Ահա թե ինչպես պատրաստել համեղ թխվածքաբլիթներ առանց շաքարի վարսակի ալյուրի և մածունի

Դիտումներ 524

Ահա թե ինչպես պատրաստել համեղ թխվածքաբլիթներ առանց շաքարի վարսակի ալյուրի և մածունի

Թխվածքաբլիթները դասական են: 

Նրանք կատարյալ են ցերեկային սուրճի կամ քաղցր նախաճաշի հետ միասին:

Բայց մեր առաջարկած բաղադրատոմսը չի ներառում քաղցրացուցիչի որևէ տեսակ: Հետևաբար, մենք խոսում ենք թխուկների մի տեսակի մասին, որը շատ տարբեր է այն տեսակից, որը դուք հավանաբար փորձել եք:

Այսպիսով, մենք առաջարկում ենք երկու բաղադրատոմս՝ մեկը, որը չի պարունակում քաղցրացուցիչ, իսկ մյուսը, որը ներառում է մեղր:

Այնուամենայնիվ, երկուսն էլ սննդարար են, քանի որ պատրաստվում են վարսակի ալյուրից և մածունից: Որոնք առողջ տարբերակ են:

Բաղադրատոմս մեկ՝ առանց շաքարի վարսակի ալյուր և յոգուրտ թխվածքաբլիթներ

 

 

Բաղադրությունը:

200 գ վարսակի ալյուր
4 ձու
1 պտղունց աղ
45 գ սովորական յոգուրտ (հաստ)
1 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ
Թեյի գդալ վանիլային էսենցիա
Դարչինի փոշի

Պատրաստում:

Նախ տաքացնում ենք ջեռոցը 180ºC։

Ամանի մեջ ձվերը խառնում ենք վանիլինի հետ և հարում ենք հարիչով։ Այնուհետեւ քիչ-քիչ ավելացնում ենք մածունն ու շարունակում հարել։ Այս փուլում կարևոր է իմանալ, որ մածունը պետք է լավ քամենք։

Այնուհետև ավելացնում ենք նաև ձեթն ու աղը և շարունակում հարել զանգվածը։
Այնուհետեւ ավելացնել վարսակի ալյուրն ու դարչինը եւ շարունակել հարել։ Պետք է ունենանք մի փոքր հեղուկ զանգված, բայց այնպես, որ այն ձևավորվի։

Այնուհետև մենք յուղում ենք թխման թերթիկը և վերցնում մեր խմորը, որպեսզի ձևավորվեն թխվածքաբլիթներ: Քանի որ դա մի քիչ հեղուկ է, մենք պետք է օգտագործենք գդալ, ապա դրանք ձեռքով կամ գդալով ձևավորենք:

Վերջում թխման թերթիկը դնում ենք ջեռոցում և թխում 15 կամ 20 րոպե, մինչև նկատենք, որ դրանք կարմրել են։

Երբ դրանք հանում ենք ջեռոցից, սպասում ենք, որ սառչեն և… Արդեն կարող ենք վայելել դրանք։



Բաղադրատոմս 2. վարսակի ալյուրի և մածունի թխվածքաբլիթներ մեղրով

Բաղադրությունը՝
1 բաժակ սովորական յոգուրտ 1 բաժակ
վարսակի ալյուր
1 բաժակ վարսակի ալյուր
3 ճաշի գդալ կարագ կամ բուսական մարգարին
2 ձու
1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
5 ճաշի գդալ մեղր

Պատրաստման եղանակ.

Նախ ջեռոցը նախապես տաքացնում ենք 200°C։

Դա անելու համար ամանի մեջ ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու մեղրը, և ամեն ինչ շատ լավ հարել, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։ Բայց մեղրը կարելի է փոխարինել չորացրած մրգերով։

Այնուհետև ավելացրեք վարսակի ալյուրը, ալյուրը և փխրեցուցիչը և շարունակեք հարել։ Եթե ​​ցանկանում եք, կարող եք դարչին ավելացնել՝ ձեր թխվածքաբլիթներին ավելի համը հաղորդելու համար:

 

 

Այնուհետեւ ավելացրեք մեկ բաժակ մածուն եւ ձու։ Լավ խառնում ենք, մինչև ստացվի միասեռ խմոր։

Այնուհետև թխման թերթիկը յուղով քսում ենք և ձևավորում։ Մենք դրանք դնում ենք սկուտեղի մեջ միմյանցից առանձին, հակառակ դեպքում նրանք կարող են կպչել, երբ աճեն:

Ի վերջո, երբ բոլոր թխվածքաբլիթները ձևավորել ենք, թխման թերթիկը դնում ենք ջեռոցում և թխում մոտ 20 րոպե 200°C ջերմաստիճանում։

Այնուհետև դրանք հանում ենք ջեռոցից, թողնում ենք սառչել և… վայելել:

Որոշ լրացումներ

Երկու բաղադրատոմսերին էլ կարող եք ավելացնել չիայի կամ որևէ այլ սերմ: Նաև, հատկապես երկրորդ բաղադրատոմսում, կարող եք ներառել նաև թակած ընկույզ կամ նույնիսկ չամիչ, օրինակ:

Հիշեք, որ այս թխվածքաբլիթները հազիվ թե բարձրանան ջեռոցում։ Այսպիսով, ինչքան բարակ ձևավորեք նրանց, այնքան ավելի փխրուն կլինեն:

Մինչ մենք առաջարկում ենք անճաշակ յոգուրտներ, դուք կարող եք նաև ընտրել անուշաբույր մածուն, որը լավ համադրվում է վարսակի ալյուրի հետ: Ձեր թխվածքաբլիթներն էլ ավելի համեղ դարձնելու համար։



Ամենաընթերցվածը