Ամենահամեղ իշլի քյուֆթան այսպես են պատրաստում․ Սկեսուրիս բաղադրատոմսն եմ ներկայացնում, որը պահպանվել է իմ մոտ

Դիտումներ 1334

Ամենահամեղ իշլի քյուֆթան այսպես են պատրաստում․ Սկեսուրիս բաղադրատոմսն եմ ներկայացնում, որը պահպանվել է իմ մոտ

Ձեզ ենք ներկայացնում իշլի քյուֆթայի պատրաստման եղանակը։ Սա հատուկ մեր խոհարարներից մեկի տրամադրած բաղադրատոմսն է, ով իր սկեսուրից է վերցրել։ Բաղադրատոմսը պատկանում է Xohanoc.am-ին։

 

 

Բաղադրամասեր

Վրայի շերտի համար ՝

 



200 գրամ տավարի միս,

200 գրամ բլղուր,

40 գրամ գլուխ սոխ

Միջուկի համար ՝ 

200 գրամ տավարի միս,

300 գրամ գլուխ սոխ,

80 գրամ կարագ կամ հալած յուղ,

մի քանի ճյուղ մաղադանոս,

աղ ՝ ըստ ճաշակի,
համեմունքներ ՝ ըստ ճաշակի,

ընկույզը ՝ ըստ ցանկության

 

 

Պատրաստման եղանակը



Նախ բոլոր բաղադրամասերը լավ լվացեք, միսը մանրասցրեք փոքր կտորների և աղացեք։

Մի մասը յուղով տապակել մանր կտրատած սոխի հետ, համեմել կարմիր և սև պղպեղով, մանր կտրատած մաղադանոսով, աղով և, անընդհատ խառնելով, թողնել, որ հանգստանա:

Վրան ավելացնել մի քիչ այլյուր, ձու, կարմիր և սև պղպեղ և եթե պետք է մի փոքր տաք ջուր, որպեսզի միսը չկորցնի կպչողականությունը:

Մյուս մասին խառնել աղացած բլղուր, աղ, պղպեղ, նորից անցկացնել մսաղացով:

Ստացված զանգվածով գնդեր պատրաստել, լցոնել խճողակով և կիտրոնի ձև տալ:

 

 

5-8 րոպե եփել եռացող ջրի կամ արգանակի մեջ:



Ամենաընթերցվածը