Ահա թե ինչու 40-ից բարձր մարդիկ պետք է ուտեն օրական 3 ձվի սպիտակուց
Քչերը գիտեն, որ բոլոր սպիտակուցային մթերքներից ձվի սպիտակուցը ամենադյուրամարսն է:
Ձվի սպիտակուցը հատկապես օգտակար է 40-45 տարեկանից բարձր մարդկանց համար: Շնորհիվ այն բանի, որ այն ներծծվում է օրգանիզմի կողմից 98%-ով, այն ստամոքսում ծանրության զգացում չի առաջացնում, ինչպես դա տեղի է ունենում մսային ուտեստներ ուտելուց հետո։
Հավի ձվի սպիտակուցը բաղկացած է 85% ջրից, 12,7% սպիտակուցից, 0,3% ճարպից և 0,7% ածխաջրերից։ Այն նաև պարունակում է B խմբի վիտամիններ, որոնք հատկապես օգտակար են կանանց առողջության համար՝ նպաստում են մազերի և եղունգների աճին, ինչպես նաև նորմալ սահմաններում պահպանում են քաշը։
Շատ սննդաբաններ նույնիսկ խորհուրդ են տալիս իրենց հիվանդներին երեկոյան կերակուրը փոխարինել երկու ձվի սպիտակուցով: Գիշերվա ընթացքում այն կկլանվի՝ աջակցելով մարմնին ամինաթթուներով և նպաստելով օգտակար հորմոնների՝ սոմատոտրոպինի և սերոտոնինի արտազատմանը:
Քանի որ ձվի սպիտակուցը պարունակում է նվազագույն քանակությամբ ճարպեր և ածխաջրեր, մարդը աստիճանաբար կնիհարի։ Սա ներքին օրգանների ճարպի դեմ պայքարի ամենաարդյունավետ միջոցներից մեկն է: Բժիշկները նաև խորհուրդ են տալիս ձվի սպիտակուցը օգտագործել հիվանդությունից հետո և դրա ընթացքում, քանի որ այս մթերքն օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը։
Սպիտակուցը պարունակում է հատուկ նյութ՝ պեպտիդ։ Այն օգնում է պահպանել մարդու արյան ճնշումը նորմայի սահմաններում։ Ուստի նրանք, ովքեր տառապում են արյան ճնշման հաճախակի փոփոխություններից, պետք է ամեն օր ձվի սպիտակուց օգտագործեն։
Կարևոր է հասկանալ, որ չափից շատ սպիտակուցի օգտագործումը կարող է հանգեցնել «վատ» խոլեստերինի արտադրությանը, որը շուտով բացասաբար կանդրադառնա սրտանոթային համակարգի աշխատանքի վրա։
Ձվի դեղնուցով պատրաստեք այս միջոցը, որը կարող է բուժել ավելի քան 100 հիվանդություն
Ձեզ հարկավոր է․
ձիթապտղի յուղ (1 լիտր)
դեղին մեղրամոմ (200 գրամ)
պինդ խաշած ձվի դեղնուց (4 հատ)
Ձվերը եփել և դեղնուցներն առանձնացնել։ Հիշեք, որ ձուն պետք է լինի տնական և թարմ։ Դեղնուցները պատառաքաղով տրորել և բաժանել երեք մասի։
Լցնել ձեթը տարայի ամանի մեջ և տաքացրեք այն:
Յուղին մոմ ավելացրեք։ Թույլ կրակի վրա թող հալվի։
Հենց որ մոմով յուղը սկսի եռալ, մատներով վերցրեք դեղնուցների մի մասը և հունցելով՝ տրորեք ամանի մեջ։ Ավելացրեք դեղնուցը աստիճանաբար և հենց այն ժամանակ, երբ լսեք ձայներ եռացող խառնուրդի մեջ։ Մի դադարեք խառնել: Երբ փրփրի հանեք կրակից և թողեք սառչի։
Կրկին կրակի վրա դնել, որպեսզի նորից եռա, ավելացնել դեղնուցների երկրորդ մասը և հարել։
Նույն կերպ վարվեք դեղնուցների երրորդ մասի հետ։
Թասը մի կողմ դրեք, թող յուղը մի փոքր հանգստանա և քամեք (ցանկալի է՝ նեյլոնե շղարշով):
Ահա հրաշք քսուքը պատրաստ է։
Հիվանդությունների ցանկը, որոնք բուժում է քսուքը.
Թարախային օտիտ - պետք է բամբակը պտտել և թաթախել քսուքի մեջ։ Ապա բամբակը մտցրեք ականջի մեջ: Միևնույն ժամանակ քսուքը քսեք ականջի հետևին: Փոխեք բամբակը ըստ անհրաժեշտության: Թարախը դուրս կգա առանց վիրաբույժի միջամտության։ Քսուքը վերացնում է բորբոքային գործընթացը և ապահովում թարախի արտահոսքը ականջից։
Ստամոքսի ցավ - յուրաքանչյուր կերակուրից առաջ ընդունեք թեյի գդալի այս խառնուրդից:
Փորկապություն - օրական երեք անգամ ուտելուց առաջ կես թեյի գդալ ընդունեք այս միջոցից։
Բուժիչ քսուքը կհանգստացնի ստամոքսի և աղիների ցավերը, կհեռացնի թարախը միզապարկից և երիկամներից։ Այն հիանալի կմաքրի արյունը և մարմնի վրա վերջնականապես կվերանան թարախակույտերը և բշտիկները։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։