Ահա թե ինչպես վերականգնել հիշողությունը ավելի քան 95%: Եվ նաև բարելավել տեսողությունը և ոսկորների առողջությունը
Բարեբախտաբար, կան որոշակի մթերքներ, որոնք կարող են օգնել մեզ բարելավել հիշողությունը, կենտրոնացումը, համակարգումը և բանականությունը: Այս հոդվածում մենք պատրաստվում ենք ներկայացնել այս մթերքներից մի քանիսը.
1. Հաց, թխվածքաբլիթներ և մակարոնեղեն
Հացը և թխվածքաբլիթները պարունակում են ածխաջրեր և տրիպտոֆան՝ ամինաթթու, որն օգտագործվում է ուղեղի կողմից՝ նեյրոհաղորդիչ արտադրելու համար, որը հեշտացնում է թուլացումը և վերացնում քնի խնդիրները:
Այն սպիտակուցի հիանալի աղբյուր է ձեզ կենտրոնացած պահելու համար: Սպիտակուցներն արտազատում են. L-թիրոզին, ամինաթթու, որը սինթեզում է norepinephrine, հորմոն, որը բարձրացնում է արյան ճնշումը և սրտի հաճախությունը։
3 Ձու.
Ձու ուտելը բարելավում է կենտրոնացումը և նպաստում երկարաժամկետ հիշողությանը՝ քոլին կոչվող սննդանյութի շնորհիվ:
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այս սննդանյութը առանցքային դեր է խաղում հիշողության, ուղեղի զարգացման և սրտի հիվանդությունների, լյարդի ճարպային խնդիրների կանխարգելման գործում և այլն:
4. Ընկույզ.
Ուսանողները կարող են բարելավել իրենց կենտրոնացումը և ակադեմիական կատարումը այս սննդի միջոցով: Դրանք պարունակում են վիտամին B, լեցիտին, ֆոսֆոր և բազմաթիվ սննդանյութեր։
5. Վառ գույնով ապրանքներ.
Դրանք ներառում են հապալաս, մոշ, կեռաս, նուռ, խաղող, կարմիր սոխ, սմբուկ, կարմիր կաղամբ:
Սննդամթերքի պիգմենտները, որոնք տալիս են այս գույնը, հզոր հակաօքսիդանտների ընտանիք են, որոնք հայտնի են որպես անտոցիանիններ:
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է քաղցկեղի, սրտանոթային և նյարդաբանական հիվանդությունների, ճանաչողական անկման և Ալցհեյմերի հիվանդության ռիսկը։