Անչափ համեղ տորթ բրաունի՝ նվեր շոկոլադասերների համար
Պատրաստման ժամանակը.
30 րոպե
Քանակը՝ 4 չափաբաժին
Բաղադրիչներ 14 սմ տրամագծով տորթի համար
Շոկոլադե տորթ
- Պրեմիում ալյուր - 50 գր
- Կակաոյի փոշի - 30 գր
- Ձու - 3 հատ
- Շաքարավազ - 100 գր
- Մանրացված ընկույզ (օրինակ՝ հնդկական ընկոիյզ և նուշ) - 30 գր
- Բուսական յուղ - 20 գր
- Փխրեցուցիչ - 1 ճ.գ
- Շոկոլադե կրեմ
- Կաթնային շոկոլադ - 180 գր
- Կրեմ 33% - 60 մլ
- Կրեմ / կաթնաշոռ - 350 գր
- Կակաո - 2 ճաշի գդալ
- Շաքարի փոշի - 20 գր
- Ներծծում
- Կաթ - 70 մլ
- Կակաո - 1 ճ.գ
- Վանիլի էքստրակտ - 1/2 թ/գդ
- Շաքարավազ - 20 գր
Պատրաստման եղանակ
-
Առանձնացնե սպիտակուցները դեղնուցներից։ Ձվի սպիտակուցը հարել մինչև զանգվածը ավելանա մի քանի անգամ և աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը։ Հարել մինչև պնդանալը Այնուհետև դեղնուցներին ավելացնե շաքարավազ և հարել ։ Դեղնուցային զանգվածը տեղափոխում ենք սպիտակուցի վրա և խառնել։
-
Այնուհետև լցնել մանրացրած ընկույզը, իսկ հետո ալյուրը մաղել կակաոյի և փխրեցուցիչի հետ։ Նրբորեն խառնել և ավելացնել բուսական յուղը։
-
Խմորը ուղղանկյունաձև քսել յուղաթերթի վրա։ Թխել 170 աստիճան ջերմաստիճանում 18 րոպե։ Կարելի է անմիջապես թխել հարմար տրամագծով շրջանաձև։ Անջատված ջեռոցում թողնել 10 րոպե։ Վերցնել 14 սմ տրամագծով շրջան և կտրել 4 թխվածքաբլիթ:
-
Կրեմի համար հովացրած հալեցրած շոկոլադի վրա ավելացնել սերուցքային պանիրը, սերուցքը և հարել։ Ավելացնել կակաոն և շաքարի փոշին։ Կրկին հարել մինչև ստացվի հարթ զանգված:
-
Ներծծման համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները տաքացնել ջեռոցի մեջ մինչև լուծարվի և սառչի։
-
Անպայման ներծծել թխվածքաբլիթը և քսել կրեմի առաջին շերտը, կրկին տորթը և կրկնել քայլերը:Մնացած կրեմով հավասարեցնել տորթի կեղքերը և վերևի շերտը։ Դնել սառնարանը 4 ժամ։