Ահա թե ինչու է առաջանում այրոց, խոց և փքվածություն
Helicobacter pylori-ն այն է, ինչից յուրաքանչյուրը կցանկանար հնարավորինս երկար խուսափել իր կյանքում: Ցավոք, այս բակտերիաները հեշտությամբ կարող են իրենց ճանապարհը գտնել ձեր օրգանիզմ, գրում է բժիշկ Անդրեյ Լասլաուն։
Նրանք հարձակվում են մարսողական համակարգի վրա՝ առաջացնելով խոցեր և նույնիսկ քաղցկեղ։ Helicobacter pylori-ն ոչնչացնում է ձեր ստամոքսի լորձաթաղանթը: Այն կարող է ներթափանցել օրգանիզմ ջրի կամ աղտոտված մթերքների միջոցով:
Մի հուսահատվեք, քանի որ բնությունը միշտ հոգ է տանում մեր մասին: Կան հիանալի միջոցներ, որոնք կարող եք անել տանը՝ վարակը վերջնականապես բուժելու համար:
Փորձեք խուսափել ցանկացած միջոցի օգտագործումից, որը պարունակում է թունավոր քիմիական նյութեր կամ նյութեր:
Բժիշկ Էլիզաբեթ Ֆիլիպսը, սննդաբան և կլինիկական նյարդաբան, կիսվում է խորհուրդներով՝ կանխարգելելու փքվածությունը և բարելավելու մարսողությունը:
Դրսում քայլել. Օրինակ՝ քայլելը կարող է օգնել բարելավել մարսողությունը և թեթևացնել փքվածությունը:
Այս դեպքում սնունդն ավելի արագ կանցնի ստամոքսով, քան նստած վիճակում։
Մի որոշ ժամանակով հետաձգեք նախուտեստները: Նախքան դրանք ուտելը, ձեր ստամոքսին չորս ժամ տվեք ամեն ինչ մարսելու համար:
Սնունդն ավելի դանդաղ ծամեք։ Եթե մարդը շտապում է և վատ է ծամում սնունդը, ապա ստամոքսի համար ավելի դժվար է դառնում սննդի կտորները մարսելը։ Բացի այդ, մանրակրկիտ ծամելը նվազեցնում է չափից շատ ուտելու վտանգը:
Խմեք բուսական թեյեր. Այս թեյերը պարունակում են նյութեր, որոնք օգնում են բարելավել մարսողությունը և ազատվել փքվածությունից:
Երիցուկի թեյն ունի հանգստացնող և բուժիչ ազդեցություն, կոճապղպեղի թեյը հակաբորբոքային է, անանուխի թեյը կարող է հանել ստամոքս-աղիքային սթրեսը։
Օգտակար կլինի նաեւ ըմպելիքի մեջ մեկ կամ երկու դարչինի ձողիկներ ավելացնելը։
Չափից շատ ալկոհոլ մի խմեք: Եթե դուք չափից շատ ալկոհոլ եք խմում ուտելուց առաջ, կարող եք զգալ մարսողության խանգարում և փքվածություն:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։