Ահա թե ինչպես պատրաստել համեղ թխվածքաբլիթներ առանց շաքարի վարսակի ալյուրի և մածունի
Թխվածքաբլիթները դասական են: Կան քաղցրավենիք, լցված, պարզ:
Նրանք չեն կարող բաց թողնել տանը և կատարյալ են ցերեկային սուրճի կամ քաղցր նախաճաշի հետ միասին:
Բայց մեր առաջարկած բաղադրատոմսը չի ներառում քաղցրացուցիչի որևէ տեսակ: Հետևաբար, մենք խոսում ենք թխուկների մի տեսակի մասին, որը շատ տարբեր է այն տեսակից, որը դուք հավանաբար փորձել եք:
Այսպիսով, մենք առաջարկում ենք երկու բաղադրատոմս՝ մեկը, որը չի պարունակում քաղցրացուցիչ, իսկ մյուսը, որը ներառում է մեղր:
Այնուամենայնիվ, երկուսն էլ սննդարար են, քանի որ պատրաստվում են վարսակի ալյուրից և մածունից: Որոնք առողջ տարբերակ են:
Բաղադրատոմս մեկ՝ առանց շաքարի վարսակի ալյուր և յոգուրտ թխվածքաբլիթներ
Բաղադրությունը:
200 գ վարսակի ալյուր
4 ձու
1 պտղունց աղ
45 գ սովորական յոգուրտ (հաստ)
1 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ
Թեյի գդալ վանիլային էսենցիա
Դարչինի փոշի
Պատրաստում:
Նախ տաքացնում ենք ջեռոցը 180ºC։
Ամանի մեջ ձվերը խառնում ենք վանիլինի հետ և հարում ենք հարիչով։ Այնուհետեւ քիչ-քիչ ավելացնում ենք մածունն ու շարունակում հարել։ Այս փուլում կարևոր է իմանալ, որ մածունը պետք է լավ քամենք։
Այնուհետև ավելացնում ենք նաև ձեթն ու աղը և շարունակում հարել զանգվածը։
Այնուհետեւ ավելացնել վարսակի ալյուրն ու դարչինը եւ շարունակել հարել։ Պետք է ունենանք մի փոքր հեղուկ զանգված, բայց այնպես, որ այն ձևավորվի։
Այնուհետև մենք յուղում ենք թխման թերթիկը և վերցնում մեր խմորը, որպեսզի ձևավորվեն թխվածքաբլիթներ: Քանի որ դա մի քիչ հեղուկ է, մենք պետք է օգտագործենք գդալ, ապա դրանք ձեռքով կամ գդալով ձևավորենք:
Վերջում թխման թերթիկը դնում ենք ջեռոցում և թխում 15 կամ 20 րոպե, մինչև նկատենք, որ դրանք կարմրել են։
Երբ դրանք հանում ենք ջեռոցից, սպասում ենք, որ սառչեն և… Արդեն կարող ենք վայելել դրանք։
Բաղադրատոմս 2. վարսակի ալյուրի և մածունի թխվածքաբլիթներ մեղրով
Բաղադրությունը՝
1 բաժակ սովորական յոգուրտ 1 բաժակ
վարսակի ալյուր
1 բաժակ վարսակի ալյուր
3 ճաշի գդալ կարագ կամ բուսական մարգարին
2 ձու
1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
5 ճաշի գդալ մեղր
Ուսուցում.
Նախ ջեռոցը նախապես տաքացնում ենք 200°C։
Դա անելու համար ամանի մեջ ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու մեղրը, և ամեն ինչ շատ լավ հարել, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։ Բայց մեղրը կարելի է փոխարինել չորացրած մրգերով։
Այնուհետև ավելացրեք վարսակի ալյուրը, ալյուրը և փխրեցուցիչը և շարունակեք հարել։ Եթե ցանկանում եք, կարող եք դարչին ավելացնել՝ ձեր թխվածքաբլիթներին ավելի համը հաղորդելու համար:
Այնուհետեւ ավելացրեք մեկ բաժակ մածուն եւ ձու։ Լավ խառնում ենք, մինչև ստացվի միասեռ խմոր։
Այնուհետև թխման թերթիկը յուղով քսում ենք և ձևավորում։ Մենք դրանք դնում ենք սկուտեղի մեջ միմյանցից առանձին, հակառակ դեպքում նրանք կարող են կպչել, երբ աճեն:
Ի վերջո, երբ բոլոր թխվածքաբլիթները ձևավորել ենք, թխման թերթիկը դնում ենք ջեռոցում և թխում մոտ 20 րոպե 200°C ջերմաստիճանում։
Այնուհետև դրանք հանում ենք ջեռոցից, թողնում ենք սառչել և… վայելել:
Որոշ լրացումներ
Երկու բաղադրատոմսերին էլ կարող եք ավելացնել չիայի կամ որևէ այլ սերմ: Նաև, հատկապես երկրորդ բաղադրատոմսում, կարող եք ներառել նաև թակած ընկույզ կամ նույնիսկ չամիչ, օրինակ:
Հիշեք, որ այս թխվածքաբլիթները հազիվ թե բարձրանան ջեռոցում։ Այսպիսով, ինչքան բարակ ձևավորեք նրանց, այնքան ավելի փխրուն կլինեն:
Մինչ մենք առաջարկում ենք անճաշակ յոգուրտներ, դուք կարող եք նաև ընտրել անուշաբույր մածուն, որը լավ համադրվում է վարսակի ալյուրի հետ: Ձեր թխվածքաբլիթներն էլ ավելի համեղ դարձնելու համար։