Ահա թե ինչու է պահի տակ սիրտը արագ բաբախում

Դիտումներ 1222

Ահա թե ինչու է պահի տակ սիրտը արագ բաբախում

Սրտի արագ բաբախյունը շատ տարածված երևույթ է, բայց դրանք կարող են բավականին սարսափելի լինել, եթե չգիտեք, թե ինչու եք դրանք զգում: Իր վերջին հոդվածում հայտնի սրտաբան դոկտոր Նավին Չանդրան բացատրում է, թե ինչ կարող է ցույց տալ արագացված սրտի բաբախյունը և ինչպես բուժել այն:

Սրտի արագ բաբախյունները սովորական են և կարող են նորմալ լինել որոշակի հանգամանքներում (օրինակ՝ մարզվելուց հետո կամ սթրեսային իրավիճակների ժամանակ): Սրտի բաբախյունը կարող է մտահոգիչ լինել, եթե դրանք հանկարծակի են, երկարատև կամ ուղեկցվում են այլ ախտանիշներով, ինչպիսիք են քրտնարտադրությունը, գլխապտույտը, կրծքավանդակի ցավը կամ շնչահեղձությունը:

Սրտի արագ բաբախյունը կարող է լինել սրտի ռիթմի խանգարման նշան, որը կոչվում է «առիթմիա», ինչպիսին է նախասրտերի ֆիբրիլյացիան, նախասրտերի թրթռումը, վերփորոքային տախիկարդիան (SVT) կամ փորոքային տախիկարդիան (VT):

Բուժման տարբերակները կախված են առիթմիայի բնույթից: Որոշ մարդկանց համար պարզ միջոցներ և վստահություն են անհրաժեշտ։ Մյուսների համար դեղերն ու հաբերը բավական են: Որոշ դեպքերում նախընտրելի է ինվազիվ բուժումը, որը կարող է ներառել էլեկտրաֆիզիոլոգիական հետազոտություններ և աբլացիա կամ սրտամկանի սարքային թերապիա:



Այս բանջարեղենի շնորհիվ բուժվել է սիրտս, կարգավորվել ամեն ինչ և նիհարել եմ 21 կգ

Երուսաղեմի արտիճուկը հայտնի արևածաղկի մերձավոր ազգականն է: Այն  մեծ օգուտներ է բերում օրգանիզմին: Մասնագետները պարզել են, որ Երուսաղեմի արտիճուկը ամենադիմացկուն բույսն է տարբեր տեսակի վնասակար նյութերի նկատմամբ։ 

Այն բարձրացնում է իմունիտետը և բարելավում արյունը, նվազեցնում արյան ճնշումը և շաքարի մակարդակը արյան մեջ, նորմալացնում է ստամոքսի աշխատանքը։ Բոլոր օգտակար նյութերը պահպանելու համար Երուսաղեմի արտիճուկը, իհարկե, ավելի լավ է ուտել հում վիճակում՝ ավելացնելով աղցանների մեջ։

 


Երուսաղեմի արտիճուկի օշարակը՝
•  Նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը
•  Հեռացնում է այտուցը, օգտակար է հիպերտոնիկ հիվանդների համար
•  Ամրացնում է սիրտն ու մկանները

•  Վերականգնում է խանգարված նյութափոխանակությունը
•  Վերացնում է այրոցը և լավացնում մարսողությունը, վերացնում հակաբիոտիկների ընդունման հետևանքները
•  Հեռացնում է ավելորդ աղերն ու վնասակար միացությունները օրգանիզմից



Երուսաղեմի արտիճուկի օշարակը հեշտ է պատրաստել տանը։ Դրա համար այն պետք է լավ լվանալ, մաքրել և մանրացնել բլենդերով։ Ստացված զանգվածից քամել հյութը և տաքացնել մինչև 50 աստիճան։ Պահպանեք այս ջերմաստիճանը 5-7 րոպե, ապա հանեք կրակից և թողեք սառչի։
Կրկնել տաքացումը ևս 3-4 անգամ, մինչև հեղուկը թանձրանա, սառեցման վերջին փուլում ավելացնել կիտրոնի հյութ՝ ըստ ճաշակի։Խմեք 1 ճ.գ. օշարակ՝ նախաճաշից մեկ ժամ առաջ և ընթրիքից մեկ ժամ հետո:

 


Օշարակի օգտագործումը արագացնում է ածխաջրերի և ճարպերի նյութափոխանակությունը՝ դրանով իսկ նպաստելով քաշի կորստին։ 
Ավելորդ կիլոգրամները աստիճանաբար կհալվեն, քանի որ նյութափոխանակությունը լավանում է, բայց առաջին արդյունքները կնկատեք արդեն 15 օր անց։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը