Աջարական խաչապուրի․ Ներկայացնում ենք աջարականի պատրաստման ճիշտ բաղադրատոմսը
Աջարական խաչապուրին տարբեր եղանակներով են պատրաստում։ Սակայն կա մեկ ճիշտ բաղադրատոմս։ Xohanoc.am-ը ներկայացնում է բաղադրատոմս։
Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝
Բաղադրամասեր
Խմորի համար ՝
ալյուր - 1 կգ + 2-4 ճ.գ խմոր գրտնակելու համար,
ջուր - 250 մլ,
կաթ - 250 մլ,
չոր խմորիչ - 1 ճ.գ,
շաքարավազ - 1 ճ․ գ,
աղ - 1 թ.գ,
բուսաուղ - 1 ճ.գ,
Միջուկի համար ՝
Իմերեթական պանիր - 1 կգ (կարող եք ցանկացած հալվող պանիր օգտագործել)
Ջուր - 150 մլ,
ձու - 8-10 հատ,
Վերջում հարկավոր է նաև ՝
կարագ
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստեք աջարական խաչապուրիի խմորը։ Ալյուրը մաղեք և լցրեք կաթով խառնած տաք ջրի մեջ, ավելացրեք խմորիչը, շաքարավազը, աղը և բուսայուղը։ Բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք, մինչև ստանանք միատարր խտության փափուկ խմոր։ Ստացված խմորը տարայի բերանը ծածկեք սրբիչով և դրեք տաք տեղ ՝ 1,5-2 ժամ։ Երբ ամանի մեջ խմորը բարձրանա, ձեռքերով ցած ծակեք և հունցեք։ Ծածկեք սրբիչով և նորից թողեք մնա 1-1,5 ժամ։ Խմորը պետք է դառնա փարթամ և փքուն։ Մինչ խմորը հասունանա, պատրաստենք միջուկը։
Իմերական պանիրը քերել խոշոր ամանի մեջ խոշոր քերիչով։ Հունցել ձեռքերով կամ մաղիչով: Ավելացրեք ջուրը և հարեք այնքան, մինչև ստանաք թանձր մածուկ։
Խմորը դնել ալյուրով փոշոտված սեղանի վրա։ Բաժանել մոտ 200 գ մասերի և գնդիկներ ձևավորել։ Թողնել 10 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում։ Խմորը ձևավորեք ՝ տվեք աջարականի տեսք։
Յուրաքանչյուր գունդ գլորում ենք փոքր շրջանակի մեջ: Այնուհետև ծայրերը ծալեք դեպի կենտրոն, ծայրերն ամրացրեք և սեղմեք։ Տարածեք իրարից «նավակներ» պատրաստելու համար։ Աջարականի պատրաստի խմորի մեջ լցրեք նախապես պատրաստված պանրի միջուկը և դրեք ջեռոցի տապակի մեջ, որը պատած ՝ պերգամինե թղթով։ Խաչապուրին դնում ենք 240°C տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե։
Այնուհետև դուրս բերեք ջեռոցից, վրան կոտրեք 2 հատ ձու, կամ 1 հատ ՝ ըստ ցանկության և 2 րոպեով կրկին խաչապուրին տեղափոխեք ջեռոց։ Մատուցելիս վրան դրեք կարագ։ Բաղադրատոմսը ներկայացրեց Xohanoc.am-ը։