Ահա թե ինչու է միսը եփելուց առաջ լվանալը մահացու
Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի գիտի, որ կերակուրը պատրաստելուց առաջ պետք է լավ լվանալ։ Մրգեր, բանջարեղեն, ձու - ամեն ինչ գնում է լվացարան առանց վերապահումների: Եվ որքան մեծ է շուկայից բերված մսի հետ նույնը անելու գայթակղությունը։ Սակայն մասնագետները միաբերան ասում են, որ անկախ նրանից, թե ինչպիսի միս եք գնում, դուք բացարձակապես չեք կարող լվանալ այն:
Մսից վնասակար բակտերիաները լվանալու ապարդյուն փորձերը միայն վատացնում եք իրավիճակը։ Պատկերացրեք, թե ինչպես են այս բոլոր մանրադիտակային բակտերիաները ջրի մոլեկուլների հետ միասին մտնում ուղիղ ձեր բերանը, նստում ձեր մաշկի վրա, լվացարանի շուրջը, այլ մթերքների և նույնիսկ ձեր հագուստի վրա:
Հաշվի առնելով, որ դուք պատրաստվում եք միսը եփել, այլ ոչ թե հում ուտել, այն լվանալն իմաստ չունի. բոլոր բակտերիաները ապահով կերպով կմահանան, երբ ենթարկվեն ջերմության: Այս աղտոտված խոհանոցային պարագաներն են, որոնք հետագայում կարող են ծառայել որպես լուրջ սննդային թունավորման աղբյուր:
Սա հատկապես վերաբերում է հավի մսին, քանի որ հենց այն միսն է ամենից հաճախ դառնում սալմոնելայով վարակվելու պատճառ։ Հավի միսը լվանալիս վնասակար բակտերիաներ պարունակող ջրի կաթիլները թռչում են մինչև 1 մետր հեռավորության վրա։ Եթե դեռ կասկածներ ունեք, նայեք հայտնի խոհարարների խոհարարության ոճին, ովքեր երբեք չեն լվանում միսը, բայց միշտ լվանում են ձեռքերը այն ձեռք բերելուց հետո:
Այս տարբերակը բոլոր նրանց համար է, ովքեր ցանկանում են առանց միս աղցան պատրաստել
Բաղադրիչներ
- Եփած կարմիր լոբի (կարող եք վերցնել պահածոյացված) - 200 գ
- Թարմ կիլանտրո (համեմ) - 1 փունջ
- Թարմ մաղադանոս - 1 փունջ
- Սխտոր - 2 պճեղ
- Սոխ - 1 հատ
- Ձիթապտղի յուղ - ըստ ճաշակի
- Աղ, պղպեղ - ըստ ճաշակի
Համեմը և մաղադանոսը մանր կտրատել: Խառնել լոբի հետ։
Սխտորը մանրացնել և ավելացնել աղցանին։
Կտրել սոխը կես օղակների տեսքով և ավելացնել աղցանին:
Մեկ թեյի գդալ կիտրոնի հյութ քամել ու լցնել աղցանի վրա։
Ավելացնել ձիթապտղի յուղ և հարել։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։