Ամենաառողջ տնական մայոնեզի բաղադրատոմսը
Բաղադրություն․
- հավի ձու - մեկ ձու
- զտված արևածաղկի ձեթ - 150 մլ
- ձիթապտղի յուղ - 50 մլ (Եթե չկա ձիթապտղի յուղ, կարող եք օգտագործել սովորական առանց հոտի արևածաղկի ձեթ)
- մանանեխ (չոր) - մեկ թեյի գդալ
- աղ - կես թեյի գդալ
- շաքարավազ - մեկուկես թեյի գդալ
- կիտրոնի հյութ - ըստ ճաշակի
- աղացած կծու պղպեղ - թեյի գդալի մեկ երրորդը
Մայոնեզ պատրաստելու համար բոլոր մթերքները պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանի։ Սա նշանակում է, որ դրանք պետք է հանել սառնարանից, և դրանք պետք է մի քանի ժամ մնան սեղանի վրա։
Ձուն կոտրեք բլենդերի մեջ։ Ավելացնել չոր մանանեխ և աղ:
Զգուշորեն լցնել ձիթապտղի յուղը։ Ավելացնել կծու պղպեղ։
Սկսելով հարելը, անմիջապես բարձրացրեք ամենաբարձր արագությունը և բլենդերն իջեցրեք մինչև ամենացածրը:
Անընդհատ հարելով, փոքր չափաբաժիններով լցնել արևածաղկի ձեթը։ Այս փուլում բլենդերը կարող է մի փոքր բարձրացնել:
Մայոնեզը հարում ենք այնքան, մինչև խառնուրդը փայլի և թանձրանա։ Միևնույն ժամանակ, հիշեք, որ յուղը կարող է մի փոքր ավելի կամ մի քիչ պակաս պահանջվել:
Այժմ կարող եք ավելացնել շաքարավազ և կիտրոնի հյութ։ Ամեն ինչ արագ խառնեք բլենդերով։
Մայոնեզը տեղափոխեք չոր, մաքուր տարայի մեջ և փակեք կափարիչը։ Այն արդեն պատրաստ է և կարելի է օգտագործել։