Ամեն աշուն ես սա եմ անում՝ կոկորդիս ցավից խուսափելու համար
Եղևնու յուղը կօգնի կոկորդին.
Հին ժամանակներից եղևնու եթերայուղը հայտնի է եղել իր բուժիչ հատկություններով, սակայն նույնիսկ այսօր այն չի կորցրել իր արդիականությունը և օգտագործվում է ժողովրդական և պաշտոնական բժշկության մեջ՝ տարբեր հիվանդությունների բուժման համար։
Արժե այն քսել մեջքի և կրծքավանդակի գոտում, մերսել ոտքերը և ներշնչել (3-4 կաթիլ եղևնի յուղ ավելացնել եռացող ջրով կաթսայի մեջ և շնչել) և հիվանդությունը նահանջում է։
Մրսածության դեպքում օգտակար է յուրաքանչյուր քթանցքի մեջ մեկական կաթիլ կաթեցնել։
Մրսածության կանխարգելման համար անհրաժեշտ է կրծքավանդակի և մեջքի հատվածում քսել 50 մլ կոկոսի կամ ձիթապտղի յուղի խառնուրդ՝ խնկունի, եղևնու և անանուխի ավելացմամբ։
Այլևս երբեք չեմ գնի հազի այլ դեղամիջոց․ Այս մեթոդը կօգնի վերացնել կոկորդի ցավը և կանխել գրիպն ու մրսածությունը
Այսօր դեղատներում կարելի է գտնել բազմաթիվ դեղամիջոցներ, որոնք ուղղված են գրիպի և հազի բուժմանը։ Ցավոք, դրանցից ոչ մեկն ի վիճակի չէ ապահովել ցանկալի արդյունքները, իսկ կողմնակի ազդեցությունները կարող են միայն վատթարացնել իրավիճակը: Այնուամենայնիվ, կա բնական և արդյունավետ մեթոդ.
Այս հրաշագործ նյութը ներառում է օգտակար դեղաբույսեր և բաղադրիչներ, որոնք կարելի է գտնել յուրաքանչյուր տանը: Շատ օգտակար է այս միջոցն ընդունել ցրտահարությունից առաջ, քանի որ ցուրտ սեզոնին օրգանիզմը աջակցության կարիք ունի՝ պաշտպանվելու համար։
Այս մեթոդը կօգնի վերացնել կոկորդի ցավը և կանխել գրիպն ու մրսածությունը
Կոճապղպեղը հիանալի միջոց է, որը կարող է բարձրացնել իմունիտետը։ Այն օգնում է պաշտպանել իմունային համակարգը և ունի հակաբորբոքային հատկություններ: Բացի այդ, կոճապղպեղը նաև օգտակար է կոկորդի և սրտխառնոցի դեմ:
Մեղրը հզոր հակաբակտերիալ հատկություն ունի։ Այն օգնում է հանգստացնել կոկորդի ցավը և բնական հազը զսպող միջոց է: Իսկ կիտրոնի հյութը հարուստ է վիտամին C-ով։
Ինչպե՞ս պատրաստել այս միջոցը։
Վերցրեք տապակը և մեջը լցրեք մեկ բաժակ շաքարավազ և կես բաժակ ջուր։ Այնուհետև վերցրեք կիտրոնը, կտրեք այն կիսով չափ և մեկ ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ ավելացրեք տապակի մեջ։ Այնուհետև ավելացրեք մեկ գդալ մեղր և կես թեյի գդալ աղացած կոճապղպեղ։ Վերջում ավելացրեք քառորդ գդալ աղացած մեխակ (դա կօգնի նվազեցնել խորխը)։
Տապակը լավ տաքացրեք։ Երբ այս խառնուրդը եռա, խառնեք և իջեցրեք կրակը։ Այն պետք է թուլանա 15-20 րոպե։ Մինչ դուք սպասում եք, վերցրեք սկուտեղը և դրեք դրա վրա թխելու թուղթը։ Ամբողջ խառնուրդը սառչելուց հետո (15-20 րոպե հետո) այն պետք է դառնա թանձր և մուգ գույնի։ Լցնել այն թղթի վրա և թողնել, որ սառչի 20 րոպե։ Այնուհետև այս խառնուրդին պետք է քսել շաքարի փոշի, դա թույլ չի տա, որ այն իրար կպչի: Դուք կարող եք այս խառնուրդը կտրել փոքր կտորների. դուք այժմ ունեք բնական հազի կոնֆետներ:
Կարող եք նաև մի քանի քաղցրավենիք ավելացնել մեկ բաժակ տաք ջրի մեջ, թողնել, որ դրանք լուծվեն և ընդունվեն որպես ըմպելիք։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։