Ամեն աշուն ես սա եմ անում՝ կոկորդիս ցավից խուսափելու համար

Դիտումներ 310

Ամեն աշուն ես սա եմ անում՝ կոկորդիս ցավից խուսափելու համար

Եղևնու յուղը կօգնի կոկորդին.
Հին ժամանակներից եղևնու եթերայուղը հայտնի է եղել իր բուժիչ հատկություններով, սակայն նույնիսկ այսօր այն չի կորցրել իր արդիականությունը և օգտագործվում է ժողովրդական և պաշտոնական բժշկության մեջ՝ տարբեր հիվանդությունների բուժման համար։

 

 

Արժե այն քսել մեջքի և կրծքավանդակի գոտում, մերսել ոտքերը և ներշնչել (3-4 կաթիլ եղևնի յուղ ավելացնել եռացող ջրով կաթսայի մեջ և շնչել) և հիվանդությունը նահանջում է։

Մրսածության դեպքում օգտակար է յուրաքանչյուր քթանցքի մեջ մեկական կաթիլ կաթեցնել։ 

Մրսածության կանխարգելման համար անհրաժեշտ է կրծքավանդակի և մեջքի հատվածում քսել 50 մլ կոկոսի կամ ձիթապտղի յուղի խառնուրդ՝ խնկունի, եղևնու և անանուխի ավելացմամբ։



Այլևս երբեք չեմ գնի հազի այլ դեղամիջոց․ Այս մեթոդը կօգնի վերացնել կոկորդի ցավը և կանխել գրիպն ու մրսածությունը

Այսօր դեղատներում կարելի է գտնել բազմաթիվ դեղամիջոցներ, որոնք ուղղված են գրիպի և հազի բուժմանը։ Ցավոք, դրանցից ոչ մեկն ի վիճակի չէ ապահովել ցանկալի արդյունքները, իսկ կողմնակի ազդեցությունները կարող են միայն վատթարացնել իրավիճակը: Այնուամենայնիվ, կա բնական և արդյունավետ մեթոդ.

 

Այս հրաշագործ նյութը ներառում է օգտակար դեղաբույսեր և բաղադրիչներ, որոնք կարելի է գտնել յուրաքանչյուր տանը: Շատ օգտակար է այս միջոցն ընդունել ցրտահարությունից առաջ, քանի որ ցուրտ սեզոնին օրգանիզմը աջակցության կարիք ունի՝ պաշտպանվելու համար։
Այս մեթոդը կօգնի վերացնել կոկորդի ցավը և կանխել գրիպն ու մրսածությունը

Կոճապղպեղը հիանալի միջոց է, որը կարող է բարձրացնել իմունիտետը։ Այն օգնում է պաշտպանել իմունային համակարգը և ունի հակաբորբոքային հատկություններ: Բացի այդ, կոճապղպեղը նաև օգտակար է կոկորդի և սրտխառնոցի դեմ:
Մեղրը հզոր հակաբակտերիալ հատկություն ունի։ Այն օգնում է հանգստացնել կոկորդի ցավը և բնական հազը զսպող միջոց է: Իսկ կիտրոնի հյութը հարուստ է վիտամին C-ով։



Ինչպե՞ս պատրաստել այս միջոցը։
Վերցրեք տապակը և մեջը լցրեք մեկ բաժակ շաքարավազ և կես բաժակ ջուր։ Այնուհետև վերցրեք կիտրոնը, կտրեք այն կիսով չափ և մեկ ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ ավելացրեք տապակի մեջ։ Այնուհետև ավելացրեք մեկ գդալ մեղր և կես թեյի գդալ աղացած կոճապղպեղ։ Վերջում ավելացրեք քառորդ գդալ աղացած մեխակ (դա կօգնի նվազեցնել խորխը)։ 

Տապակը լավ տաքացրեք։ Երբ այս խառնուրդը եռա, խառնեք և իջեցրեք կրակը։ Այն պետք է թուլանա 15-20 րոպե։ Մինչ դուք սպասում եք, վերցրեք սկուտեղը և դրեք դրա վրա թխելու թուղթը։ Ամբողջ խառնուրդը սառչելուց հետո (15-20 րոպե հետո) այն պետք է դառնա թանձր և մուգ գույնի։ Լցնել այն թղթի վրա և թողնել, որ սառչի 20 րոպե։ Այնուհետև այս խառնուրդին պետք է քսել շաքարի փոշի, դա թույլ չի տա, որ այն իրար կպչի: Դուք կարող եք այս խառնուրդը կտրել փոքր կտորների. դուք այժմ ունեք բնական հազի կոնֆետներ:

 


Կարող եք նաև մի քանի քաղցրավենիք ավելացնել մեկ բաժակ տաք ջրի մեջ, թողնել, որ դրանք լուծվեն և ընդունվեն որպես ըմպելիք։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը