Ահա թե ինչպես կարելի է օգտագործել քրքումը՝ խոլեստերինից, տրիգլիցերիդներից, հոդացավերից ազատվելու համար

Դիտումներ 670

Ահա թե ինչպես կարելի է օգտագործել քրքումը՝ խոլեստերինից, տրիգլիցերիդներից, հոդացավերից ազատվելու համար

Ձեզ անհրաժեշտ է ընդամենը մոտ 10 րոպե այս սուպեր եռյակից խառնուրդ պատրաստելու համար, որը կպահվի մինչև երկու շաբաթ սառնարանում։

Այս խառնուրդի մեկ այլ լավ բան այն է, որ դուք կարող եք մի քանի թեյի գդալ ավելացնել ձեր ցանկացած կերակուրին, քանի որ այն համապատասխանում է բառացիորեն յուրաքանչյուր ուտեստի:
Քրքումը շատ տարածված ասիական-հնդկական համեմունք է, որը կոճապղպեղի ընտանիքի մի մասն է: Այն ունի բազմաթիվ առողջապահական օգուտներ, հիմնականում շնորհիվ ակտիվ բաղադրիչի, որը կոչվում է curcumin (նյութ, որը տալիս է իր դեղին գույնը):
Կուրկումինը կարող է արգելափակել բորբոքման հետ կապված պաթոգեն մոլեկուլները: Բազմաթիվ ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ այն ավելի արդյունավետ է, քան որոշ ուժեղ հակաբորբոքային դեղամիջոցներ (օրինակ՝ հիդրոկորտիզոն), առանց որևէ կողմնակի ազդեցություն առաջացնելու:
Սև պղպեղն օգտագործվում է որպես համեմունք և համեմունք։ Բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ սև պղպեղը նպաստում է քաշի կորստին՝ ճարպերն այրելու և նյութափոխանակությունը խթանելու ունակության արդյունքում։ Բացի այդ, այն նաև գործում է որպես բնական հակադեպրեսանտ, որն օգնում է բարելավել ձեր տրամադրությունը:
Այս համեմունքն իրականում հանդիսանում է այս մածուկի արդյունավետության բանալին՝ շնորհիվ դրա պիպերին կոչվող բաղադրիչի, որն ունի կուրկումինի կլանումը մինչև 1000 անգամ մեծացնելու հատկություն։
Կոկոսի յուղը բաղկացած է ավելի քան 90% հագեցած ճարպից, որը հարուստ է միջին շղթայի տրիգլիցերիդներով (որոնք տալիս են ուժեղ հակամանրէային հատկություններ) և օգնում է մեծացնել քրքումի կլանումը: Բացի այդ, կոկոսի յուղը նաև սպիտակուցի հիանալի աղբյուր է։
Քրքումի, պղպեղի և կոկթսի յուղի առողջարար օգուտները.
բնական հակաօքսիդիչ, հակաբորբոքային, հակասեպտիկ և ցավազրկող
Իմունիտետի բարձրացում
Հավասարակշռում է խոլեստերինի մակարդակը
Թունազերծում է լյարդը
Հակաքաղցկեղային է
Բարելավում է
մարսողությունը
Բարձրացնում է նյութափոխանակությունը
Նպաստում է քաշի կորստին
Բարձրացնում է հիշողությունը և ուղեղի աշխատանքը
Նվազեցնում է արյան բարձր ճնշումը
Նվազեցնում է բորբոքումն ու հոդերի խստությունը
Նվազեցնում է տրիգլիցերիդների մակարդակը

Բաղադրատոմս՝
1/4 բաժակ քրքումի փոշի
1 ճ.գ. թարմ աղացած սև պղպեղ
1 ճ.գ. կոկոսի յուղ կամ ձիթապտղի յուղ
1/2 բաժակ ջուր

Խառնել բոլոր բաղադրիչները չժանգոտվող պողպատից պատրաստված կաթսայի մեջ և եփել միջին ջերմության վրա՝ հաճախակի խառնելով: Երբ խառնուրդը սկսում է եռալ (4 րոպե հետո), կրակն իջեցրեք և շարունակեք խառնել, որպեսզի չայրվի:

 



Տեսեք որ օրգաններին է օգուտ քրքումով թեյը․ Այն իսկական դեղամիջոց է

Քրքումը անհավանական առողջարար համեմունք է, որը լայնորեն օգտագործվում է հնդկական խոհանոցում։

Այն ունի ընդգծված, յուրահատուկ բուրմունք և բնորոշ գույն, ինչպես նաև զարմանալի առողջարար հատկություններ։

Իր հզոր հատկությունների շնորհիվ քրքումն օգտագործվել է հազարավոր տարիներ և հանդիսանում է չինական բժշկության կարևոր բաղադրիչ: Քրքումն օգտագործվում է տարբեր հիվանդություններ բուժելու համար՝ սկսած ցավից, մրսածությունից, գրիպից մինչև քաղցկեղ:

 

 

 

Ահա քրքումի առողջության հիմնական առավելություններից մի քանիսը:

վերահսկում է շաքարախտը,

բուժում վերքերը,

թեթևացնում է ցավը,

բարելավում է մաշկի վիճակը և արտաքին տեսքը,

կանխում է Ալցհեյմերի հիվանդությունը,

նպաստում է առողջ սիրտին,

կանխում է արթրիտը,

օգնում է բարելավել մարսողությունը,

մաքրում է լյարդը,

բարելավում է տրամադրությունը:

Ահա այս հրաշալի միջոցի բաղադրատոմս.

Խառնեք ½ թեյի գդալ կիտրոնի հյութ, մի պտղունց քրքում, մի պտղունց ալյուր և մեկ թեյի գդալ լոլիկի հյութ:

Այնուհետև այս մածուկը քսեք աչքերի շուրջ և թողեք 10 րոպե։



Կարող եք նաև խառնել արքայախնձորի հյութ և քրքումի փոշի և քսել այս խառնուրդը աչքերի շուրջ՝ մաշկը պայծառացնելու համար:

Բացի այդ, ոսկե կաթը հնագույն առողջարար ըմպելիք է, որն օգտագործվում էր տարբեր հիվանդությունների բուժման համար։ Մասնավորապես՝ գլխացավեր, ջերմություն, մրսածություն, մակաբույծներ, կնճիռներ, երիկամների վարակներ, վիրուսային վարակներ, միզապարկի վարակներ, մկանային ցավեր, փորլուծություն, բրոնխիտ և արթրիտ։

Այսպիսով, ինչպես պատրաստել այս ոսկե կաթը.

Բաղադրությունը․

½ թեյի գդալ աղացած քրքում

1 բաժակ կաթ

1 թեյի գդալ մեղր ½

թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ

¼ թեյի գդալ թարմ աղացած սև պղպեղ

 

 

 

Տաքացրեք կաթը և ավելացրեք դարչինը:

Այնուհետև ավելացրեք մեղրը, քրքումը, պղպեղը և կոկոսի յուղը։

Բաղադրիչները պետք է անընդհատ խառնել, մինչև կաթը լավ տաքանա, բայց ոչ մի դեպքում չբերեք այն եռման աստիճանի։

Այնուհետև քամեք և ձեր զարմանալի ոսկե կաթը պատրաստ է խմելու:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը