Ալյուր + եռման ջուր, և նույնիսկ գրտնակ պետք չէ․ Արագ հաց պատրաստելու բաղադրատոմս

Դիտումներ 371

Ալյուր + եռման ջուր, և նույնիսկ գրտնակ պետք չէ․ Արագ հաց պատրաստելու բաղադրատոմս

Այսօր պատրաստում եմ բարակ ու բուրավետ տորտիլյաներ՝ հացի փոխարեն. Փաստորեն, սա նույն պիտայի հացն է, բայց ավելի հեշտ է եփել, պետք չէ գրտնակով որևէ բան գրտնակել:

 

 

Բաղադրությունը․
- 200 գ ալյուր
- 100 մլ ջուր
- 0,5 թ.գ աղ
- 0,5 թեյի գդալ չոր ռեհան

 



200 գ ալյուրի մեջ ավելացնում եմ կես թեյի գդալ աղ։ Դրանք բուրավետ կլինեն, եթե ռեհան չորացրած կավելացնեմ։ Դուք կարող եք ավելացնել թարմ խոտաբույսեր կամ սուսամբար, սխտորի փոշի կամ ձեր սիրած համեմունքները: Կամ դուք ընդհանրապես ոչինչ չեք կարող ավելացնել: Լցնում եմ 100 մլ տաք ջրի մեջ և արագ հունցում խմորը։ Նախ խառնում եմ գդալով, քանի որ տաք է։ Ես ավելացնում եմ 1 ճաշի գդալ բուսական յուղ։ 

 


Բոլոր բաղադրիչները խառնված են, ես դնում եմ տախտակի վրա և հունցում ևս 5 րոպե։ Խմորը բուրավետ է ստացվում, ձեռքերին ընդհանրապես չի կպչում։ Խմորը 20 րոպե թողնում եմ տոպրակի մեջ, թողնում եմ «հանգստանա»։ Խմորը կտորների եմ բաժանում։ Այս գումարից ես կստանամ 10 փոքր կտորներ։ Շերտերը 5 րոպեով ծածկում եմ տոպրակով։
Տապակը դնում եմ տաքանալու։ 



Վերցնում եմ առաջին խմորը և ձեռքերով ձգում եմ բարակ շերտերի, խմորը շատ հեշտ է ձգվում։ Ապա ուղարկում եմ տապակի մեջ։ Մինչ մեկ շերտը տապակվում է, ես ձգում եմ երկրորդը: Տապակում եմ երկու կողմից մինչև ոսկեգույն դառնա։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը