Անպայման լվացեք այս իրերը խոհանոցում՝ ձեր առողջությունը պաշտպանելու համար. Բոլորը պետք է իմանան
Մաքրման անփութությունը կարող է հանգեցնել առողջական խնդիրների։
Մեծ ուշադրություն պետք է դարձնել կոնկրետ իրերի վրա, որոնք պարունակում են ամենաշատ բակտերիաները:
Պարբերաբար լվացեք սրբիչներն ու անձեռոցիկները: Սնկի առաջացմանը նպաստում են սննդի մնացորդներն ու խոնավությունը։ Դա կարող է լուրջ շնչառական խնդիրներ առաջացնել։
Ձուկ, միս, բանջարեղեն և այլն կտրելու համար օգտագործեք առանձին տախտակներ և դանակներ: Կենդանական հում մթերքները կարող են թողնել պաթոգեն բակտերիաներ: Նրանք նույնպես կհայտնվեն հացի վրա, եթե այն կտրեք չմշակված ձկներից հետո:
Ավելի լավ է նախապատվությունը տալ ապակուց և պլաստմասից պատրաստված տախտակներին։ Կտրելիս փայտը ավելի շատ է վնասվում, քան մյուս նյութերը, և, հետևաբար, այն ավելի դժվար է լվանալ:
Իդեալում, լվանալուց հետո դանակները և տախտակները մշակեք եռացող ջրով, որպեսզի համոզվեք, որ ոչնչացնեք մանրէները, որոնց հետ մաքրող միջոցը չի կարող հաղթահարել:
Մեծ քանակությամբ կեղտ է հավաքվում նաև բազային տախտակի վրա՝ աշխատասեղանի և խոհանոցի գոգնոցի միացման վայրում: Տնային տնտեսուհիները լավ սրբում են երկու մակերեսները, սակայն այս մասի ակոսներն ու դետալները բավականաչափ մանրակրկիտ մաքրված չեն։
1 կիտրոնը կտրատել 4 մասի, աղ ցանել և դնել խոհանոցում։ Այս հնարքը ընդմիշտ կփոխի ձեր կյանքը
Այս ցիտրուսային միրգը բարձրացնում է սննդի և խմիչքի համը: Սննդաբանները կարծում են, որ կիտրոնն ամրացնում է սիրտը, մազերը և ապահովում մաշկի առողջ գույն։ Նրանք հաճախ օգտագործվում են բակտերիաների, վիրուսների և մանրէների բուժման համար:
Դուք հավանաբար չգիտեիք, որ կիտրոնը կարող է օգնել ձեզ վերացնել խոհանոցում առկա տհաճ հոտը։ Նրանք նաև ոչնչացնում են մանրէներն ու բակտերիաները, որոնք սովորաբար ապրում են խոհանոցի մակերեսների վրա:
Փորձեք այս պարզ հնարքը.
Կիտրոնը բաժանեք չորս մասի, բայց ոչ մինչև վերջ, բոլոր կտորները պետք է իրար կպչեն։ Վրան աղ ցանեք, դրեք ձեր խոհանոցում։ Կիտրոնը կթողնի իր բույրը և այդպիսով կթուլացնի տհաճ հոտերը։ Ինչպես ասացինք, այն սպանում է նաև ցանկացած բակտերիա և մանրէ։
Կարող եք նաև կիտրոնն օգտագործել որպես հզոր ախտահանիչ միջոց։ Քամեք երեք կիտրոններ և դրանց հյութը խառնեք մի քիչ օճառի և աղի հետ։ Լցնել հեղուկը ջրի շշի մեջ։ Օգտագործեք այն՝ բակտերիաներից, վիրուսներից և մանրէներից ազատվելու համար։
Այս հարմար հնարքը տալիս է հիանալի արդյունքներ, և բնական մաքրող միջոցները միշտ ավելի լավ տարբերակ են, քան սովորական քիմիական մաքրող միջոցները:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։