Ամբողջ ձմեռ սխտորը չփչանալու իմ հնարքը. Սա հաստատ կաշխատի

Դիտումներ 481

Ամբողջ ձմեռ սխտորը չփչանալու իմ հնարքը. Սա հաստատ կաշխատի

Սխտորի բորբոսը կանխելու համար խորհուրդ եմ տալիս բոլոր գլուխները մշակել այս լուծույթով՝ 0,5 լիտր արևածաղկի ձեթին ավելացնել 10 կաթիլ յոդ։ Բոլոր գլուխները լուծույթով թրջելուց հետո թողեք արևի տակ։ Այս գործողությունը թույլ է տալիս սխտորը չփչանա։ 

 

Ձմռանը սխտորը բնակարանում պահելու մեթոդներ

Սխտորով հյուս. Այս դեպքում այն ​​հիանալի պահվում է և մեծ տեղ չի պահանջում։ Ցողունների ծայրերը թողնում եմ մոտ 25 սմ երկարությամբ և հյուսում եմ՝ պարանով հյուսելով ավելի լավ էֆեկտի համար։

Ալյուր, աղ, մոխիր կամ չոր թեփ: Այս բոլոր բաղադրիչները ես ավելացնում եմ սխտորին՝ ապակե տարաների մեջ պահելու ժամանակ։ Միևնույն ժամանակ, ես փակում եմ բանկաները կափարիչներով և պահում դրանք նորմալ սենյակային ջերմաստիճանում։

 

Որո՞նք են սխտոր պահելու լավագույն վայրերը․

Նեյլոնից կամ ցանցից պատրաստված զուգագուլպաներ։ Այս մեթոդը ես անվանում եմ «տատիկի պահոց»։ Գուլպա/ցանցը լցնում եմ սխտորով և հնարավորինս բարձր կախում։ Այս մեթոդը շատ տեղ չի զբաղեցնում, իսկ օդափոխությունը կկանխի բորբոսը:

 

Սովորական պայուսակներ. Եթե ​​սենյակի խոնավությունը, որտեղ գտնվում է սխտորը, նորմայից բարձր է, ապա սխտորն այնտեղ դնելուց առաջ տոպրակը թրջեք աղի լուծույթով։ Այս մեթոդը կխուսափի նաև բորբոսից և փտելուց:

Սառնարան. Բնակարանների սեփականատերերի համար լավագույն միջոցը. Բայց այս դեպքում դուք չեք կարող շատ բանջարեղեն տեղավորել: Որպեսզի սխտորը ամբողջ սառնարանում գարշահոտ չտարածի, այն փաթաթեք սննդի թաղանթով:

Հյուսած զամբյուղ. Նաև լավ և պարզ տարբերակ սխտորը տանը պահելու համար։ Բանջարեղենի գլուխները լցնում են նման զամբյուղների մեջ ու դուրս բերում պատշգամբ։ Սենյակի նորմալ ջերմաստիճանում դուք չեք կարող պահել սխտորը:



Այս բաղադրատոմսն արդեն փրկել է ավելի քան 100 մարդու կյանք. Երկարատև հիվանդության դեպքում սխտորով սոդան կփրկի

Ես ունեի քրոնիկ բրոնխիտ, էմֆիզեմա: Տարին երկու անգամ ես թոքաբորբ էի ունենում և մտածում էի, որ երբեք չեմ ազատվի դրանից:

Բայց մի հրաշալի և շատ պարզ մեթոդ օգնեց ոչ միայն ինձ, այլ նաև շատերին, ում ես դա խորհուրդ տվեցի։ Մի սիրելի բժիշկ ինձ պատմեց նրա մասին որպես օրինակ իր բժշկական պրակտիկայից: 

 

 

Հիվանդանոցում, որտեղ նա աշխատում էր, թոքերի թարախակույտով երկու տղամարդ է եղել։ Մեծը մահացավ, իսկ երիտասարդն օրեցօր վատանում էր՝ չնայած բժիշկների ջանքերին։

Հետո իմ բժիշկ ընկերը պրոֆեսորից թույլտվություն խնդրեց երիտասարդին բուժել սխտորի և սոդայի ինհալացիաներով։ Եվ նա իրավունք ստացավ, չնայած այն հանգամանքին, որ հիվանդի ջերմությունը 40-ից բարձր էր: 

Ահա ինհալացիայի բաղադրությունը և դրա պատրաստման եղանակը.

Մաքրել 6 պճեղ սխտորը, կտրատել։ Փոքր կաթսայի մեջ լցնել 1 բաժակ ջուր և ջուրը եռալուն պես լցնել սխտորը և կրակն իջեցնել նվազագույնի։

Շոգեխաշել մարմանդ կրակի վրա 5 րոպեից ոչ ավել։ Այնուհետև կաթսան դրեք սեղանին, ծածկեք վերմակով, ավելի մոտ կռացեք կաթսայի վրա, որպեսզի գոլորշին ոչ մի տեղ չփախչի և միայն դրանից հետո բացեք կափարիչը և մեջը լցրեք 1 թեյի գդալ սոդա։



Ինհալացիա պատրաստ է։

Ձեզ հարկավոր չէ անմիջապես խորը շունչ քաշել, կարող եք շատ հազալ։ Երբ ընտելանում եք գոլորշուն, սկսեք շնչել հերթափոխով. 2-3 անգամ քթով ներշնչեք - դանդաղ արտաշնչեք բերանով; 2-3 անգամ դանդաղ ներշնչեք բերանով - արտաշնչեք քթով:

Բուժման ազդեցությունը կրճատվում է մինչև խառնուրդի ախտահանիչ և մաքրող գործողության ավարտը: Նույն կերպ բուժեցի եղբորս որդուն, ով ուներ կոկորդի սուր ցավ՝ 40,2 ջերմությամբ։

 

 

Ինհալացիաից հետո հաջորդ առավոտ նա իրեն շատ ավելի լավ է զգացել, ջերմաստիճանը նվազել է, և թարախակույտը վերացել էր։ Դուք կարող եք օրական 2-3 անգամ շնչել սխտորի գոլորշիները սոդայի հետ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը