Ապրանքներ, որոնք չունեն պիտանելիության ժամկետ, որոնց մասին շատերը չգիտեին
Սննդի վերաբերյալ մեզանից շատերի հարցերից մեկը մատնանշում է սնունդը և դրա պիտանելիության ժամկետը:
Ապրանքներ, որոնք չունեն պիտանելիության ժամկետ, որոնց մասին շատերը չգիտեին.
1. Մեղր. շաքարի բարձր պարունակությունը անհնար է դարձնում մանրէների և բակտերիաների գաղութացումը, ուստի այն չի փչանում։ Հնարավոր է, որ ժամանակի ընթացքում այն փոխի իր գույնը և բյուրեղանա։
2. Քացախ. Չնայած շիշը վաղուց բացված է, խնձորի քացախն երբեք չպետք է դեն նետել։
3. Սոյայի սոուս. Որպեսզի սոյայի սոուսը գրեթե հավերժ մնա, այն պետք է պահպանվի առանց կնիքը կոտրելու: Այնուամենայնիվ, եթե շիշը բացվի, սոուսը կարող է մնալ մինչև երեք տարի ձեր մառանում:
4. Շաքարավազ. Եթե պահվում է չափավոր ջերմաստիճանով, չոր և մրջյուններից հեռու, շաքարավազը կարող է հավերժ մնալ:
5. Աղ. Աղն ինքնին ոչ այլ ինչ է, քան հանքանյութ: Ինչպես քացախը, այն սննդամթերքի կոնսերվանտ է, որն օգտագործվել է դարեր շարունակ։
6. Բուլյոնի խորանարդիկներ. Խստորեն ասած, այս մթերքները ոչ այլ ինչ են, քան ջրազրկված բանջարեղեն, կենդանական ճարպ և աղի մեծ չափաբաժիններ: Մտածեք պահպանել այս կապերից որևէ մեկը, եթե ցանկանում եք:
7. Լուծվող սուրճ և շոկոլադ։ Կրկին, չորացման գործընթացը նշանակում է, որ մենք կարող ենք տասնամյակներ շարունակ պահել այս երկու հյութերը: Պարզապես ավելացրեք ջուր՝ երկու զարմանալի վերականգնող ըմպելիք պատրաստելու համար:
8. Տիպիկ ամերիկյան մթերքներ. Թխկի օշարակը, գետնանուշի կարագը, եգիպտացորենի օշարակը սովորաբար ավելի առողջ դիետաների մաս չեն կազմում:
10. Ալկոհոլի բարձր պարունակությամբ ըմպելիքներ. Եթե սիրում եք հետապոկալիպտիկ սերիալներ, ապա կտեսնեք, թե ինչպես են նրանք միշտ մխիթարություն գտնում իրենց վշտերի մեջ՝ շնորհիվ այն շշերի, որոնք գտնում են իրենց պահեստներում։