Երբ իմանաք պատճառը, երբեք չեք ուտի սևացած բանան

Դիտումներ 406

Երբ իմանաք պատճառը, երբեք չեք ուտի սևացած բանան

Ամբողջովին մուգ բանան - այսքանը, քայքայման գործընթացները սկսվել են, և, ինչպես ցանկացած փտած միրգ, այն բացասաբար է անդրադառնում առաջին հերթին լյարդի վրա: Եվ սա կործանում է։

Բացի այդ, մուգ բանանը պարունակում է մեծ քանակությամբ շաքար, ուստի մասնագետը խորհուրդ չի տալիս շաքարախտով և ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց օգտագործել այն։



Որքան հասուն է բանանը, այնքան շաքարների կուտակումն ավելի մեծ է։ Սա նշանակում է ավելի շատ արյան գլյուկոզի մակարդակ: Բանանն ինքնին շատ կալորիա է, և նույնիսկ եթե ինսուլինի հետ կապված խնդիրներ չկան, ինսուլինի դիմադրությունը և արյան շաքարի մակարդակը բարձրացնելու միտումը, միևնույն է. եթե մենք չօգտագործենք այս էներգիան, այն կվերամշակվի ճարպի :

Կարևոր է, թե որքան մուգ են դրանք. եթե մի փոքր, ապա ոչինչ: Բանանի վրա կան նաև կետեր - սա ընդհանրապես նման բազմազանություն է:



Շաքարավազի նկատմամբ զգայուն մարդկանց խորհուրդ է տրվում օգտագործել ավելի կանաչ բանան, որը շատ չի բարձրացնի արյան գլյուկոզի մակարդակը։

Ավելի վաղ ամերիկացի դիետոլոգ Ջուլի Ափթոնը խոսել էր բանանի օգտակար հատկությունների մասին։ Մասնավորապես, դրանք պարունակում են մանգան, վիտամին C, կալիումի օրական արժեքի 10%-ը և B վիտամինի 25%-ը։ Նաև Չիկագոյից մասնագետները պարզել են, որ միայն բանանի հոտը բավական է քաղցը նվազեցնելու համար։

 



Ամենաընթերցվածը