Ամենահամեղ բորշչ պատրաստելու գաղտնիքները․ 45 տարի է այսպես եմ պատրաստում և աշխարհի ամենահամեղ բորշչն է ստացվում

Դիտումներ 1135

Ամենահամեղ բորշչ պատրաստելու գաղտնիքները․ 45 տարի է այսպես եմ պատրաստում և աշխարհի ամենահամեղ բորշչն է ստացվում

Պարզվում է, որ եթե ճակնդեղը դնելուց առաջ արգանակի կաթսայի մեջ մի քիչ կիտրոն կամ քացախ ավելացնեք, դա կհեռացնի շագանակագույն երանգը, որը երբեմն պատահում է ճակնդեղի վրա, և ձեր բորշին գեղեցիկ վառ կարմիր գույն կտա:
Ճակնդեղը պետք է ավելացնել ոչ թե տապակած բանջարեղենից առաջ, այլ դրանից հետո։
Արգանակ եփելիս միսը պետք է լցնել սառը ջրով, ապա այն կտա բոլոր հյութերը և արգանակի համը։ Իսկ եթե անհրաժեշտ է պարզապես համեղ միս եփել, ապա այն պետք է լցնել եռման ջրով, որպեսզի դրա մեջ մնա ողջ համը։
Համեմունքները ավելացվում են հենց արգանակի մեջ, այլ ոչ թե տաք ապուրի մեջ։

 


Միսը եփելիս միայն փրփուրը հեռացնելը բավարար չէ, ամբողջ արգանակը պետք է մաղով անցկացնել։
Պատրաստի բորշին մայոնեզ կամ թթվասեր մի՛ ավելացրեք, քանի որ բորշի մեջ արդեն իսկ կան առատ ճարպեր և բարձր կալորիականությամբ բաղադրիչներ։
Եթե բորշը շատ աղի է ստացվել, ապա ավելի լավ է մի քանի կարտոֆիլ լցնել բորշի մեջ, դա կհեռացնի աղի մի մասը։ Երբեմն բրնձի պարկը իջեցնում են հեղուկի մեջ, որն էլ ավելի լավ է հեռացնում ավելորդ աղը։ 
Եթե կաղամբը պինդ է ստացվել, կարող եք կրակը նվազագույնի հասցնել, իսկ հետո բորշը մարմանդ կրակի վրա եփել։ 

Եթե բորշը շատ թթու է, կարող եք ավելացնել մի քիչ շաքարավազ կամ խաշած բանջարեղեն։ Վերջին տարբերակով պետք է նշել, որ բանջարեղենը եփում են առանձին, իսկ ավելացնելուց հետո բորշը միայն պետք է հասցնել եռման աստիճանի։



Շատ թեթև և ամառային սմբուկով ուտեստի բաղադրատոմս․ Քիչ ժամանակ է հարկավոր սա պատրաստելու համար

Այս թեթև և համեղ ուտեստը պատրաստելու համար Ձեզ հարկավոր է․

Սմբուկ - 4 հատ

Բուլղարական պղպեղ - 2 հատ

Լոլիկ - 2 հատ

Սոխ - 1 հատ

 

 

Կանաչիներ (կոլանտրո, սամիթ, ռեհան)

Արևածաղկի ձեթ - 20 գ (2 ճաշի գդալ)

Աղ, պղպեղ, քացախ (ըստ ճաշակի)

դդմի սերմեր - (ըստ ճաշակի)

Սմբուկները լվանում ենք, մաքրում ենք կեղևը, կտրատում, աղ ենք ցանում, թողնում ենք 10-15 րոպե ջուրը դուրս գա, ապա քամում ենք ու ողողում։



Պատրաստի սմբուկները սոխի հետ միասին տապակում են արևածաղկի ձեթի մեջ, կտրատում շրջանակների։

Տեղափոխել ափսեի մեջ, ավելացնել կտրատած լոլիկն ու բուլղարական պղպեղը։

Ավելացնել աղ, պղպեղ, դդմի սերմեր և քացախ, խառնել։

 

 

Պատրաստի աղցանը շաղ տալ խոտաբույսերով:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը