Աջարական խաչապուրիի ամենահեշտ և արագ պատրաստվող տարբերակը

Դիտումներ 406

Աջարական խաչապուրիի ամենահեշտ և արագ պատրաստվող տարբերակը

Բաղադրամասեր․

Բուսական յուղ

Ցորենի ալյուր

Չոր խմորիչ

Շաքարավազ

Աղ

Բուսական յուղ

Ջուր

Մոցարելլա

Հավի ձու

Կարագ

 



Վերցրեք խորը աման, որի մեջ լցրեք երեք հարյուր միլիլիտր տաք եռացրած ջուր, լցրեք մեկ ճաշի գդալ շաքարավազ և յոթ գրամ չոր լուծվող խմորիչ։

Ընդհանուր ամանի մեջ ավելացրեք երեք ճաշի գդալ ալյուր:

Խառնել բոլոր բաղադրիչները մի ամանի մեջ, մինչև հարթ լինի և դրեք տաք տեղում, որպեսզի խմորիչը տասնհինգ րոպե ակտիվանա:

Ժամանակը լրանալուց հետո վերցրեք նուրբ մաղ և երեք հարյուր գրամ բարձրակարգ ցորենի ալյուրը մաս-մաս մաղեք ակտիվացված խմորիչով ամանի մեջ և մեկ թեյի գդալ աղ ավելացրեք ամանի մեջ։

Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել ամանի մեջ և հունցել խմորը։

Խմորը ձեռքերով հավաքեք ամանի մեջ, ապա ամանի մեջ ավելացրեք երկու ճաշի գդալ բուսական յուղ։

Շարունակեք ձեռքերով խմորը ամանի մեջ մանրակրկիտ հունցել մինչև ցանկալի խտությունը տասը րոպե, ապա ծածկեք անձեռոցիկով և մեկ ժամ թողեք տաք տեղում։

Մեկ ժամ հետո սեղանի աշխատանքային մակերեսին ցողում ենք փոքր քանակությամբ ալյուր և շարում խմորը, որն այնուհետև լավ հունցում ենք մոտ երկու րոպե։

Հունցած խմորը ձևավորել և բաժանել չորս միանման կտորների, որոնք, իր հերթին, գլորում ենք կոլոբոկների մեջ և վրան ծածկում ենք անձեռոցիկով, թողնում ենք քսան րոպե:

Միջուկը պատրաստելու համար լցնում ենք խորը ամանի մեջ և մեջը հունցում երկու հարյուր գրամ պանիր, այնուհետև վերցնում ենք խոշոր քերիչով հարյուր ութսուն գրամ մոցարելլա պանիրը պանրով ամանի մեջ քերիչով և պանիրը խառնում ենք իրար։

Հավի մեկ ձուն կոտրեք պանրի ամանի մեջ, ապա վրան ավելացրեք հարյուր հիսուն-երկու հարյուր միլիլիտր տաք եռացրած ջուր և լավ խառնեք ամանի մեջ եղած բոլոր բաղադրիչները մինչև հարթ լինի:



Պատրաստի միջուկը ևս մեկ անգամ լավ խառնել ամանի մեջ և մեկական ճաշի գդալ քսել տորտիլյայի յուրաքանչյուր հակառակ եզրից։

Լցոնված տորտիլյաների ծայրերը փաթաթեք յուրաքանչյուր կողմից:

Խմորից ձևավորեք մի տեսակ նավակներ, որոնք հետո ծայրերը լավ կպցրեք։

Ձևավորվածները քսում ենք փոքր քանակությամբ բուսայուղով յուղած թխման թերթիկի վրա, այնուհետև յուրաքանչյուր դատարկ միջուկը լցնում ենք երեք ճաշի գդալ միջուկով և տեղադրում տաք տեղում:

Տասնհինգ րոպե հետո թխման թերթիկը դնում ենք երկու հարյուր քսան աստիճան տաքացրած ջեռոցում ու տասը րոպե թխում խաչապուրին։

Տասը րոպե անց թխելու թերթիկը հանում ենք ջեռոցից և խմորը քսում ենք հարած ձվով։

Յուրաքանչյուր խմորեղենի մեջ լցնել մեկ հավի ձու և տասը գրամ կարագ։

Թխում թերթիկը դնել ջեռոցում ևս երկու րոպե:

Ժամանակը լրանալուց հետո եփած խաչապուրին հանում ենք ջեռոցից։

 



Ամենաընթերցվածը