Անմահական փախլավայի բաղադրատոմս
Ցորենի ալյուր
Կարագ 200 գր
Թթվասեր 200 գր
Հավի ձու 2 հատ
Փխրեցուցիչ 0.5 թեյի գդալ
Ընկույզ (մաքրված) 300 գր
Շաքարավազ
Դարչին մեկ թեյի գդալ
Կրեմի համար․
Կարագ 100 գր․
Մեղր 2
Շաքարավազ
Ջուր 150 մլ․
Քսելու համար.
ձվի դեղնուց 1 հատ
Նախ պատրաստում ենք խմորը։ Խորը ամանի մեջ լցնել թթվասերը, փափկած կարագը, բաժանել կտորների, ապա հարել ձվերը։ Օգտագործելուց առաջ անպայման լվացեք ձվերը, քանի որ նույնիսկ թվացյալ մաքուր կեղևը կարող է վնասակար բակտերիաներ պարունակել:
Հարել ամեն ինչ մինչև հարթ զանգված ստանք: Այնուհետև մաս-մաս ավելացնում ենք մաղած և փխրեցուցիչի հետ միացված ցորենի ալյուրը։
Հունցել խմորը։ Խմորը փաթաթել թաղանթի մեջ և դնել սառնարանը կես ժամ։
Հաջորդը պատրաստեք միջուկը։ Ընկույզները մանրակրկիտ լվացեք և չորացրեք չոր տապակի մեջ։ Ընկույզի մի մասը թողնում ենք զարդարման համար, մնացածը լցնում բլենդերի մեջ և մանր փշրանքների վերածում։ Միջուկին կարող եք ավելացնել գետնանուշ և նուշ, համն ավելի հետաքրքիր կստացվի։ Ընկույզին ավելացրեք շաքարավազ, դարչին և միացրեք բլենդերը ևս մեկ րոպե։ Միջուկը պատրաստ է։
Շաքարավազը լցնել համապատասխան տարայի մեջ, լցնել ջուր։ Դնել կրակին եփելու, ընթացքում զանգվածը անընդհատ խառնել։ Երբ շաքարավազը լուծվի, և օշարակը սկսի թանձրանալ, ավելացնել մեղրը։ Պետք չէ խառնուրդը մեղրով երկար եփել, որպեսզի այն չկորցնի իր օգտակար հատկությունները։ Հարում ենք այնքան, մինչև զանգվածը համասեռ դառնա և անմիջապես անջատում ենք կրակը։ Կարագը հալեցնում ենք ցանկացած հարմար եղանակով և թողնում սառչի։
Խմորը հանում ենք սառնարանից, բաժանում չորս մասի։
Յուրաքանչյուրը գրտնակել բարակ ուղղանկյուն շերտերի։ Խմորի առաջին շերտը դնել յուղած տապակի մեջ։ Վրան քսել միջուկի մեկ երրորդը։
Վերևում դնել խմորի երկրորդ շերտը՝ նորից լցոնելով։ Եվ այսպես, կրկնում ենք խմորի և միջուկի շերտերը։ Խմորի վերևում միջուկ մի քսեք։ Փախլավան ադամանդների տեսքով կտրատել:
Խմորի վրա քսել հարած ձվի դեղնուցը։ Յուրաքանչյուր կտորի վրա դրեք կես ընկույզ: Ջեռոցը տաքացրեք 200 աստիճանով։ Փախլավան թողեք 15 րոպե։ Փախլավային ավելացնել հալած կարագ։ Կրկին դանակով անցեք կտրվածքների վրայով։
Թխել փախլավան ևս 45 րոպե։ Պատրաստի տաք փախլավայի վրա լցնել մեղր և թողնել կես ժամ, որպեսզի լավ հագեցած լինի։ Կարելի է մատուցել սեղանին։