրբ է, չամրացված և կարող է հեշտությամբ ճաքել։

 



Ամենաընթերցվածը