Ահա թե ինչու է գինի խմելուց հետո գլուխը ցավում․ Ի՞նչ է կարծում՝ ինչի՞ց է

Դիտումներ 820

Ահա թե ինչու է գինի խմելուց հետո գլուխը ցավում․ Ի՞նչ է կարծում՝ ինչի՞ց է

Գիտնականները պարզել են կարմիր գինու չափավոր օգտագործումից հետո գլխացավերի առեղծվածը՝ մատնանշելով ֆենոլային ֆլավոնոիդները՝ որպես այս տհաճ սենսացիայի հիմնական աղբյուր։ 

Մասնագետները կարծում են, որ իրենց հաջողվել է որոշել կարմիր գինի խմելուց հետո գլխացավի արագ առաջացման մեխանիզմը։ Սան Ֆրանցիսկոյի Կալիֆոռնիայի համալսարանի դասախոսներից Մորիս Լևինը բացատրեց, որ այս սենսացիաների հատկանիշը դրանց արագ սկիզբն է, երբեմն՝ կես ժամվա ընթացքում:

Գինու մեջ պարունակվող տարբեր միացությունների ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ ցավի ամենահավանական պատճառը ֆլավոնոիդներն են, որոնք պատասխանատու են կարմիր գինիների նուրբ գույնի և համի համար: Կարևոր է նշել, որ գինի խմելուց հետո զգացվող սենսացիաները կարող են տարբեր լինել՝ կախված դրա բաղադրիչների նկատմամբ անհատական ​​զգայունությունից:

 

Գիտնականները հույս ունեն իրենց տեսության լրացուցիչ հաստատում ստանալ հետագա հետազոտություններում:



Նորին Մեծություն տաք գինի. ինչպես պատրաստել տաք գինի տանը

Եփելու ժամանակն է․․․։

Ի՞նչը կարող է ավելի լավ լինել, քան բուրավետ, կծու-քաղցր ջերմացված գինին ցրտաշունչ օրը քայլելիս: Իսկ եթե այն պատրաստում եք տանը՝ ավելացնելով ձեր սիրելի մրգերն ու համեմունքները, լցնում եք թերմոսի մեջ և վերցնում ձեզ հետ, ապա ձեր ընկերներն անպայման շնորհակալություն կհայտնեն ձեզ:

Գլինթ գինի պատրաստելը շատ հեշտ է։ Մենք ձեզ կասենք՝ ինչ գինի ընտրել, ինչպես ճիշտ եփել և ինչով է ավելի լավ մատուցել:

Մենք հռոմեացիներին ենք պարտական ​​տաք գինու տեսքի մասին. հենց նրանք էլ գաղափար ունեցան գինու մեջ համեմունքներ ավելացնելու մասին: Միայն հիմա խմիչքը տաքացնելու կարիք չունեին, սառը խմեցին։ Հյուսիսային Գերմանիայի բնակիչներն առաջին անգամ սկսել են գինին համեմունքներով տաքացնել միջնադարում։ Նրանք տվել են խմիչքի անունը՝ գերմաներենից «Glühwein»-ը թարգմանվում է որպես բոցավառ գինի։

Այսօր տաք գինին Սուրբ Ծննդյան շուկաների և բացօթյա ձմեռային արձակուրդների հիմնական խմիչքն է։

 

 

 

Ինչ գինի ընտրել տաք գինու համար

Կարմիր

Ցանկացած տաքացած գինու հիմքը գինին է։ Եթե ​​դուք կարմիր եք վերցնում, ապա լավագույնը համապատասխանում են նախորդ տարվա բերքից ստացված երիտասարդ չոր և կիսաչոր գինիներին: Սորտերը խիտ են, ոչ բարդ, բայց հագեցած: Օրինակ՝ մերլոտը, շիրազը և պարզունակը։ Այս գինիները հիանալի ընկերներ են դառնում ավանդական համեմունքների հետ՝ չստվերելով դրանց համը:

Պետք է խուսափել զտված սորտերից, ինչպիսիք են Pinot Noir-ը և Gamay-ը: Սրանք թեթև գինիներ են, և ջերմաստիճանի և համեմունքների բույրերի ազդեցության տակ նրանց համային որակները պարզապես կկորչեն։

Սպիտակ

Եթե ​​ցանկանում եք պատրաստել տաք գինի սպիտակ գինուց, ընտրեք կիսաչոր և կիսաքաղցր սորտեր։ Օրինակ, Chardonnay, Sauvignon կամ Riesling: Չորանալը տաքացնելիս միայն կբարձրացնի դրանց թթվայնությունը։

Նման խմիչքը օգտակար կլինի, եթե զգաք մրսածության մոտեցումը։ Սպիտակ գինին պարունակում է կոֆեինաթթու, որը հայտնի է իր հակաբորբոքային հատկություններով։

 

 



Ինչպես պատրաստել տաք գինի

Գալթ գինին սիրում է փորձարկումներ: Դա, սակայն, չի հերքում մի քանի պարզ կանոններ, որոնք պետք է պահպանվեն ըմպելիքի պատրաստման ժամանակ։

Եթե ​​որոշել եք գինին նոսրացնել ջրով կամ հյութով, ընտրեք համամասնությունները առանձին։ Ամեն ինչ կախված է նրանից, թե որքան թունդ տաք գինի եք սիրում։ Սովորաբար 1 լիտր գինու համար ընդունում են 300 գրամ ջուր կամ հյութ։

Երբեք մի բերեք եռման աստիճանի: Կարմիր գինուց տաք գինու համար այս ջերմաստիճանը մինչև 70 ° C է, սպիտակ գինուց մինչև 50 ° C: Ջերմաստիճանը կարող եք որոշել աչքով գոլորշու քանակով։ 50 ° C ջերմաստիճանի դեպքում այն ​​միայն հայտնվում է, և թավայի հատակում սկսում են փուչիկներ գոյանալ: 70 °C-ում գոլորշին արդեն ուժեղ է, և շատ փուչիկներ կան։

Գոլթ գինին եռացնել մարմանդ կրակի վրա, որպեսզի խմիչքը աստիճանաբար տաքանա։ Այսպիսով, համեմունքները, եթե նույնիսկ չտրորված լինեն, կբացահայտեն իրենց բույրը, իսկ գինին չի կորցնի իր համային հատկությունները։

Եթե ​​դուք պատրաստում եք տաք գինի ջրով (կամ հյութով), ապա նախ լցնել ջրի մեջ, ավելացնել համեմունքները և կամաց-կամաց խառնուրդը հասցնել եռման աստիճանի։ Թողեք եփվի 10-15 րոպե։ Եվ միայն դրանից հետո ավելացրեք գինին, և խմիչքը տաքացրեք ցանկալի ջերմաստիճանի:

Ընտրեք գարեջր պատրաստելու համար նախատեսված սպասք՝ հաշվի առնելով խմիչքի ծավալը։ Եթե ​​դուք մեծ ընկերություն եք հավաքում, վերցրեք թավան։ Սպասում ենք 2-3 ընկերների՝ խոհանոցային շերեփը կկատարվի: Եթե ​​ցանկանում եք փայփայել ինքներդ ձեզ, ապա սուրճի թուրքը նույնպես հարմար է:

Լավագույնն այն է, որ տաք գինին եփել էմալապատ, պղնձե կամ ապակե տարաներում:

Համոզվեք, որ զտեք պատրաստի ըմպելիքը: Նախ՝ քամած տաք գինին ավելի հարմար է խմել. ֆիլտրում կմնան համեմունքներն ու մրգի մասնիկները։ Երկրորդ, երբ մատուցվում է, այն ձեռնտու տեսք կունենա բաժակների մեջ։ Երրորդ՝ ազատվեք դառը համից, որը կարող են հաղորդել ցիտրուսային մրգերը:

Ինչ համեմունքներ և մրգեր են հարմար տաք գինու համար

Համեմունքների և մրգերի ընտրությունը լիովին կախված է ձեզանից: Ավանդաբար տաք գինու համար օգտագործում են դարչինի ձողիկներ, մեխակ, հիլ, աստղային անիսոն, բուրավետ պղպեղ, կոճապղպեղ։

Սպիտակ գինիի տաք գինին ավելի լավ է եփել թեթև համեմունքներով, մշկընկույզով, դարչինով։ Թարմ անանուխը կամ կիտրոնի բալզամը կուրություն կհաղորդեն։ Մնացած համեմունքները չափազանց ագրեսիվ կլինեն և կսպանեն գինու ողջ համը:

Մրգերից սովորաբար ավելացնում են խնձոր, կիտրոն և նարինջ։ Բայց եթե ինչ-որ նոր բան ես ուզում, մի զսպիր: Սերկևիլը շատ անսովոր տորթի հետհամ կհաղորդի։ Այժմ այն ​​սեզոնային է և վաճառվում է բազմաթիվ սուպերմարկետներում։ Կիտրոնը կարելի է փոխարինել լայմով, նարինջը՝ մանդարինով կամ գրեյպֆրուտով։ Պարզապես մաքրեք այն սպիտակ միջնորմներից: Հետաքրքիր տաք գինի է ստացվում, եթե դրան ավելացնեք չրեր՝ չամիչ և սալորաչիր։

Շաքարավազ են լցնում նաև տաք գինու մեջ, առանց դրա խմիչքը շատ թթու է։ Ավելի լավ՝ ձեռնափայտ, այն կավելացնի թեթև կարամելային նոտաներ։ Շաքարը կարելի է փոխարինել մեղրով։ Հատկապես անսովոր տաք գինի են ստանում հնդկացորենի դառը մեղրով։

​Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը