Ամենաառողջ տնական մայոնեզի բաղադրատոմսը

Դիտումներ 709

Ամենաառողջ տնական մայոնեզի բաղադրատոմսը

Բաղադրություն․

  • հավի ձու - մեկ ձու
  • զտված արևածաղկի ձեթ - 150 մլ
  • ձիթապտղի յուղ - 50 մլ (Եթե ​​չկա ձիթապտղի յուղ, կարող եք օգտագործել սովորական առանց հոտի արևածաղկի ձեթ)

 

 

  • մանանեխ (չոր) - մեկ թեյի գդալ
  • աղ - կես թեյի գդալ
  • շաքարավազ - մեկուկես թեյի գդալ
  • կիտրոնի հյութ - ըստ ճաշակի
  • աղացած կծու պղպեղ - թեյի գդալի մեկ երրորդը

 



Մայոնեզ պատրաստելու համար բոլոր մթերքները պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանի։ Սա նշանակում է, որ դրանք պետք է հանել սառնարանից, և դրանք պետք է մի քանի ժամ մնան սեղանի վրա։

Ձուն կոտրեք բլենդերի մեջ։ Ավելացնել չոր մանանեխ և աղ:

 

 

Զգուշորեն լցնել ձիթապտղի յուղը։ Ավելացնել կծու պղպեղ։

Սկսելով հարելը, անմիջապես բարձրացրեք ամենաբարձր արագությունը և բլենդերն իջեցրեք մինչև ամենացածրը: 

Անընդհատ հարելով, փոքր չափաբաժիններով լցնել արևածաղկի ձեթը։ Այս փուլում բլենդերը կարող է մի փոքր բարձրացնել:

 



Մայոնեզը հարում ենք այնքան, մինչև խառնուրդը փայլի և թանձրանա։ Միևնույն ժամանակ, հիշեք, որ յուղը կարող է մի փոքր ավելի կամ մի քիչ պակաս պահանջվել: 

Այժմ կարող եք ավելացնել շաքարավազ և կիտրոնի հյութ։ Ամեն ինչ արագ խառնեք բլենդերով։

Մայոնեզը տեղափոխեք չոր, մաքուր տարայի մեջ և փակեք կափարիչը։ Այն արդեն պատրաստ է և կարելի է օգտագործել։



Ամենաընթերցվածը