Ապացուցված է, որ որոշակի մթերքների պակասն է գլխացավ առաջացնում․ Ահա որոնք են դրանք
Սնուցումն ուղղակիորեն կապված է միգրենի նոպաների առաջացման հետ: Ապացուցված է, որ որոշակի վիտամինների պակասը 4 անգամ ավելի հաճախ գլխացավ է առաջացնում։ Ահա այն ցուցակը, թե ինչ է անհրաժեշտ ուտել 100%-ով լավ զգալու համար:
Ֆոլաթթու և վիտամին B12
Սկզբում մարմինը քիչ սթրես է ապրում առանց այդ տարրերի: Մարդը դառնում է դյուրագրգիռ և շեղված։ Նյութերի երկարատև բացակայությունը հանգեցնում է ավելի լուրջ հետևանքների։ Դուք կարող եք բավարար քանակությամբ ֆոլաթթու ստանալ բրոկկոլիից, սպանախից, ծնեբեկից, դդումից, ճակնդեղից և ավոկադոյից: Իսկ վիտամին B12-ը կա հավի ձվի մեջ:
Պղինձ և երկաթ
Կանայք առավել հաճախ տուժում են այս տարրերի պակասից: Նրանք ունենում են միգրեն, դեպրեսիա և իջեցնում արյան ճնշումը։ Օրգանիզմում պղնձի պաշարը լրացնելու համար հարկավոր է ուտել լոբի, ընկույզ և այծի պանիր։ Բայց երկաթը գտնվում է ջրիմուռների, քնջութի, սերմերի, լյարդի և կանաչեղենի մեջ:
Վիտամին B6
Գլխացավն ու սրտխառնոցը նվազեցնելու համար հարկավոր է հեշտությամբ մարսվող սնունդ ուտել։ Արդյունավետ է նաև վիտամին B6-ի օգտագործումը։ Այն առկա է հացահատիկի, թարմ բանջարեղենի, լյարդի և լոբի մեջ:
Վիտամին D
Պարզվել է, որ արյան մեջ վիտամին D-ի նվազ քանակություն ունեցող մարդկանց մոտ 20%-ով ավելի շատ գլխացավեր է առաջանում: Ուստի ավելի շատ կերեք ծովամթերք, ձու, լոբի և կաթնամթերք: Բացի այդ, ավելի հաճախ դուրս եկեք, երբ լավ եղանակ է:
Ճիշտ սնվելը, վարժությունները և բավարար հանգիստը կարող են նվազեցնել գլխացավերի հաճախականությունն ու ինտենսիվությունը: Հուսով ենք, որ այս հոդվածը օգտակար էր ձեզ համար:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։