Ամբողջ աշխարհն ամեն օր հասած բանան է ուտում․ Ահա պատճառները
Մեր ժամանակներում, որոնք ստիպում են մեզ ապրել անկանոն, առողջ սնվելը գրեթե անհնար է դարձել: Զովացուցիչ ըմպելիքներ, անառողջ սնունդ, սառեցված մթերքներ... ամեն ինչ համաձայնվում է առողջ սննդամթերքը դարձնել սակավ և նույնիսկ թունավոր: Կա՞ ինչ-որ բան, որը մենք չենք կարող փոխել: Այո իհարկե. Սովորությունները փոխելը կամքի և համառության խնդիր է: Ահա մեկնարկի ճանապարհը
Բանանը շատ առողջարար միրգ է։ Այն պարունակում է կալիում, մանրաթելեր, վիտամիններ և հանքանյութեր և այս ամենը կարող է հրաշքներ գործել ձեր մարմնում և նույնիսկ ձեր կյանքում: Քանի որ բանանը ազդում է նյութափոխանակության և նյարդային գործառույթների վրա, և դրա չափավոր օգտագործումը կարող է ազդել ձեր մարմնի խնդիրների լուծման վրա՝ սկսած խոցերից և դեպրեսիայից: Ավելին, այն գոյություն ունեցող ամենահամեղ մրգերից է՝ հրաշալի համով։ Դրանք կարելի է օգտագործել և՛ որպես հիմնական սնունդ, և՛ որպես աղանդեր։
Հատկանշական հատկությունների թվում կարող ենք գտնել.
Դեպրեսիա․
Բանանը պարունակում է տրիպտոֆան կոչվող նյութ, որն օրգանիզմ ներթափանցելով դառնում է սերոտոնին:
Ուղեղի այս հորմոնը սերտորեն կապված է տրամադրության, երջանկության և ընդհանուր բարեկեցության հետ: Ահա թե ինչու մենք կարող ենք բանանն անվանել հակադեպրեսանտ:
Նախադաշտանային համախտանիշ.
Այսպես կոչված PMS-ը կարող է դժվարացնել «այդ օրերը» կանանց համար: Հորմոնալ փոփոխությունները, որոնք տեղի են ունենում այս պահերին, որոշում են մեր տրամադրությունն ու տրամադրությունը։ Բանանը կօգնի ձեզ հաղթահարել այս անհարմարությունները՝ շնորհիվ վիտամին B6-ի, որը չափում է արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը:
Անեմիա.
Անեմիան բնութագրվում է նրանով, որ երկաթի դեֆիցիտի դրսևորումը երկաթի դեֆիցիտի ամենատարածված ձևն է:
Հասած բանանը երկաթի հիանալի աղբյուր է, որն օգնում է բարձրացնել այդ մակարդակները։ Օրական մեկ բանանը բավարարում է մեծահասակների երկաթի պահանջարկը:
Արյան ճնշում.
կալիումը այն հանքանյութերից է, որն ավելի շատ պարունակում է բանանի մեջ և չափազանց օգտակար է օրգանիզմի համար, քանի որ այն օգնում է հավասարակշռել նատրիումի մակարդակը, որն օգնում է պահպանել արյան ճնշումը նորմալ:
Այն աջակցում է նյարդային համակարգին.
Գլյուկոզայով և բջջանյութով հարուստ բանանը էներգիայի աղբյուր է, որը դուք կարող եք տալ ձեր մարմնին կամ վաղ առավոտյան կամ ողջ օրվա ընթացքում: Սա շաքարի «ներարկում» է, որը վերահսկում է ձեր նեյրոնները առավելագույն չափով:
Տեսեք ինչպես կփոխվի ձեր կյանքը, երբ օրական 2 հատ բանան ուտեք
Բանանը իսկական գերմթերք է: Դրանք միանգամից լի են ամեն ինչով՝ սննդարար նյութեր, վիտամիններ, բնական շաքարներ, մանրաթելեր և օգտակար հանքանյութերի լայն տեսականի:
Բժիշկներն ասում են, որ եթե ամբողջ կյանքում օրական 2 բանան ուտեք , ապա կարող եք լուծել ձեր առողջական գրեթե բոլոր խնդիրները։
Ի դեպ, ԱՄՆ-ում դա վաղուց է հայտնի՝ այնտեղ ամենահայտնի միրգն է։
Ահա այն հիմնական առավելությունները, որոնք նրանք տալիս են.
Էներգիա.
Մարզվելուց առաջ մեկ-երկու բանան կերեք, և դուք կարող եք լիցքավորվել մեկուկես ժամ:
Բանանը ցածր գլիկեմիկ մթերք է. դրանք դանդաղ են մշակվում, էներգիա են տալիս և չեն պարունակում «դատարկ» ածխաջրեր։ Դրանք նաև լի են վիտամիններով և բջջանյութով, որոնք օրգանիզմին տոկունություն են հաղորդում։ Իսկ դրանցում պարունակվող կալիումն օգնում է կանխել մկանային սպազմերը:
Արյան ճնշում.
Բանանը օգնում է իջեցնել արյան ճնշումը և արդյունավետորեն պաշտպանում սրտի կաթվածից: Քանի որ նրանք ունեն քիչ նատրիում և շատ կալիում, և սրտի համար այս հարաբերակցությունը չափազանց կարևոր է։
Անեմիա.
Անեմիայով տառապող մարդկանց համար բանանը օգնում է ստանալ սննդակարգում անհրաժեշտ քանակությամբ երկաթ: Այն խթանում է արյան կարմիր բջիջների արտադրությունը և նորմալացնում հեմոգլոբինի գործընթացը:
Ստամոքսի խանգարումներ.
Եթե դուք տառապում եք գաստրիտով կամ ստամոքսի խոցով, ապա բանանը ձեզ համար ամենաանվտանգ մթերքն է։
Եվ այս միրգը հիանալի թերմոստատ է: Եթե այն ուտեք շոգ օրը, ապա այն կօգնի հովանալ (իջեցնում է մարմնի ջերմաստիճանը)։
Բանանը հիանալի է այրոցի և թթվային ռեֆլյուքսի համար: Ընդամենը մեկ բանանը կարող է հանգստացնել այրոցի առաջին ախտանիշները:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։