Ամեն տարի ես պատրաստում եմ այս կախարդական խառնուրդը իմունիտետի համար
Տատիկս սովորեցրել է ինձ, ես այդ ժամանակվանից օգտագործում եմ այն և շնորհակալ եմ:
Այս վիտամինային խառնուրդը պատրաստում եմ ամեն տարի, երբ գալիս է աշունը, և կա վիրուսով վարակվելու կամ մրսելու վտանգ։ Սա ինձ տատիկս է սովորեցրել. Նա միշտ պատրաստում էր աշուն-ձմեռ ժամանակահատվածում և ինձ տալիս էր 1 թեյի գդալ դատարկ ստամոքսին։ Ես երբեք հիվանդ չեմ եղել կամ բաց չեմ թողել դպրոցը, հավանաբար դրա պատճառով: Ամեն դեպքում, ես դրանում կասկածելու հնարավորություն չունեի։
Տատիկը երեք բաղադրիչներից բաղկացած խառնուրդ է պատրաստել.
ընկույզ;
մեղր;
յուղ - ավելի լավ է օգտագործել մայիսյան կարագը, բայց ցանկացած որակյալ յուղ կամ կարագ նույնպես կլինի:
Մենք բոլոր բաղադրիչները վերցնում ենք հավասար քանակությամբ։ Ընկույզները պետք է մանրացնել մսաղացով և խառնել կարագի և մեղրի հետ: Ստացվում է շատ համեղ խառնուրդ, որը երեխաները մեծ հաճույքով ուտում են։
Ժամանակի ընթացքում ես սկսեցի պատրաստել այլ խառնուրդ։ Համի և որակի վրա սա չի ազդել։ Դա անելու համար անհրաժեշտ է վերցնել.
ընկույզ;
չորացրած ծիրան;
սալորաչիր;
սև չամիչ;
կիտրոն;
մեղր.
Բոլոր բաղադրիչները վերցվում են հավասար քանակությամբ: Լավ եմ լվանում ու չորացնում անձեռոցիկի վրա։ Կիտրոնից հանում եմ բոլոր սերմերը։ Հետո ամեն ինչ անցկացնում եմ մսաղացի միջով ու խառնում մեղրի հետ։
Պետք է ուտել 1 թեյի գդալ դատարկ ստամոքսին։
Ո՞ր 7 գործոնն է կործանարար ազդեցություն ունենում մարդու իմունիտետի վրա
Վիրուսներին և բակտերիաներին դիմակայելու համար պետք է ունենալ գերազանց առողջություն և ուժեղ իմունիտետ։ Ամեն մարդ չէ, որ կարող է պարծենալ այս հատկանիշներով։
Փաստն այն է, որ չափազանց շատ գործոններ կործանարար ազդեցություն են ունենում պաշտպանիչ գործառույթների վրա:
Քնի պակասը
Շատ մարդիկ հակված են թերագնահատել քնի պակասի վտանգները, չնայած առողջ քնի բացակայությունը զգալի վնաս է հասցնում օրգանիզմին:
Կիրք կիսաֆաբրիկատների նկատմամբ
Մասնագետները կարծում են, որ սննդի այս կատեգորիան իմունային համակարգի վիճակի վրա ազդելու լավագույն միջոցը չէ։ Ավելի լավ է կիսաֆաբրիկատները փոխարինել սովորական հավով - իմունիտետի համար ավելի շատ օգուտներ կլինեն:
Սննդակարգում բանջարեղենի պատշաճ քանակի բացակայություն
Եթե ցանկանում եք ուժեղ իմունիտետ ունենալ, ապա ձեր սննդակարգի 30-ից 50%-ը պետք է լինի բանջարեղենից։ Եվ խոսքը միայն կարտոֆիլի մասին չէ, որը հիմնականում մատուցվում է տապակած վիճակում։ Ուշադրություն դարձրեք թարմ բանջարեղենին, որը կարող է ուժեղացնել պաշտպանիչ գործառույթները՝ բրոկկոլի, սպանախ, կաղամբ, քաղցր և կծու պղպեղ, դդմիկ:
Քրոնիկ հոգնածություն
Դուք չեք կարող անդադար աշխատել. դա հանգեցնում է տխուր հետևանքների: Եթե մարմինը մշտապես բախվում է գերբեռնվածության, ապա անհաջողություններն անխուսափելի են։
Ծխախոտ և ալկոհոլ
Անշուշտ բոլորը գիտեն, որ վատ սովորությունները քայքայում են իմունային համակարգը։ Ուստի կարևոր է դրանք ամբողջությամբ վերացնել ձեր կյանքից։ Հազվագյուտ դեպքերում դուք կարող եք ձեզ թույլ տալ միայն մեկ չափաբաժին որակյալ ալկոհոլ: Միայն այս դեպքում իմունային համակարգը չի տուժի։
Մրգերի և հատապտուղների անտեսում
Այս կատեգորիայի մթերքները հակաօքսիդանտների ամենամատչելի աղբյուրն է, որն անհրաժեշտ է օրգանիզմի պաշտպանիչ գործառույթների «կառուցման» համար։ Շատ հատապտուղներ և մրգեր պարունակում են վիտամին C-ի ամենօրյա պահանջը: Ամենաօգտակարներից են հաղարջը, մասուրը, նարինջը, կիվին և հապալասը:
Սրեսային իրավիճակներ
Կարևոր է միշտ հիշել, որ սթրեսը առողջության գլխավոր թշնամին է։ Եթե դուք գտնվում եք հուզական սթրեսի վիճակում, ապա ձեր պաշտպանունակությունը մեծապես թուլանում է:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։